Pazartesi, 03 Mart 2014 12:44

28 ŞUBAT PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

Değerli  basın mensupları !

Bilindiği gibi 28 ŞUBAT, bundan 17 yıl önce demokrasiye, milli iradeye ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı gerçekleştirilmiş bir darbenin adıdır.

Darbeye zemin hazırlamak için, senaryolar yazılmış, aktörler belirlenmiş, oynanan oyunlarla  seçilmiş Meclis ve siyasal iktidar itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Provokatif eylemler ve gazete manşetleri ile sözde irtica tehdit ve tehlikesinin varlığına toplumun inandırılması için psikolojik harekat yürütülmüştür.

Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için beşli çetenin tahriki, bir kısım medyanın manşetleri, büyük sermayenin desteği ile tanklar yürütülmüş, cebir, şiddet ve tehditlerle meşru iktidar devrilmiştir.

Altın tepside kendisine iktidar sunulduğu açıkça ifade edilen 28 ŞUBAT darbe yönetimi, hukuku çiğnemiş, hak ve özgürlükleri ayaklar altına almıştır. İnsanlarımız inançları, düşünceleri, kılık kıyafetleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutularak zulme uğramıştır. ‘Cambaza bak’ misali ‘irticaya bak’ denilerek bankaların içi boşaltılmış, kamu gücü kullanılarak hırsızlık, dolandırıcılık, hortumlamalarla milletin alın teri el emeği çalınmıştır.

27 Mayıs 1960 kanlı darbesiyle başlayıp, 12 Eylül'le devam eden, 28 Şubat'da postmoderni yapılarak şekil değiştiren darbeler zincirine 27 Nisan’da bir yenisi eklenmek istenmişse de, siyasal iktidarın dik duruşu, darbe girişimcilerini ifşa etmesi ve halka gitmesiyle sonuçsuz kalmıştır.

Halkın iradesini, hukukun üstünlüğünü bir türlü kabullenemeyen darbeciler boş durmamış, meşru iktidarı devirmek için Ak Parti kapatılmak istenerek milli irade düşmanlığı bir kez daha hortlatılmıştır.

Aradan 17 yıl geçmesine rağmen darbe sorumlularının yalnızca askeri kanadına dava açılmış, hala darbenin medya, sermaye gibi tüm unsurlarını kapsayan soruşturma yapılmamıştır.

Şimdilerde ise yargı, emniyet ve kamu kurumları içinde sinsice örgütlenmiş “Paralel Yapı” iktidarı vesayeti altına almayı başaramayınca 17 Aralık ve devamı operasyonlarla  darbe girişiminde bulunmaktadır.

Bizler halkın temsilcisi sivil toplum kuruluşları olarak, darbelere, dayatmalara, vesayete karşı; Hakk’tan ve milli iradeden yana olan duruşumuzu sağlam ve sarsılmaz bir irade ile ortaya koymak üzere burada toplandık. Buradan bir kez daha haykırıyoruz:

YETER SÖZ MİLLETİNDİR ! KARAR MİLLETİNDİR ! 28 ŞUBAT (S)AKLANAMAZ !

NE POSTMODERN NE PARALEL ! DARBELERE HAYIR !

YENİ DARBE GİRİŞİMLERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!

28 ŞUBAT PLATFORMU

DESTEK VERENLER: AGD -  AKABE -  AKDAV -  ANADOLU PLATFORMU -  ASDER – BEGED -  BEYAZ HAREKET DERNEĞİ – BİLİM VE İNSAN VAKFI - BİRLİK VAKFI – BİZİM ÇOCUKLAR PLATFORMU - HAK İŞ - HİKMET VAKFI –HUKUKÇULAR DERNEĞİ -  HUKUKÇU KADINLAR PLATFORMU -  ENSAR - EĞİTİM BİR SEN -  MAZLUMDER - MEMUR SEN -  MTTB  -  OKUDER  -  ÖNDER – ÖZGÜRDER  - SAĞLIK SEN -  SDP - UHUB – TGSP – TGTV  – 2023 TÜRKİYE PLATFORMU – 23 ŞUBAT GENÇLİK HAREKETİ – 28 ŞUBAT ÖĞRENCİ PLATFORMU - 28 ŞUBAT ÖĞRETMENLER PLATFORMU

Son Düzenlenme Pazartesi, 03 Mart 2014 14:11
ASDER Genel Merkezi