Cuma, 15 Ocak 2016 15:28

Cuma Namazı İçin Sn.Başbakana Tebrik ve Şükran

SAYIN BAŞBAKANIMIZ,

 

Cuma namazı için kolaylık sağlanması hakkında yayınlamış olduğunuz genelge nedeniyle zatı alinize ve şahsınızda hükümetimize şükran duygularımızı  arz eder, taktir ve tebriklerimizi sunarız.

Özellikle ASDER mensubu biz emekli askerler, muvazzaflık dönemimizde  bu konunun sıkıntısını en çok çeken ciddi mağdurlarıyız. Nice arkadaşlarımız savunmalar almışlar, sanki suç işlemiş gibi takibata maruz kalmışlar ve hapis cezası ile tecziye edilmişlerdir. İnançları ile despot amirlerinin baskıları arasında derin manevi sıkıntılar yaşamışlardır.

Öyle ki imam hutbeyi biraz uzatınca, gözlerimiz saatlerimizde, hutbenin içeriği ile huşu  ve huzur duymak yerine, mesaiye yetişebilecekmiyim endişesiyle kalbimizi sürekli  tedirgin etme haliyle meşgul etmişizdir.

Adalet cesur insanların kararlılığı ve eliyle tahakkuk edecektir. Her ne kadar malum çevrelerin geleneksel ve kronik tepkileri olsa da, Cuma namazlarını huzur ile kılabilecek olan müminlerin duaları her zaman sizin yanınızda olacaktır.

Ancak; bundan sonraki adımda "kolaylık sağlanması" ifadesi yerine, Cuma günleri öğlen tatilinin iki saat düzenlenmesi konusunda kanun çıkartılması; tatbikatta keyfiliklerin ve art niyetli kişilerin olumsuz uygulamalarının önünü tamamen kesmiş olacaktır.

Saygılarımızla, arz ederiz.

       

                                                                                 

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU  

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...