Salı, 29 Ocak 2019 10:54

Küresel Adaletsizliği Şiddetle Kınıyoruz

Küresel eşkiyaların yüzünden ülkelerin kendi vatanlarındaki servetleri başlarına bela olmaya devam ediyor

Venezuela, petrol ve altın gibi zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir ülke. Ancak sahip olduğu bu zenginlikler Venezuela için de adeta kabusu haline gelmiş durumda.

Halkın seçerek Başkan yaptığı Nicolas Maduro, gücü kendinde bulunduran ve dünyaya insan hakları, demokrasi getirdiklerini iddia edenler tarafından bir darbe ile karşı karşıya kalmıştır.

Darbeler artık sadece silahlı müdahele ile yapılmıyor. Ekonomik kıskaca alınan ülkelerde iç karışıklıklar çıkararak seçilmiş yönetimi devirmek de yüzyılımızda yeni bir darbe yöntemi oldu. Şu anda ekonomik baskı nedeniyle fakirliğin pençesi altında bulunan Venezuela halkı, içeride gerçekleşen karışıklıklar ve dışarıdan müdahalelerle ciddi bir demokrasisınavı vermektedir. Tıpkı ülkemizde yapılmaya çalışılan gezi eylemi ve 15 Temmuz darbe sürecinin bir benzeri şu anda Venezuela'da yaşanmaktadır.

Güçlü batılı ülkeler adeta kutsadıkları demokrasi, insan hakları, ulusal bağımsızlık gibi ilkeleri, çıkarları söz konusu olduğunda yine pervasızca çiğnemekteler.

Hatırlanacağı gibi Mısır'da da halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan darbeyi meşru görebilmekte ve darbecilere sonsuz destek sağlamakta bir beis görmemişlerdi.

Bu ikiyüzlülük ve çifte standart, bir dönem diğer Latin Amerika ülkelerinde de gerçekleşmiş, Nikaragua'da, Bolivya'da, Panama’da, Şili'de, Arjantin'de kendini göstermiş, halkın tercih ettiği yönetimler darbelerle alaşağı edilmiştir.Bugün de Dünya milletleri, Venezuela'da da aynı ilkesizliğe ve ikiyüzlülüğe şahitlik etmektedir.

Adaletin olmadığı yerde ancak zulüm hakim olur. Güçlü olmak tek başına haklı olmak manasına gelmez. Ayrım yapmaksızın herkese hakkı teslim edilmelidir.

Halkın oyları ile seçilmiş bir Başkan tarafından yönetilen Venezuela'daki darbe teşebbüsü ve buna destek veren tüm ilkesizlikleri ve iki yüzlülükleri Asder olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz .

Adalet tüm insanlık içindir.

Kemal Mete

ASDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd