Çarşamba, 10 Şubat 2010 14:11

YENİ ANAYASA İÇİN SİVİL DAYANIŞMA PALATFORMU TOPLANDI

10 Şubat 2010 Çarşamba günü Sirkeci  Legacy Ottoman  Hotel’de Basın açaıklaması yapan platforma ASDER (ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ) destek verdi.

Türkiye’nin aydınları, akademisyenleri, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilci ve kuruluşlarının katılımıyla oluşan ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren “Sivil Dayanışma Platformu”, ülkemizin huzuru, barışı, birlik ve beraberliği için, yeni ve sivil demokratik anayasa için çalışmalarına bir basın toplantısı ile start verdi.

 

350 sivil toplum kuruluşunu temsilen 500 aktivist ve kanaat önderinin desteğini alan  “Sivil Dayanışma Platformu” ilk basın toplantısını, 10 Şubat 2010 Çarşamba günü Sirkeci  Legacy Ottoman  Hotel’de yaparak, platform bildirisini kamuoyuna deklare etti. Platform başkanı Ayhan Ogan tarafından okunan bildirinin arkasında 400 STK’ nın desteği bulunuyor.

 

Basın toplantısına katılım sağlayan Sivil Toplum Kuruluşları ve temsilcileri ise;

TGTV-Av.Necati Ceylan

HAKİŞ KONFEDERASYONU – Mahmut Aslan

ENSAR VAKFI – Ahmet Şişman

HUKUKÇULAR DERNEĞİ – Reşat Petek

ASDER, ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ – Adnan TANRIVERDİ- Nurettin YAVUZ

İSLAM DÜNYASI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİRLİĞİ – Ali Kurt

ASKON,ANADOLU ASLANLARI DERNEĞİ – Mustafa Koca

MÜSİAD, MÜSTAKİL İŞADAMLARI DERNEĞİ- Ali Gür

SAFA  VAKFI – Fatih Yavaş

AKABE VAKFI – Bahri Bulut

SUFFA VAKFI – Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy

ÖNDER – Mansur Özdemir

İHLAS VAKFI – Erol Eşsiz

GAZETECİ VE YAZARLAR VAKFI – Dr. Faruk Tuncer

AKDER – Av. Fatma Benli

GAZİANTEP ANADOLU TEVHİD VAKFI – Mehmet Bilgin

ANADOLU PLATFORMU – Ahmet Çamurluoğlu

ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ELEMANLARI DERNEĞİ – Prof. Dr. Şefik Dursun

İSTANBUL MALİ MÜŞAVİRLER VE MUHASEBECİLER DERNEĞİ VE MESLEKTE          BİRLİK – Abdulaziz Ural

MÜFTÜ AHMET HULUSİ EFENDİ VAKFI- Sait Atıcı

SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU – Ayhan Ogan

MİMAR VE MÜHENDİSLER GURUBU – Adem Sarı

BAYRAMPAŞA YEŞİL CAMİ İLME HİZMET VAKFI – Abdullah Ustaosmanoğlu

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI – Şükrü Çeşme

TİYEMDER – Umut Kaya

HOCA AHMED YESEVİ İLİM VE İRFAN VAKFI – Dr. Alimcan Buğda

GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI VAKFI – M. Bera Kalay

ÜMRANİYE HİZMET VAKFI – Ömer Faruk Topal

UTESAV – Faruk Yazar

AHISKALILAR VAKFI – Mehmet Oğuz

ECZA-BİR – Ahmet Selim Köroğlu

İŞ DÜNYASI VAKFI – Ahmet İyioldu

BİRLİK VAKFI – Mustafa Şimşek

GİMDES – Mustafa Coşkun

VAN ERDEMDER – İsmail Almalı

MEHMET AKİF ERSOY FİKİR VE SANAT VAKFI – Mehmet Cemal Çiftçigüzeli

HEKİMLER BİRLİĞİ VAKFI – Hasan Avşar

DİVAN ARAŞTIRMA VE EĞİTİM VAKFI- Cihangir İşbilir

PLATFORM BİLDİRİSİ

          İnsanlık, günümüz itibariyle önemli bir dönüm noktasına gelmiş durumda. Ulus devlet süreci, küresel dengeler,   uluslar arası ilişkiler,   haklar,   özgürlükler,   adalet,   eşitlik,   enerji,   ticaret,   çevre,   tarım, insanlığın  geleceği  gibi  tüm  insanları  ilgilendiren  hususlarda  dünyadaki  mevcut  yapılanmanın  ciddi sorunları  var.  Yeni  dengeler,  yeni  siyaset  biçimleri,  yeni  değerler,  yeniden  yapılanma  arayışları  söz konusu.

          Dünyanın yeniden şekillenmeye başladığı bir zaman diliminde ülkemiz açısından da çok önemli değişim ve karar süreçleriyle yüz yüzeyiz.   Türkiye,   tarihinden ve coğrafyasından kaynaklanan değerinin farkına varıyor,  vizyon geliştiriyor,  sorunlarıyla yüzleşiyor,  kabuğunu kırmaya çalışıyor. Ülkemiz için her geçen gün yeni fırsatlar doğuyor.  Ama bir yandan da ayağımıza dolaşan yapısal engeller var.  Türkiye’nin arzulanan seviyeye yükselebilmesi,  küresel bir aktör olabilmesi  ve  güç dengelerini  kendi  lehine  çevirebilmesi  için  yapısal  sorunlarını  aşması,  yüklerinden  kurtulması  ve istikrara  kavuşması  gerekiyor.  Bir sıçrama noktasının  eşiğinde  durduğumuzu  ve  bu  süreçte  atılacak doğru adımların Türkiye’yi taşıyacağı ufukları mutlaka hesaba katmalıyız.

          Türkiye artık büyük düşünmek, sınırları zorlamak, yeni stratejiler geliştirerek hem bölgesinde hem de tüm  dünyada  önemli  adımlar  atmak  sürecine  girmiştir.  Vizyonunu  da  bu  perspektiften  yeniden belirlemek durumundadır. Bu durum doğal olarak güçlü ve zayıf yönlerini, sorunlarını ve imkanlarını yeniden değerlendirerek, stratejik planlamalar yapmasını gerekli kılmaktadır.

          Öncelikle    meselelerin  halli  için  demokrasi  ve  hukuk  ekseninde  toplumun  bütün  kesimlerinin kendisini  rahat  ve  özgür  hissedebileceği  düzenlemeler  yapılması  şarttır.  Demokrasi,  hak,  eşitlik, özgürlük, adalet gibi herkesin ve her kesimin kabullenebileceği değerler etrafında yeni bir bakış açısı oluşturulmalı,  devlet  bütün  kurumlarıyla  birlikte  ve  halkın  talepleri  doğrultusunda  yeni  bir  yapısal bütünlüğe kavuşturulmalıdır. Yeniden bir toplumsal mutabakat oluşturulmalı ve bu mutabakata göre demokratik, özgürlükçü, katılımcı bir anayasa hazırlanmalıdır.

          Türkiye’nin  aydınları,  akademisyenleri,  medyası,  sivil  toplum  kuruluşları  ve  tüm  kesimleriyle  bir mutabakat  zeminine  ihtiyacı  var.  Bir  bütünlük  içinde  atılması  gereken  adımlara  ihtiyacı  var.  Millet adına  yürütülecek ve milletin  sesi  olacak  bir  yaklaşımla  demokrasi ve  hukuk  ekseninde  bir  yeniden yapılanma  süreci  yaşamamız  gerekiyor.  Vizyon  sahibi  bir  ülke  olabilmemiz  yolunda  ülke  insanını engelleyen  statükocu  bakış  açılarının  değiştirilmesi  ve  zihniyet  değişikliğine  gidilmesi  de  olmazsa olmazlarımızdandır.

          Milleti reşit görmeme anlayışının sonucunda ortaya çıkan vesayetçi yaklaşımlara son verilmeli, halka ve  sağduyusuna  güvenilmeli,  her  türlü  hak,  eşitlik,  özgürlük  talebinin  önündeki  yapısal  engeller kaldırılmalı ve böylelikle tüm insanlarımızın, sahip olduğu potansiyeli ülkemizin geliştirilmesi yolunda gerçekleştirebilmesinin önü açılmalıdır.

 Demokrasi İçin, Özgürlük İçin Tek Yürek, Tek Bilek” sloğanı ile yola çıkan SİVİL DAYANIŞMA PALATFORMU’nun Amacı

Yaşadığımız bu tarihi süreçte, demokrasi ve hukuk ekseninde ülkemizi yeniden yapılandırma sürecine katkı sağlamak, huzur ve barışı, birlik ve beraberliği koruyarak yeni demokratik ve sivil bir anayasa talebini toplumda canlı tutmaktır.

Platformun Yapacağı İşler

1.Toplumun bütün kesimlerinin temsilcilerinin yukarıdaki amaç etrafında  desteklerini almak

2.Basın toplantıları, duyurular, toplantılarla ülkenin dört bir yanında bu duyarlılığı geliştirmek

3.İnternet sitemiz ve medya iletişim araçlarıyla kamuoyunu bilgilendirmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Perşembe, 11 Şubat 2010 14:13
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...