Cuma, 05 Şubat 2010 15:11

İKİ DARBE ARASINDA İSKENDER PALA İlginç Zamanlarda

Derneğimiz Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın E.Bnb.Pof.Dr. İskender PALA’nın yeni kitabı “İKİ DARBE ARASINDA İlginç Zamanlarda” Kitabı çıktı.

12 Eylül ihtilali döneminde askere giren ve 28 Şubat krizi sonrasında YAŞ kararları ile ordudan tasfiye edilen Sayın Pala kitabında hatıralarını ve kendini yazdı. İşte küçük bir kesit.

BİZİM İSKENDER DEYİNCE... 

Prof. Dr. Pala, kitabında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kuzey Deniz Saha Komutanı İlhami Erdil ile arasında geçen bir konuşmanın YAŞ kararlarını etkilediğini de anlattı. 28 Şubat sonrasından ordudan atılan Pala, kendisinin ordudan atılması sürecini başlatan Erdoğan-Erdil görüşmesini de kitabında açıkladı. Preveze Deniz Zaferi kapsamında anma törenlerinde Erdoğan ile Erdil'in bir araya geldiğini anlatan Pala ikili arasında geçen ayaküstü konuşmaları yazdı. Erdil, Barbaros türbesinin bazı açmazlarıyla ilgili yardım istediğini Erdoğan'ın da buna karşılık "Elbette sayın komutan, Belediye olarak biz ne gerekiyorsa yapalım, Barbaros gibi bir Türk büyüğüne her türlü yardımı hak eder" şeklinde konuştuğunu anlattı. Erdil'in "Bizde araştırmacı bir binbaşı var. Barbaros'un vasiyetini bulup getirdi. Eski yazıyı bilen bir binbaşı İskender Pala" dediğini anlatan Pala, Erdoğan'ın buna karşılık "Ha.. Bizim İskender'den bahsediyorsunuz" dediğini ve ordudan atılma sürecin bu diyalogdan sonra geliştiğini anlattı.(06 Şubat 2010 Yeni Şafak gazetesi)

Sayın PALA yeni kitabının gelirinin yarısını derneğimize vakfetmiştir. Kendisine ASDER olarak teşekkür eder, kitabının hayırlı hizmetlere vesile olmasını  ve başarılarının devamını dileriz.

Sayın PALA’nın “İKİ DARBE ARASINDA İlginç Zamanlarda” Kitabını Derneğimizden ve tüm kitapçılardan temin edebilirisiniz.

Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Şubat 2010 15:38
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

7 yorum

  • Yorum Linki Abdullah Salı, 27 Nisan 2010 18:54 yazan Abdullah

    İskender PALA, YAŞ'zede kardeşimiz,mesleği itibariyle(Edebiyat prof.)ilgi çekici,anlamlı,güzel kitap hazırlamiş.YAŞ'zede olarak kendisini kutluyorum...Ancak,binlerce YAŞ'zedenin yaşadığı olaylar,sıkıntılar ve şimdiki durumları araştırılmiyor.Özellikle,1987 den itibaren,Hv.KUVV.de,birkaç yıl devam eden,(ETİMESGUT'TA)sorgulamada 100 den fazla astsubayların,zorla gözleri kapatılarak değişik işkenceler yapıldıktan sonra,YAŞ Kararı ile İRTİCA'Cİ suçlamasiyle,ERGENEKONCU GENERALLER tarafından ihraç edilmesine kimse değinmiyor.KOZMİK Odalardaki bu personelin DOSYA'larına kimse ulaşamiyor.!!! Neden kimse,bu KONU'ya değinmiyor???!!!

    Raporla
  • Yorum Linki muhsin Salı, 27 Nisan 2010 03:12 yazan muhsin

    art niyetli insan için zaman, mekan ve kişinin önemi yoktur. aklına koyduğu şeyi yapar. eski belediye başkanı şimdiki başbakanımızın hata yaptığına inanmıyorum.

    Raporla
  • Yorum Linki selim Cumartesi, 13 Mart 2010 10:27 yazan selim

    değerli bilim adamı sayın pala gönüllerimize düşünceleriyle taht kurmuştur,araştırmalarıyla ve fikirleryle gerçek bir aydındır.

    Raporla
  • Yorum Linki SALİH Cuma, 12 Şubat 2010 15:00 yazan SALİH

    Bu şekilde muameleyi kimse hak etmiyor.Onlar belli rütbelerde onurlarıyla ayrıldılar fakat onlara bu muameleyi reva görenler onursuzca ve bir hain gibi rütbeleri sökülerek ordudan atıldılar.

    Raporla
  • Yorum Linki Osman Korkmaz Pazar, 07 Şubat 2010 16:34 yazan Osman Korkmaz

    Bu kitap hakkında yazarla yapılan bir röportajı görmek için tıklayınız;
    http://www.samanyoluhaber.com/h_391854_erdogan-ovdu,-ordudan-atildi-!.html

    Raporla
  • Yorum Linki Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU Pazar, 07 Şubat 2010 14:47 yazan Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU

    BU KONU KUR'AN'DA DA GEÇEN "İPUCU VERME" KONUSUDUR. İlgili bir yazım var. Onu göndereyim de yayınlansın. Sayın Tayyip Erdoğan Bey, komutana ipucu vermiş, bu şekilde istemeden de olsa İskender Pala'ya düşmanlık yapılmasına sebep olmuştur. Konu çok mühimdir. Kötü niyetli insanlara ve düşmanlara ipucu vermemek lazımdır. Selamlarımla

    Raporla
  • Yorum Linki turkuaz Pazar, 07 Şubat 2010 05:05 yazan turkuaz

    böyle değerli bilim adamlarını tsk'dan atmışlar, meydan, balyoz seminerinde! ''istanbul'un üzerine çökerim'' diyen zırdelilere kalmış.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...