Salı, 06 Mayıs 2014 15:02

Gençlik Sorunlarına Sivil Toplum Tedbirlerimiz

 

TGTV tarafından düzenlenen ve ASDER adına Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Keleş ve Genel Sekreter Yardmıcısı Osman Kaçmaz'ın katıldıkları toplantı MÜSİAD Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı,  3 Mayıs 2014 Cumartesi Saat 10.00 – 15.00 arasında MÜSİAD Konferans Salonu’nda  “Gençlik Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz” konulu bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya 60 kurum temsilci gönderdi. Toplantı TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut Bey’in hoş geldiniz konuşması ile açıldı. Akbulut, gençlik problemlerinin her gün artarak devam etiğine değinerek, nüfusumuzun 20 milyonunun eğitim çağındaki gençlerden oluştuğunu ve bu gençlerin kalabalıklar içinde yalnızlık duygusuyla manevi boşluk içinde olduğuna dikkat çekti. Akbulut, “ Gönüllü kuruluşlarımız, ilmi verileri de dikkate alarak sistemli bir şekilde ülke gençliğini kuşatacak faaliyetler yapmalıdır. Gençliğe yol gösterecek gönül rehberlerine ihtiyaç vardır. Ülkemizin gençlik kuruluşu sayısı ülkemizin genç nüfusuna oranla yetersiz kalmaktadır.”

SEKAM Sosyal, Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin yaptığı “Türkiye Gençlik Raporu” araştırmasında ortaya çıkan sonuçları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Burhanettin Can, “Bugün ülkemizde yaşanan gençlik ve sosyal problemlerin önemli bir kısmı kültür ve medeniyet eksenlidir. Bu problemlere çözüm ararken önce, biz kimiz?  Hangi milli kaynakları kullanıyoruz?  Temel değerlerimiz nelerdir?  Hangi yolun yolcusuyuz? Hangi kültür ve medeniyet dünyasına aitiz? Hangi dünya görüşünü taşıyoruz?  Vb. sorularına cevap aramalıyız. Gençlik sorunlarımıza çözüm ararken, bütünü görmeli, ayrıntıyı unutmamalı ama ayrıntılara da takılmamalıyız. Gençlik sorunlarını çözüme yaklaşırken, Toplumsal yapımızı dikkate almalıyız ve kullandığımız kavramlarda anlam bütünlüğümüzü sağlamalıyız.” Dedi.

İstişare toplantına, Kültür Eski Bakanı ve TGTV Kurucular Kurulu Divan Başkanı Sayın İsmail Kahraman, TGTV eski başkanlarından Necmi Sadıkoğlu, kurucularımızdan ve İhlas Vakfı yönetim kurulu başkanı  Mehmet Okyay,  kurucularımızdan Mustafa Samastı, Şaban Odabaşı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Maltepe Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Nazif Öztürk, İDSB, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri  Av. Ali Kurt, UHUB, Uluslar Arası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri ve eski başkanlarımızdan  Av. Necati Ceylan, TİYEMDER Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı  Hüseyin Kami Büyüközer, İGETEV, İnsan Gelişimi Ve Toplumsal Eğitim Vakfı adına Necla Koytak katıldılar.

İstişare toplantısını idare etmek üzere, İsmail Kahraman başkanlığında olmak üzere; Hamza Akbulut, Necati Ceylan ve Necmi Sadıkoğlu’nun yer aldığı divan heyeti  oluşturuldu. İstişare bölümünde; Prof. Dr. Nazif Gürdoğan , Prof. Dr. Mustafa Samastı, Bilim Ve İnsan Vakfı / Enes Güney , GİMDES Gönüllü Organizasyonu / Beytullah Çiçen, Deniz Feneri / Recep Koçak , Hayrat Vakfı  / Metin Uçar, Genç Birlik / Ali İhsan Kahraman , İGETEV, İnsan Gelişimi Ve Toplumsal Eğitim Vakfı / Necla Koytak, Gülşen Ergani, Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği / Ömer Faruk Terzi , Sosyal Doku Vakfı/Sefa Çetinkaya,  Yedihilal Derneği / Salim Sarıyıldız söz alarak görüş ve önerilerini paylaştılar.

İstişare toplantısı Prof. Dr. Burhanettin Can’ın yaptığı istişare değerlendirme konuşmasının ardından, TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut’un teşekkür konuşması ile sonuçlandırıldı.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...