Salı, 08 Eylül 2015 12:24

ASDER ANKARA ŞUBESİ YENİ BAŞKANINDAN SELAMLAMA

Kıymetli arkadaşlarım,

            Öncelikle Milletimizin birlik ve beraberliğini, Devletimizin bekasını tehdit eden PKK ve diğer bölücü terör örgütlerince şehit edilen vatan evlatlarımıza Yüce Allah'dan(cc) rahmet diliyorum.

            Kayseri'de görevliyken 1996 Ağustos ayında YAŞ kararıyla TSK'den ayrıldım. Aynı kararla ayrılan arkadaşlarla irtibat kurarak vakıf kurma çalışmalarına başladık. Daha sonra bu çalışmamız, diğer şuralarda ayrılan özellikle Kayseri, Ankara, Bursa ve İstanbul'daki arkadaşlarla birlikte dernek kurma çalışmasına dönüştürüldü ve 2000 yılında "Hak ve özgürlükleri ihlal edilenler ile her alanda “adaletin” ve “hukukun üstünlüğü” ilkesinin hayata geçirilmesi ilkesine hizmet etmek isteyenlerin hukukî mücadele platformu" olarak Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) kuruldu. Kuruluşumuz sürecinde diğer illerdeki arkadaşlar gibi Kayseri ekibi olarak da aktif rol üstlendik.

            O yıllarda yürürlükteki mevzuat, devlet memurlarına dernek üyesi olmaya bile müsaade etmiyordu, dolayısıyla aktif görev üstlenemedim ve çalışmalara fahri olarak katkı sağlamaya gayret ettim.

            Şu anda derneklere üye olabilme ve görev alabilme şartları oldukça kolaylaştırıldı. Bu çerçevede 05 Eylül 2015 tarihinde ASDER Ankara Şube Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Yönetimde yer alan arkadaşlarımla birlikte ve ASDER üyesi diğer arkadaşlarımızın desteğiyle inşaallah hayırlı hizmetler vermeye devam edeceğiz.

            Geçmiş yıllar içerisinde haksız ve hukuksuz şekilde mağdur edilmiş TSK personelinin bir kısım haklarının iadesinde emekleri olan ve hakları henüz iade edilmemiş diğer mağdurların mağduriyetlerinin de giderilmesinde hala aynı heyecanla emek sarf eden tüm ASDER üyesi arkadaşlarıma ve özellikle Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Ahmet ALPER, O'ndan sonra görevi devralan Tuğ General(E) Adnan TANRIVERDİ ve halen ASDER Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat TARHAN ağabeylerime, Ankara şubemizde önceki yönetimlerde görev alarak hayırlı hizmetler ifa eden arkadaşlarıma ve şahsımı fahri Kayseri üyesi olarak kabul eden Kayseri ASDER mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum.

            Bizler itibarımızı hiç kaybetmedik. Ancak haklarımız 28 Şubat sürecinde haksız ve hukuksuz şekilde gasp edildi. Bu hakların bir kısmının iade edilmesi haksızlığın giderilmesi değildir, hakkaniyet hiç değildir. Dolayısıyla hakkaniyetli bir çözüm oluşturulması için yapılan çalışmalara, var gücümüzle destek olup devam edeceğiz.

            Hak ve hakkı savunmak zor olsa da insana huzur verir. Hukuki çerçevede, uygun üslup ve sabırla, adaletsiz uygulamalarla mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir.

            Bu vesileyle şahsım ve Ankara ASDER Şubesi yönetimi adına tüm ASDER camiasına selam ve muhabbetlerimle saygılarımı sunarım.

                                                          

                                                                                                          Dr. H. Hüseyin ULUDAĞ

ASDER Ankara Şube Başkanı

Son Düzenlenme Salı, 08 Eylül 2015 12:30
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...