Pazar, 23 Mayıs 2010 15:24

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" Konvoyu törenle ve dualarla uğurlandı.

İHH’nın organize ettiği uluslar arası yardım filosunun ilk gemisi Sarayburnu’ndan 22 Mayıs 2010 Cumartesi saat 11:00 da demir alarak Gazeye’ye  doğru Vira Bismillah dedi.

Türkiye’den filoya katılan üç gemiden biri olan Mavi Marmara gemisi Gazze’ye insani yardım götürmek ve İsrail’in uyguladığı Ambargoyu delmek üzere, 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü Sarayburnu’nda yapılan törene değişik ülkelerden ve STK temsilcilerinden binlerce insan katılımı ve duaları ile uğurlandı.

 Törende Derneğimizi Genel Sekreter Nurettin YAVUZ ve Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin ARSLAN temsil etti.

Törende diğer ülkelerden ve Türkiye’den Konvoya katılan STK temsilcileri ve İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM konuşma yaptı.

İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM konuşmasında konvoyun insani yardım konvoyu olduğunu, gemide İlaç, İnşaat malzemeleri ve gıda götürdüklerini, konvoydan 24 saat canlı yayın yapılacağını, İstanbul’da kriz masası kurulduğunu söyledi.

İHH Başkanı YILDIRIM tüm Dünya vatandaşlarından konvoyu devamlı takip etmesini ve olumsuz bir durum olduğunda kriz masasından gelecek talep doğrultusunda sokaklara çıkarak boykot yapılamasını istedi.

ASDER Camiası olarak İnsani yardım götüren bu konvoyu destekliyor, İsrail den konvoya yardımcı olmasını, her hangi bir çılgınlığa kalkışmamasını insanlık adına istiyoruz.

Yola çıkan insani yardım konvoyuna Allah yardım etsin. Amin.

Resimleri görmek için tıklayın http://as-der.org.tr/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=75&catid=32

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 24 Mayıs 2010 15:25
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...