Çarşamba, 16 Mayıs 2012 08:27

İnternetteki ses kaydını delil gösterip suç duyurusunda bulundu

28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen son operasyonda tutuklanarak cezaevine konulan Kara Kuvvetleri EDOK Komutan Vekili Korgeneral Tevfik Özkılıç'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı. Özkılıç'a ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kayıtlarını, kendisi de geçen yıl Hava Harp Okulu'ndan atılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu Başkanı Tuğrul Yıldırım, yargıya taşıdı.

2006-2008 yılları arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı yapan Korgeneral Tevfik Özkılıç'a ait olduğu iddia edilen kayıtta, 28 Şubat sürecinde Genelkurmay'da özel bir birimde 3 yıl çalıştığını söyleyen Özkılıç, burada sorgusuz sualsiz 600 kişiyi ordudan attıklarını ve kurunun yanında yaşın da yandığını belirtiyor.

Özkılıç'ın "İçimizde hainler var. Yani okul karargâhında, öğrenci alayında, dekanlıkta, öğrenciler içinde. Bunların hepsini bir paketle atacaktık. Tamamını... Atma işleminde 4.sınıf öğrenciler de var. Ajitasyon için asılsız ihbarlar yaptık." sözleri yargıya taşındı.

Geçen yıl Hava Harp Okulu'ndan atılan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu Başkanı Tuğrul Yıldırım, askeri okul hayatı boyunca bir çok insanlık dışı muameleye maruz bırakıldığını, domuz bağı yapılıp-kelepçelenip, başına çuval geçirilerek dövüldüğünü öne sürerek Özkılıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, konuyla ilgili hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem de Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı'na dilekçe ile başvurdu.

11 Şubat 2011'de Hava Harp Okulu'ndan atılan ve halen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek öğrenimini sürdüren Yıldırım, savcılığa gönderdiği dilekçesinde, askeri okul hayatı boyunca birçok insanlık dışı muameleye maruz bırakıldığını öne sürdü. Domuz bağı yapılıp-kelepçelenip, başına çuval geçirilerek dövüldüğünü iddia eden Yıldırım, benzer birçok olayı yazılı olarak Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı'na bildirdiğini; ancak soruşturmalardan yerinde ve habersizce yapılmaması sebebiyle netice alınmadığını söyledi.

"İFADEYE GİDENLERİ ŞİKAYET ETTİĞİM KİŞİLER SAVCILIĞA GÖTÜRDÜ"

Yıldırım dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Savcılık ifade verecekleri istedi, kişiler şikâyet ettiğim kişiler tarafından getirildi. Getirilmeden önce ise konuşulduğu için tek tip ifade verildi. Öncelikle askeri savcılıktan şikâyet dosyamı ve şimdiye kadar alınan tüm ifadeleri alarak şikâyetimi incelemeyi savcılığınızın devam ettirmesini talep ediyorum. Silahlı kuvvetlerin bu kişilere kalmasını kabul edemiyorum. Ayrıca atılma sebebim olarak kopya çekmek gösterilmişti fakat hiçbir delile veya gözetmen raporuna dayandırılmaksızın tamamen idari işlemlerle ve kendi attıkları iftiralar ile atılmıştım. Şikayet dosyamın tarafınızca alındığında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nden aldığım raportör raporuna bakarsanız savcının diliyle haklılığımı göreceksinizdir ancak davamdan feragat etmek zorunda kalmıştım.

Bunca yaşadığım hukuksuzca ve insanlık dışı muamele ile 22 yaşımda hayatıma darbe vuranların nasıl itiraf ettiğini ise son günlerde internette dolaşan ses kaydı ile gördük. Okul komutanı İsmail Taş, yüksek disiplin kurulunda bana konuşma hakkı vermeden 'seni askeri liseden bu yana atmak için çok uğraştık, artık her şey sağlandı gidiyorsun' demişti. İnternetteki bu son ses kaydı da bütün bunları maalesef doğrulamaktadır. Eski Kara Harp Okulu Komutanı Tevfik Özkılıç'a sorularak ses kaydının ona ait olup olmadığının teyidini, eğer ona aitse suç duyuruma eklenerek hakkında işlem başlatılmasını ve yaptığım suç duyurusunun Tevfik Özkılıç'ın söylediklerine istinaden tekrar gözden geçirilmesini ve Hava Harp Okulu'ndaki ilgili herkese tek tek habersiz soruşturma yapılarak beni atmalarının gerçek sebebinin sorulmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyorum."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1288078#.T7I9evb8Myg.facebook

Zaman Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Kirectepe Çarşamba, 16 Mayıs 2012 09:40 yazan Kirectepe

    TSK ihrac ederken ve istifaya zorlarken hicbir delil olabilecek hicbir belge vermez.
    Bu cocuk icin kopya cekti denmis, peki, kopya ceken biri, atildiktan sonra ITU'ye nasil girmis,hic dusunen varmi ?
    ITU, normal seviyede ogrencinin kazanabilecegi bir okul degildir.
    Ama kime anlatacaksin.
    AYIM orada durdukca, yargi adina bu sahtekarlik surdukce, hickimse hicbir hak iddia edemez ve kotuler daima kazanir.
    Kayalari yikan dalgalarin siddeti degil, surekliligidir.
    Bu yikima en buyuk Komutan bile ses cikartmiyor.
    AYIM, hergun bu hukuksuzluga devam ediyor, biz cepten AIHM 'e tazminat oduyoruz, millet olarak hepimiz.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...