Uyarı

JUser: :_load: 239 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazartesi, 31 Mayıs 2010 13:41

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Basın Bildirisi.

 

 

 

 

 

 

 

 İsrail’in Zulmü karşılıksız kalmamalı.

Gazze'ye doğru farklı ülkelerden yola çıkan gemiler bütünüyle silahsız bir insani yardım girişimidir.

 

 

 

Gemiler Gazze halkının ambargo sebebiyle mahrum olduğu tıbbi yardım ve Gazze saldırıları sırasında evleri yıkılan Gazze halkına evler inşa edilmesi için gerekli yapı malzemeleri ve Gıda ile yüklüdür.

 

Bu malzemelerin Gazze'ye ulaştırılması sorumluluğunu, barışa ve adalete inanan bizler adına bine yakın silahsız insani yardım gönüllüsü üstlenmiştir.

 

Gemilerin yükü emanetlerimiz ve gemilerdeki barış gönüllüleri ise kardeşlerimizdir. Bu gemiler ve rotası bize insanlığın yönünü gösteren bir pusuladır.

 


ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) camiası olarak Gemilere yapılan saldırıyı emanetimize ve kardeşlerimize yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. 

 

 

 

İsrail’in insani yardım gemilerine saldırısı insanlık dışıdır. İsrail sınırı bir kez daha aşmıştır. Bardak bir kez daha taşmıştır.

 

 

 

Türkiye hükümetini, İslam ülkelerini ve uluslararası karar alma mekanizmalarını İsrail’in saldırısına karşı acil müdahaleye çağrıyoruz.

 

 

 

İsrail Türk bayraklarının olduğu bir gemide kan akıtmıştır. 50 ülkeden 600 sivile karşı saldırıda bulunmuştur.

 

 

 

İsrail 15 masumun hayatını kaybettiği, yüzü aşkın insanın yaralandığı bu saldırısıyla ebediyyen kaybetmiştir!

 

 

 

İsrail, uluslararası sularda haydutluk yapmıştır! En sert şekilde karşılık bulmalıdır!

 

Bu olaydan sonra kınama kararları fayda vermemektedir. Uluslararası güçler fiili müdahale tedbirleri almalıdırlar.

 

1-    Türkiye hükümeti vatandaşlarına ve bayrağını taşıyan gemiye karşı yapılan bu saldırı karşısında gereken her türlü adımı atmalıdır. İsrail büyükelçisi derhal sınır dışı edilmeli, İsrail’deki Türk büyükelçisi hemen geri çekilmelidir.

 

2-    Uluslararası güçler İsrail’in yardım filosuna müdahalesine karşı sessizliğini bozmalı ve derhal müdahale etmelidirler. 

 

3-    İslam Konferansı Teşkilatı acilen toplantı düzenleyip acil eylem planı hazırlamalıdır.

 

4-    Uluslararası kamuoyu yapılan müdahaleye ve yardım filosunun engellenmesine karşı sessiz kalmamalı, tüm dünyada geniş çaplı ve her ölçekte protestolar düzenlenmelidir.

 

5-    İnsanlık vicdanı tarihinin en önemli imtihanlarından birisini yaşamaktadır. Tüm İslam dünyasını, insanlığı bu durum karşısında harekete geçmeye ve İsrail’e dur demeye çağırıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna duyurulur. 31 Mayıs 2010

 

 

 

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) Adına.

Nurettin YAVUZ

 

ASDER Genel Sekreteri

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Mart 2011 19:57
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki Ekrem KARAKAŞ Pazartesi, 31 Mayıs 2010 16:29 yazan Ekrem KARAKAŞ

    Cumhurbaşkanımız BAŞKOMUTANLIK yetkisini kullanarak vakit kaybetmemeksizin ''ONE MINITE '' demeli,Savaş Gemilerimizin; eli kanlı israil tarafından uluslararası hukuku aykırı olarak ve kalleşçe adeta bir devlet terörlüğü yapılarak, kanlı operasyon düzenlenerek elkonulan yardım gemilerinin katil israilden alınarak Türk Savaş gemilerimizin refakatinde Gazze'ye ulaştırılması konusunda Genelkurmaybaşkanına kararlı emrini vermeli ve bu arada diğer ülke vatandaşlarıyla birlikte yaralı vatandaşlarımızın derhal ülkemize getirilmesini sağlamalıdır. Ayrıca uluslararası hukukun gereği diplomatik hakların kullanılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak gerekli ve kararlı tepki/yaptırımın uygulanmasında asla taviz verilmemesi hususunda TÜrk Milletince kendisine verilen tüm yetkilerini kullanmalıdır.

    Raporla
  • Yorum Linki bulentuzman Pazartesi, 31 Mayıs 2010 15:06 yazan bulentuzman

    Onların gemilerine aynı şeklide karşılık verilsin.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...