Pazar, 27 Ocak 2019 22:42

İkiyüzlü Batı Putlarını Yiyiyor!

VENEZUELA İÇİN YAPILAN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ

                                            Basın Duyurusu

Venezuela, en zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir ülke. 300 milyar varil petrol rezervine sahip bu Güney Amerika ülkesi aynı zamanda altın üretiminde de adından söz ettiriyor.

Ancak sahip olduğu bu zenginlikler Venezuela için adeta kabusu haline gelmiş durumda. Halkın seçerek Başkan yaptığı Nicolas Maduro, gücü kendinde bulunduran ve dünyaya insan hakları, demokrasi getirdiklerini iddia edenler tarafından bir darbe ile karşı karşıya kalmıştır. Ekonomisi, uygulanan yaptırımlar nedeniyle adeta durma noktasına gelmiş Venezuela’da bir kısım zengin elitler dışında halk fakirliğin pençesi altındadır.

Darbeler artık sadece silahlı müdahele ile yapılmıyor. Ekonomik kıskaca alınan ülkelerde iç karışıklıklar çıkararak seçilmiş yönetimi devirmek de yüzyılımızda yeni bir darbe yöntemi oldu.

Şu anda Venezuela halkı, içeride gerçekleşen karışıklıklar ve dışarıdan müdahalelerle ciddi bir demokrasi sınavı vermektedir. Tıpkı Türkiyemizde yapılmaya çalışılan 15 Temmuz darbe sürecinin bir benzeri şu anda Venezuela'da yaşanmaktadır.

Batı Putlarını Yiyiyor

Dünya ülkelerini, geri kalmış, gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkeler diye sınıflandıranlar bunu hem ekonomik hem demokrasi hem de insan hakları ölçüsüne göre değerlendirmektedir. Bir ülkeyi yargılarken insan hakları ve demokrasisine göre yargılamalar yapılmakta. Ne var ki, aynı batı düşüncesi adeta kutsadığı bu ilkeleri, çıkarları söz konusu olduğunda pervasızca çiğnemekte bir an bile tereddüt etmemektedir.

Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan darbeyi meşru görebilmekte ve darbecilere sonsuz destek sağlamakta bir beis görmemektedir. Aynı şekilde 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleşen darbe teşebbüsüne karşı da tutumlarını görmekteyiz. Halen onlarca terör örgütü mensubu ya Pensilvanya'da veyahut da demokrasi havariliğine soyunmuş batı ülkelerinde koruma altındadırlar. Bu ikiyüzlülük ve çifte standart, bir dönem diğer Latin Amerika ülkelerinde de gerçekleşmiş, Nikaragua'da, Bolivya'da, Panama’da, Şili'de, Arjantin'de kendini göstermiş, halkın tercih ettiği yönetimler darbelerle alaşağı edilmiştir. Dünya milletleri, Venezuela'da da aynı ilkesizliğe ve ikiyüzlülüğe şahitlik etmektedir.

Adalet tüm insanlık içindir

Güçlü olmak tek başına haklı olmak için yeterli değildir. Adaletin olmadığı yerde ancak zulüm hakim olur. Güçlü olmak tek başına haklı olmak manasına gelmez. Güçlünün haklılığı, ancak orman kanunu diyeceğimiz hayvanlar arasında söz konusudur. İnsanlık için adalet, ayrım yapmaksızın herkes için hakkın teslimi olmalıdır. Halkın oyları ile seçilmiş bir Başkan tarafından yönetilen Venezuela'daki darbe teşebbüsü ve buna destek veren tüm ilkesizlikleri ve iki yüzlülükleri şiddet ve nefretle kınıyoruz .

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

ASDER Basın Sözcüsü

Son Düzenlenme Pazar, 27 Ocak 2019 23:00
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...