Çarşamba, 10 Haziran 2009 04:28

09 HAZİRAN 2009 da Fırat Kültür Merkezin de Toplandık

E.Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sayın Bülent ORAKOĞLU’nu aylık konuklu toplantımızda misafir ettik.

Derneğimizin düzenli olarak yaptığı konuklu aylık toplantılarından birini daha 09 Haziran 2009 salı günü FKM toplantı salonunda gerçekleştirdik. Toplantı saat 19:00 başladı.

Sayın ORAKOĞLU görevde olduğu 28 Şubat sürecini ve devam etmekte olan ETÖ davası ile ilgili görüşlerini anlattı. 28 Şubat süreci ile halkın gücünün ortaya çıktığını ve herkesten hesap sorulabileceğinin ve sorulması gerektiğinin altını çizdi. Yöneticilerin Halkın milli ve manevi değerlerine saygılı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Hükümetlerin daha cesur adım atarak ilk 6 ayda gerekli değişiklikleri yapmaları gerektiğini vurgulayan Sayın ORAKOĞLU İçişleri Bakanlığı’nın kanunlara aykırı olan EMASYA protokolünü hemen iptal etmesi gerekir ve lazımdır dedi.

Sayın Başbakan’ın YAŞ karalarına şerh koymasının anlamsız olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın bu hukuga aykırı karalarını onaylamamsı gerektiğini söyle.

Sayın ORAKOĞLU’nun bir saatlik konuşmasından sonra toplantıya 20 dakka ara verildi aranın ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Toplantının sonunda Genel Başkanımız Sayın E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ  Bülent beye konuşmalından dolayı teşekkür etti ve derneğimiz yayınlarını takdim etti. Genel başkanımız darbeler ve güncel meseleler hakkında kısaca görüşlerini bildirdi.

Genel Başkanımız her darbenin, yapanların kendini emniyete almak için bir sonraki darbeyi hazırladığını böylece bir kısır döngünün olduğunun altını çizdi.

Yasal dayanak, kadrolaşma ve istikrarsızlık olmadan darbe yapılamayacağını, bu ülkede bir daha darbe olmaması için İç hizmet kanunu 35 md nin yeniden düzenlenmesi, Milli güvenlik kurulunun Milli istişare kuruluna dönüştürülmesi ,YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması, kadrolaşmayı engellemek için YAŞ karaları ile tasfiyenin durdurulması  ve ülkemizde istikrarın temini için tek parti iktidarının devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantı Saat 22:00 da bitti.

Resimleri görmek için  tıklayınız http://as-der.org.tr/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=75&catid=19

Son Düzenlenme Çarşamba, 10 Haziran 2009 05:03
ASDER Genel Merkezi