Pazar, 24 Ocak 2016 21:54

4. ANKARA ZİYARETİ Bilgilendirmesi

Değerli Arkadaşlarımız,

2016 yılbaşından itibaren yapılan çalışma ve plan çerçevesinde, ilki Cumhurbaşkanlığı makamına 04 Ocak 2016 tarihinde olmak üzere 22 makama gönderilen randevu talep mektubu ile alınan randevuları gerçekleştirmek üzere ASDER ve ASSAM üyelerinden oluşan aşağıda kimlikleri yazılı heyet ile , 18/22 Ocak 2016  tarihlerini kapsayan bir haftalık sürede 4. Ankara ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Ziyarette Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, TBMM Başkanımız İsmail KAHRAMAN başta olmak üzere TBMM Grup Başkan Vekilleri, Milli Savunma ve Anayasa Komisyon Başkanları, Başkan Vekilleri ve Komisyon Üyeleri ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkanı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile görüşmelerde bulunulmuştur.

Görüşmelerde öncelik ASDER'e ait konularda olmak üzere ASSAM ve SADAT projeleri hakkında;

1. 1.Yargıya açık idari işlemlerle (Kararname ile) re'sen emekli edilen , emekliliğe veya istifaya zorlanan askeri personel ile mağdur askeri öğrencilerin de 6191 sayılıkapsamına alınmasını sağlayacak bir yasa teklifi,.
  2. 2.Yargıya kapalı idari işlemler ve YAŞ Kararları ile TSK'den re'sen emekli edilen6191 sayılı kanun kapsamına giren askeri personelin, TSK'de geçirmiş sayıldıkları süreler için emsaline ödenen maaş ve özlük haklarının tazminat olarak verilmesi, OYAK sistemi ile yeniden irtibatlandırılması, emsalinin rütbesinde emekli kimlik kartının verilmesi, ayrılıştan yasanın çıktığı tarihler arasında üniversite bitiren veya mastır yapan  personele emsallerinin aldığı derece ve kademenin verilmesini sağlayacak  bir yasa teklifi, gerekçeleri ve açıklayıcı belgeleri kapsayan bir dosya halinde,
  3. 3. SADAT ile ilgili olarak, Savunma Danışmanlık hizmetlerinin, Savunma Sanayi Hizmet Sektörü olarak mevzuatta yerini almasını sağlayacak bir yasa değişiklik teklifi,
  4. 4. ASSAM çalışmaları ve hedefleri ile ilgili açıklayıcı bilgi ve belgeler, dosyalar halinde verilmiştir.

Ziyaretlerde ASDER'in misyonu, Ülkemizin ve İslâm Dünyasının ana sorunlarının giderilmesi istikametinde yapmış olduğu çalışmalar, ASDER tabanına dayanarak oluşturulan ASSAM ve SADAT A.Ş. hakkında özet bilgiler verilerek, ASDER'in sadece ferdi haklar peşinde koşan bir dernek olmadığı, Ülkemizin ana sorunları çözülmeden ferdi sorunların adil bir şekilde çözülmesinin de mümkün olmadığı düşüncesi ile hareket ettiği vurgulanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızla Kısıklı/İstanbul'daki konutunda yapılan, 1,5 saate yakın görüşme sonunda, meselemize sahip çıktığı izlenimi de vererek, yasa tekliflerimiz hakkında, yurt dışından dönüşlerinde Sayın Başbakanımızla, Ankara'ya dönüşlerinde de Genelkurmay başkanımızla  görüşeceğini, ayrıca bizim de ziyaret planladığımız TBMM Meclis Başkanımız, isim vererek ilgili Komisyon Başkanları ve MS Bakanımız ile görüşmemizi tavsiye etmişlerdir.

Yargıya açık ve kapalı idari işlemlerle TSK'den çıkarılan askeri personelin mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırlanan iki yasa teklifinin TBMM'nden geçirilmesinde etkili olabilecek makam sahiplerinden yurt dışında oldukları için Başbakanımız ve MSB'mız, MSB Müsteşarımız, yoğunluğundan dolayı da Genelkurmay Başkanımızla görüşülememiştir. MSB'ımız heyetimizi Milli Savunma Bakan Yardımcısına yönlendirmiş ve Bakan Yardımcımızla faydalı bir görüşme yapılmıştır.

Görüşülemeyen  üç makam dışında randevu planladığımız bütün makam sahipleri ile verimli, olumlu görüşmeler yapılmış, yasa tekliflerimizin TBMM'den geçirilerek yasalaşması için yardım vaatleri alınmıştır.

Süreç içinde, Sayın Başbakanımız, MS Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımız ile görüşme girişimlerimiz devam ettirilecektir.

Yasa teklifleri, TBMM Genel kurulunda geçirilinceye kadar heyet başkanı olarak tarafımdan her safhasında takip edilecek, Heyet Başkanını temsilen de Ankara'da ASDER Ankara Şube Başkanı Em Tbp. Alb. Hüseyin Uludağ ve ASDER Hukuk Müşaviri Em. Hak Alb. Yusuf Çağlayan tarafından TBMM'deki komisyonlar, TBMM Başkanı ve Bakanlıkta şahsi temas ile takip edilecektir.

ASDER yönetimi ve heyetimiz tarafından Prensip olarak, sürece ZARARI DOKUNACAĞI düşünüldüğünden, ziyaretleri gerçekleştiren heyetin başkanı olarak şahsım ve Ziyaret Heyeti adına, ilgili birimlere yazılı olarak isimleri bildirilen Hüseyin Uludağ ve Yusuf Çağlayan Beylerin dışındaki ASDER mensuplarının yasa tekliflerinin işlem gördüğü makamlar ile yüz yüze ve iletişim vasıtaları ile temas kurup görüşmelerinin uygun olmayacağı kabul edilmiştir.

Arkadaşlarımızın bu hususa riayet etmelerini özellikle istirham etmekteyiz.

Ayrıca mağduriyetleri gidermek üzere yola çıktıklarını iddia eden ancak ASDER misyonu ile yakından uzaktan ilgisi olmayan dernek ve oluşumların ASDER ve mensuplarını kendi girişimlerinde kullanmalarına izin verilmemelidir. ASDER mensuplarınca bu oluşumlardan medet umarak destek vermeleri ve kendilerini kullandırmaları, başlatılan süreci menfi etkileyeceği kanaatine sahip bulunulmaktadır.

Bu hususun arkadaşlarımız tarafından hassasiyetle dikkate alınması beklentimizdir.

Görüşmelerin ayrıntıları ASDER Genel Merkezi tarafından İstanbul'da düzenlenecek toplantıda açıklanacaktır.

Dördüncüsünü yaptığımız son ziyaretlerimizin hayırlı sonuçlar vermesini diler sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım.

Adnan TANRIVERDİ

E.Tuğgeneral

ASDER Onursal

ASSAM&SADAT

ZİYARET HEYETİ:

E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ - ASDER Onursal Başkanı, ASSAM&SADAT Yönetim Kurulu Başkanı

Prof.Dr. Nevzat TARHAN ASDER Yönetim Kurulu Başkanı (İstanbul)

Ali COŞAR ASDER – ASSAM Genel Bşk. Yrd.

Arif ÇELENK  - ASDER Genel Başkan Yrd. & Bursa Şube Başkanı

Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ  - ASDER Ankara Şube Başkanı

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI – Genel Başkan Yrd.

Reşat FİDAN – Genel Başkan Yrd. & Genel Sekreter

Tayfun TIĞLI - Ankara Şube Genel Sekreteri (Ankara)

Yusuf ÇAĞLAYAN – Hukuk Komisyonu Üyesi

Son Düzenlenme Pazar, 24 Ocak 2016 22:34
ASDER Genel Merkezi

4 yorum

• Yorum Linki nurettin sevinç Pazartesi, 25 Nisan 2016 10:41 yazan nurettin sevinç

Allah razı olsun, muvaffak eylesin.

• Yorum Linki SÜLEYMAN Pazartesi, 18 Nisan 2016 20:22 yazan SÜLEYMAN

Onursal Başkanımız Adnan TANRIVERDİ ve Heyetimizin çalışmalarını yakınen takip ediyor ve kendilerine ALLAH tan dualarda bulunuyoruz.

• Yorum Linki Muhsin Polat Çarşamba, 30 Mart 2016 16:29 yazan Muhsin Polat

Allah bütün mazlumların hakkı için çalışan ASDER'in mütevazi heyetinin yardımcısı olsun. Emek verip kıymetli vakitlerini ayıran değerli Paşamız ve Nevzat Hocamıza ve değerli heyet üyelerinden ebedi razı olsun. Bu güzel insanları Allah için seviyor ve dua ediyorum.

• Yorum Linki Mehmet Uyanık Salı, 26 Ocak 2016 16:24 yazan Mehmet Uyanık

Bir YAŞ mağduru olarak, siz saygı değer büyüklerimize minnet borçluyuz ALLAH çalışmalarınızda yardımcı olsun inşallah nacizhane dualırımızın sizinle, inşallah karanlık gecelerin nuru sabahı bizim için doğacakdır saygılarımla.