Cuma, 28 Aralık 2018 15:29

YEMEN için acil yardım ve komisyon kurulması karar verildi.

TGTV tarafından organize edilen  “Yemen İstişare Toplantısı” 26 Aralık 2018 tarihinde  gerçekleştirildi. ASDER Adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Av. Bülent DEMİR, Reşat Fidan, Genç Asder’den Av. Ebubekir BAŞ, ASSAM adına Gürcan ONAT katılmıştır. Toplantıya farklı STK.lardan 100 civarında yönetici katılmıştır.

İstişarenin takdim bölümünde, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, İNSAMER Ortadoğu Uzmanı Riyad Domatezi ve Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Coşkun Yıldız bilgilendirme yaptılar.

 Programda, İNSAMER Ortadoğu uzmanı, özetle şunları söyledi:

"Yemen’de Suud’dan daha etkili aktör, Birleşik Arap Emirlikleri’dir. Bu ülke ABD ile ittifak halinde Yemen’in tüm sahil ve limanlarını işgal etmiştir. Yemen’deki bu istikrarsızlık ile hem Çin’in önü kesilmek istenmekte hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nin global şehirleri olan Abudabi ve Dubai’nin stratejik – ekonomik üstünlüğü korunmak istenmektedir. Yemenliler güneyden Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin, kuzeyden ise İran destekli Husilerin ablukası altında insani kriz yaşamaktadırlar”

Deniz Feneri Derneği genel sekreteri Coşkun Yıldız ise, kısa süre önce Yemen’den döndüğünü belirterek şunları söyledi.
“ Yemenli’ler bizleri "Hoş geldiniz, Osmanlı’nın torunları" diyerek karşıladılar. Yemenliler, “Biz Türkiye’yiz, Türkiye Yemen” diyorlar. Türkiye’nin orada olması onlara güven veriyor. Gıda ve beslenme yetersizliğinden 2 yaşındaki çocuklar, 6 aylık görünüme gerilemiş durumda. Yemen, Müslümanları zihnen yormalı.”

İstişare toplantısının müzakere bölümünde ise, STK Temsilcileri Yemen’e yapılacak insani yardımla alakalı tekliflerini dile getirdiler. Yemen için  "İnsani Yardım ve stratejisi",  "Yemen’deki insan hakları ihlalleri" ve "Yemen'deki insani krizin Türkiye ve dünya gündemi taşınması" konularında çalışma yapılması ve bir komisyon kurulması konusunda görüş birliğine varıldı. Asder’in kurulacak komisyonda görev almaya hazır olduğu dile getirildi.

ASDER GENEL MERKEZİ

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...