Çarşamba, 15 Mayıs 2013 14:29

ASDER, çözüm sürecine halk desteğini araştırıyor

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, Konya’daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Hacımustafaoğluları, Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Konya’da da halkın...

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, Konya’daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Hacımustafaoğluları, Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Konya’da da halkın çözüm sürecine olan desteğini araştıracaklarını ve bunu bir rapor haline getirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi. 

ASDER yöneticileri, Konya Merkez Öğretmenevi’nde Konya’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluştu. ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, dernek olarak terör sorunu ve çözüm sürecine destek verme kararı aldıklarını söyledi. Bu amaçla nisan ayı içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Mardin ve Batman’da halkın farklı kesimlerini temsil eden 50'ye yakın sivil toplum örgütüyle görüşme yaptıklarını ifade etti. Hacımustafaoğlulları, yaptıkları çalışma neticesinde Güneydoğu’da insanların çözüm sürecine desteğinin yüzde 100’e yakın olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını anlattı. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde halkın kesinlikle bölünme kaygısı içerisinde olmadığına dikkat çeken Dernek Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğulları, "Çözüm sürecinin en doğru şekilde sonuca ulaşması noktasında bütün toplumun fikirleri değerlendirilerek, bu çalışmanın yürütülmesi için bir irade koyduk. İstiyoruz ki; herkes fikrini söylesin. Ancak hiçbir fikri olmayan, 30 yıldır milletin yüreğini yakan bu sorunun çözülmesini istemeyen grupların, bu tartışma ve beyin fırtınası ortamını yok etme gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Onlarla konuşacak bir şeyimiz yok.” dedi. 

Toplantıya katılan ASDER Genel Sekreteri Necmettin Keleş, sivil toplum kuruşlarının düşüncelerini, endişeleri ve taleplerini aldıklarını belirterek, bu tespitlerin bir rapor haline getirilerek Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve medya aracılığıyla kamuoyuna paylaşılacağını açıkladı.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...