Cuma, 21 Şubat 2014 14:33

ASDER VE ASSAM YEMEN STK. BULUŞMASINDA

53 Ülkeden 225 STK.  ile birlikte  Asder’in de üyesi bulunduğu  (İDSB) İslam Dünyası STK.lar Birliği’ninorganize ettiği YEMEN STK.BULUŞMASI  19-22 Şubat 2014 tarihlerinde Yemen’in Başkenti Sana’da devam etmektedir.

Projenin amacı aşağıda belirtilmiştir.

Toplantıya ASDER’i temsilen Gn.Bşk.Yrd. Necmettin KELEŞ, ASSAM’ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ersan ERGÜR katılmaktadır.

 

Ülkemizden ve diğer İslam ülkelerinden katılan STK. yetkilileri İslam dünyasında sivil toplum anlayışının gelişmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda tebliğler sunmaktadır.

Programa katılan arkadaşlarımız katılımcılara Asder ve Assam’ın projeleri konusunda bilgi sunmuşlardır.

Arkadaşlarımızın dönüşünde daha geniş bilgi yayınlanacaktır.

Selamlarımızla.

 

PROJENİN AMACI

Başta Türkiye olmak üzere sivil toplumun gelişmiş olduğu İslam ülkelerindeki tecrübe ve birikimi diğer İslam ülkelerine aktarmak, İslam Dünyasındaki sivil toplum anlayışının gelişimine katkıda bulunmak.

İslam Dünyası STK’larının kurumsallaşma, toplumların haklarını savunma, barış inşası, hukuki ve ekonomik alt yapı tesis etme, ihtisaslaşma, uluslararası proje yürütme konularında kapasitelerini artırmak ve bu sahalarda belirlenecek standartlara ulaşmalarını temin etmek.

İslam Dünyası STK’ları arasında müşterek problemlere müşterek tavır geliştirecek bir işbirliği seviyesini temin etmek.

 

 

Reşat Fidan

Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...