Çarşamba, 06 Ocak 2021 15:21

Av.Bülent Demir: Milletimiz Fosilleşmiş Zihniyete Prim Vermeyecektir

 

Milletimiz Her Dönemde Darbe Heveslilerini Tarihin Çöplüğüne Atmıştır.

Asder Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Av. Bülent DEMİR: 

“Milli iradeye saygısı olmayan zihniyetin artık tarihin çöplüğünde yerini aldığını göremeyen zavallılar eski Türkiye özlemi içerisinde kıvranmaktadırlar. Dolayısıyla milletimiz her dönemde darbe heveslilerini tarihin çöplüğüne atmıştır. Bu tarz hezeyanları Türk milleti gülerek izlemektedir. Gerek İlker Başbuğ, gerekse son dönemde darbe özlemi içerisinde olan ve tarihin çöplüğünden gelen ve milli iradeye saygısız seslerin tamamını dikkate almıyoruz. Şiddetle kınıyoruz.

Milletimizin, fosilleşmiş zihniyete pirim vermeyeceğini o çağların çok gerilerde kaldığını ve avuçlarını yalayacağını bilmelerini istiyoruz.”

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, tepkisini şöyle dile getirdi:

Darbecilik bunların genlerinde var

 “Türk milletinin, darbe heveslilerine 15 Temmuz’da ne yaptığını herkes gördü. Hepsini derdest etti. Sadece iç çamaşırlarıyla uzunca yerde yüzüstü yatırdı. Bir daha buna tevessül etmeyi düşünenlere ben bu kadar insaflı davranılacağını düşünmüyorum yeni süreçte. Millet iradesine sahiptir. O devirler geçti. Doğrusu bu kadar tecrübe yaşamış eski bir Genelkurmay Başkanının ima yoluyla bile olursa bunları gündeme getiriyor olmasını anlamak çok zor. Belki geçmişten beri o içinde bulunduğu darbe süreçlerinden ötürü atamadığı psikolojik bir durum var. Darbecilik maalesef geçmişten beri var olan bir şey ama millet iradesine sahip çıkıyor. Biz milletten aldığımız iradeyi ölüm pahasına da olsa korumaya her daim hazırız. Hiç kimse de öyle bir şeyde başarılı olamaz.”

Darbe tehdidi trajikomik

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da tepkisini şöyle gösterdi: “Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri ‘darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok’ derken, bir diğeri ‘Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil. Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı. Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.”

Kaynak: Y.Akit

Son Düzenlenme Çarşamba, 06 Ocak 2021 15:24
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...