Pazar, 21 Şubat 2010 15:45

Kurucularından olduğumuz Sivil Dayanışma Platformun 20 Şubat 2010 da Pendik'te toplantı yaptı.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI Sivil Dayanışma Platformun da konuşma yaptı.

 

“GELİN MİLLETİN VİCDANINA TESLİM OLUN”

Sivil DAYANIŞMA Platformu “Sivil ve Demokratik Anayasa Forumu’nu” 20 Şubat Cumartesi saat 19.00 da  ikibine yakın  kişinin katılımıyla  Pendik Sahil Çadırında yaptı.

Foruma Sivil Dayanışma Platformu başkanı Ayhan Ogan, TGTV  Başkanı Av. Necati Ceylan, HAKİŞ başkanı Salim Uslu, Adaleti Savunanlar Derneği ASDER’den Mustafa  Hacımustafaoğulları, Hukukçular Derneği başkan yardımcısı Av. Reşat Petek, Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman, 70 Milyon Adım Koalisyonundan Arife Köse ve Genç Sivillerden Turgay  Oğur  konuşmacı olarak katıldılar.

Forumun açılışını yapan Ayhan Ogan, Milletin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini ve bunu sağlamanın tek ve yegâne yolunun da sivil ve demokratik anayasa olduğunu söyledi. Ogan, tüm darbecileri ve cuntayı milletin vicdanına teslim olmaya çağırdı. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaklarını, vicdanlarının sesini bastırsalar da Hak huzurunda mutlaka mahkûm olacakları uyarısında bulundu.

Salim Uslu, Atanmışların seçilmişlerin üstünde iktidar olmak istediklerini, bu yaklaşımın dünyada, hukukta, evrensel ilkelerde, toplumun akıl ve vicdanında karşılığının olmadığını söyledi. Uslu, CHP lideri Deniz Baykal’ın Erzurum’da yaşanan süreçde “Bu bir cemaat hesaplaşmasıdır.” Sözlerine atıfta bulunarak; “Evet bu hesaplaşma Cumhurla cunta cemaatinin bir hesaplaşmasıdır.” Dedi. Uslu, anayasal yargının meclisin, idari yargının ise yürütmenin yetkilerini daralttığını ve parlamentonun yargı reformu yapması gerektiğini söyledi. Uslu “Bir kapatma girişimi var. Sorun çözücü ve oyun kurucu seçilmiş iktidar oyun dışı bırakılıp, darbe korkusu devam ettirilmek steniyor. Parlamento, bir an önce yeni, sivil ve demokratik anayasa yapıp, kurumları anayasal çizgisine çekmelidir.” Dedi. Demokratik geleceğimizin mücadelesinde en ön safta olunarak, bu ülkede bir halkın yaşadığının ispat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uslu, “Gerçek hukukun ve idarenin halkın vicdanında olduğunu göstermeliyiz. Bunu çocuklarımız için yapmalıyız” dedi.

Av. Necati Ceylan “Totaliter, yasakçı bir anayasa istemiyoruz. Darbe anayasası istemiyoruz Demokratik irade ile yapılmış, ayrımcılık yapmayan, yeni demokratik sivil anayasa istiyoruz.” Dedi. 1982 anayasasına atıfta bulunan Ceylan, “Bu anayasada insan nerede? İnsanı koruması gereken anayasa devleti koruyor. Buna hayır diyoruz.” Dedi.

Mustafa Hacımustafaoğlu, Peygamber Ocağı bilinen, milletimizin vatan koruması için evlatlarını kurban olarak gönderdiği kurumda 25 yıllık hizmeti olduğunu vurguladıktan sonra şöyle devam etti:“ Biz bir zamanlar bu kurum içinde yaşadığımız hukuksuz muameleleri anlatacak kimse bulamazken, bugün darbeye hayır diyen insanlar var. Millet uyandı. Tanklar yürüdüğü zaman onun önünde duracak irade mevcut. Milletin kendisini savunması için orduya emanet ettiği silahlar, millete karşı kullanılamaz. Türkiye güzel günler yaşıyor. Doğum sancısız olmaz. Geleceğimiz parlak olacak. Bunu kimse engelleyemeyecek. Türkiye bütün kesimleriyle hep birlikte daha güçlü bir ülke olacak. Bunun birinci şartı sivil ve demokratik anayasadır.” Dedi.

Darbeye karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adına konuşan Arife Köse, darbeyi durdurma adına bu kadar inançlı bir kalabalık görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra “Bugün başörtülü kızlar kendi ülkelerinde hala öğretim görememektedirler. Bugün hala 28 Şubat tehdit olmaya devam ediyor. 28 Şubat yargılanmadığı için, darbe planları yapılmaya devam edilmektedir. Kenan Evren yargılansaydı 28 Şubatçılar cesaret edemezlerdi.” Dedi. Bugün her türlü sorunun tartışılabildiğini, bunun bir fırsat olduğunu söyleyen Köse;” Darbeyi engelleyen anayasa yapmayı başarırsak, demokratik bir ülke haline geleceğiz. Önümüzdeki hafta 28 Şubat 2010 Tarihinde sokaklara çıkıp, darbelere hayır demenin çok hayati bir önemi vardır.” Dedi.

Forumda söz alan Hukuçular Derneği başkan yardımcısı Av. Reşat Petek “ Biz vatanı için canını seve seve verenleriz. Ama namlular millete dönerse dik dururuz Millet aleyhine yapılacakların kanıtı mahiyetindeki ıslak imzalı belgeye kağıt parçası diyorlar. Asıl kâğıt parçası, Adnan Menderesi idama götüren belgenin ta kendisidir.  Biz ordumuzu seviyoruz. Ordumuzu milletin evlatları arasında ayrım yapmadan hukuka saygılı, demokratik hukuk devletini koruyan bir parçamız olarak görmek istiyoruz. İnancımızın, Peygamberimizin anma gecelerinin bir tehdit ve irtica olarak algılanmasını istemiyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Forumda söz alan Ahmet Şişman “ Katsayı zulmüne alkış tutan zalimdir. Bu katsayı meselesi bir okulun engellenmesi değil, bir nesli yok etme çalışmasının görünen yüzüdür. Türkiye’de bir zihniyet yok edilmek istenmekte bu işlem de imam hatip liseleri üzerinden yapılmaktadır.” Dedi. Şişman, katsayı, başörtüsü ve diğer zulümlerin yapısal bir sorundan kaynaklandığını belirterek, “Bu anayasa değişmelidir. Bizim seçeceğimiz insanlar sivil ve demokratik anayasa yapmaya muktedirlerdir.” Dedi.

Genç sivillerden Turgay Oğur ise, darbecilerle, demokratlar arasındaki müsabakayı demokratların kazandığı haberini verdikten sonra, sonuçları aktardı. “ Sabih Kanadoğlu’nun doğum tarihi 1932 – Osman Can’ın doğum tarihi 1968, HSYK’nın  doğum tarihi ortalaması 1943 – Erzurum Eski Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’ın  doğum Tarihi 1972”

Forum sonunda Sivil Dayanışma Platformu, 28 Şubat 2010 Pazar Günü Beyoğlu Tünel önünden Taksim’e “1000 Yılın Sonu” adında bir yürüyüş yapılacağını açıklayarak, duyarlı halkımızı Takim’e davet etti.

                                                                  Sivil Dayanışma Platformu Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 22 Şubat 2010 19:02
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...