Cuma, 15 Mart 2019 17:08

Camiye Saldırı İnsanlık Suçudur

         Üyesi bulunduğumuz ve destek verdiğimiz TGTV nin hunharca yapılan vahşet ile ilgili basın açıklamasıdır.

Yeni Zelanda’da Cuma namazında onlarca Müslümanın hunharca katledilmesi çok vahim ve insanlık adına endişe verici, korkunç bir vahşettir. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Bu alçak saldırıyı planlayanları ve yapanları lanetliyoruz. Dünya devletlerini, islamafobik saldırılara karşı tedbir almaya davet ediyoruz. Müslümanların inanç, ibadet ve ibadethanelerine karşı sistematik olarak yapılan ve yaygınlaşan saldırılar, huzuru ve barışı tehdit etmektedir.

İslam dünyasında infiâl uyandıran bu saldırının failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Devletler, temel hak ve hürriyetleri teminat altına almalı, camilerde can güvenliği içinde ibadet yapılması için gerekli tedbirleri almalıdırlar.

Bir din adına, bir dinin ibadethanesine saldırmak ve inananlarını katletmek insanlık suçudur. Maalesef bu suçu devlet olarak her gün işleyen bir İsrail olduğu sürece dünya, bugün Yeni Zelanda’da olduğu gibi, vahşete tanıklık yapmaya devam edecektir.

Müslümanlar olarak, bu menfur hadise karşısında sağduyulu olmalıyız. Birlik beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Müslümanlar bulundukları yerlerde sosyal ve siyasi güçleri ile haklarını aramalıdırlar. Terör baronlarının, fitne ve tefrika odaklarının tuzaklarına düşecek eylem ve davranışlardan kaçınılmalıdır.

Sosyal medyanın suç ve suçlular için bir araç olarak kullanılmasını önlemek için tedbirler genişletilmelidir.

Dünya devletleri, uluslararası örgütler, bütün inanç ve vicdan sahipleri Yeni Zelanda’daki vahşete gereken tepkiyi göstererek Yeni Zelanda Müslümanlarının yanında olduklarını göstermelidirler.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, insanlık dışı bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Yeni Zelanda’daki Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu, tam bir dayanışma ile onların üzüntülerini ve acılarını paylaştığımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz. İslam aleminin Başısağolsun.    

 

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

Av. Hamza Akbulut

Son Düzenlenme Cuma, 15 Mart 2019 17:12
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...