Çarşamba, 15 Mayıs 2013 14:27

ASDER çözüm arıyor..!

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği), Türkiye'nin karayan yarası olan terör belasından kurtulması için yapılan çözüm seferberliğinde öncü rol oynamak için kolları sıvadı.

KİMDİR ASDER?

Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli askerlerin 2000 yılında kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), bine yakın, çoğunluğu asker üyesi, şubeleri ve temsilcilikleriyle faaliyetlerini yürüten bir Sivil Toplum Örgütüdür. Her alanda “adaletin ve hukukun üstünlüğü ilkesinin” hayata geçirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin temini için gerekli yasal, yapısal ve idari düzenlemelerin yapılması ve  gelişmiş demokrasiye ulaşılması yönünde mücadele etmektedir.

Ülke sorunlarının çözümü için yürüttüğü çalışmaların yanında, aynı amaçlarla oluşturulan platformlar ve üst kuruluşlarda da aktif yer alarak yürütülen etkinliklere iştirak etmiştir.

ASDER'DEN PANEL VE SEMPOZYUMLAR:

26 Şubat 2006, “DARBELERİN KARANLIĞINDA KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ”

15 Nisan 2007, “MİLLİ İRADEYE SAYGI”

02 Mart  2008,  “ASKER VE DİNİ DEĞERLER”

08 Mart  2009,   “TARİHİNDEN BUGÜNE KÜRT MESELESİ VE ÇÖZÜM YOLLARI”

24 Nisan 2010,   “ASKERİ VESAYETTEN NORMALLEŞMEYE”

05 Aralık 2010,  “DARBELERİN ASKER MAĞDURLARI”

24 Şubat 2013,  “28 ŞUBATTAN GÜNÜMÜZE YANSIYAN İZLER”

 (Darbe olmaması için ne yapılmalıdır ?)

Panel ve sempozyumlarıyla sorunların çözümü için alternatif öneriler gündeme taşınmıştır.

ASDER kurulduğu günden bu yana gündemde olan her konuda sözünü söylemiş, kimsenin konuşmaya cesaret edemediği zamanlarda ve konularda kamuoyunu bilgilendirmiştir.

ASDER olarak herhangi bir siyasi angajmana bağlı kalmaksızın milletin bize yüklediği görev anlayışı ve inancımızın yönlendirmesiyle devam eden barış sürecine katkı sağlamak, elimizi taşın altına koymak ve tarihe karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek maksadıyla önce GÜNEYDOĞU’dan başlamak üzere ANADOLU ziyaretlerimize devam ediyoruz.

24-27 Nisan 2013 tarihlerinde  Güneydoğu Anadolu Bölgesine (Diyarbakır-Batman-Mardin) yaptığımız ziyaretlerde her kesimden 50 nin üzerinde STK ve Kanaat Önderleriyle görüşmeler yaptık.

Çözüm sürecinin bölgede heyecan ve umutla karşılandığını, olumlu sonuçlarının şimdiden görülmeye başlandığını ve büyük oranda desteklendiğini görmekten memnun olduk.

Hiçbir şekilde bölünme talep ve kaygısının olmadığını, aksine eşit şartlarda birlikte  ve kardeşçe yaşama arzusunun kuvvetli olduğuna şahit olduk. Temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamaların , ırkçı dayatmaların , başta Kürt kimliği olmak üzere inanç, kültür, ana dil ve tarihle ilgili inkar politikalarının terkedilmesiyle sorunun büyük oranda çözülebileceğini yerinde tespit ettik.

ASDER heyeti olarak çözüm sürecine destek programı çerçevesinde Türkiye genelinde çalışmalara devam edilecektir.

İkinci çalışma gurubumuz  09-14 Mayıs 2013 tarihleri arasında Balıkesir-Manisa-İzmir-Denizli-Isparta-Konya-Kütahya İllerine planlanan inceleme gezisinin ilk durağı olan BALIKESİR Hukukçular Derneği ziyaret edilmiş, görüş alışverişinde bulunulmuştur. Dernek Başkanı Av. Cengiz Çağlar AYYILDIZ’ın dernek olarak bütün vatandaşların temel haklarını sonuna kadar kullanabilmeleri gerektiğini savunduklarını ve halkın büyük çoğunluğunun çözüm sürecine olumlu baktığını ifade etmiştir.

Balıkesir’deki vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde sürecin işleyişindeki bilinmeyen konular hakkında bazı endişeler taşımakla beraber genelde olumlu duyguların hakim olduğu izlenimi alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde, İçanadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerine gönderilecek diğer ekiplerle çözüm sürecine destek faaliyetlerine devam edilecektir.

Ziyaretlerde bölge halkının dile getirdiği düşünceler, beklentiler ve ASDER çözüm önerileri rapor halinde kamuoyu ve ilgililerin dikkatine sunulacaktır.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...