Pazar, 06 Kasım 2016 23:27

Asder Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu: “Fetö 28 Şubat'ı Gizlice Destekledi”

IHA

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ’cülerin 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut’ta gözaltında zulüm gördüğünü söyledi. Hacımustafaoğlu, “FETÖ bu süreci gizlice destekledi” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’ndeki “Darbe” konulu söyleşinin moderatörlüğünü Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş yaptı. Konuşmacı emekli Hava Albay ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ ve yandaşlarıyla ilgili önemli hatıralarını davetlilerle paylaştı. 28 Şubat’ta Orgeneral Çevik Bir’in milletin ordunun önünde eğilmesi için afişler astırdığını ve baskı uyguladığını kaydeden Hacımustafaoğlu, Silahlı Kuvvetlerde darbe ve darbe girişimlerini din düşmanlarının gerçekleştirdiğini söyledi. Hacımustafaoğlu, “Kışla, lojman ve orduevi arasına sıkışmışlar, halkından kopuk yaşıyorlar” dedi.
“FETÖ 1979 yılında bizi kullanmak istedi”
FETÖ ile ilgili bir anısını da paylaşan Hacımustafaoğlu, 1979’da Harbiye öğrencisiyken İslam’a hizmet eden bir kişi olarak tanıtıldığı için 5 arkadaşıyla onu gizlice ziyaret ettiklerini söyledi. Sabah namazı kıldıklarını ve kahvaltı yaptıklarını anlatan Hacımustafaoğlu, “20 yaşında gençleriz. Bizimle ilgilendi. Döndükten sonra bir teğmen gelerek selamını iletti. Bize, ‘Sizinle çalışmak istiyor’ dedi. O zaman Harp Okullarında FETÖ’cü yoktu. İnançlara baskı vardı. Biz de namaz kılan 5 arkadaşımızla toplanıp, ‘O hoca biz askeriz, birlikte ne iş yapacağız?’ diye düşündük ve reddettik. Meğer adam bizi İzmir Yamanlar’da sınavdan geçirmiş.”

Son Düzenlenme Pazar, 06 Kasım 2016 23:39
ASDER Genel Merkezi