Cuma, 25 Şubat 2022 12:39

Kaos artık AB’nin içinde

Rusya'nın Ukrayna'da sadece Donbass bölgesiyle yetineceği öngörülüyordu. Öyle olmadı, Rusya birkaç yerden Ukrayna'ya girdi ve nereye kadar gideceği de meçhul.
Kimi yönetimi değiştirmekle yetineceğini, iki hafta içinde hareketin sonlanacağını söylüyor, kimi de Rusya'nın başlamışken sonuna kadar gideceğini ileri sürüyor. Putin'in açıklamaları, ikinci ihtimalin daha güçlü olduğunu gösteriyor.
Durumun ne kadar vahim olduğu, Başkan Erdoğan'ın şu sözlerinden de anlaşılıyor:
"Rusya'nın bugün erken saatlerde Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekâtı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirterek başlamak istiyorum. Bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir."
Kuşkusuz bu sonuçta Rusya kadar ABD'nin kaos siyasetinin ve Avrupa'nın körleşmesinin etkisi büyük. AB, demokrasi, hukuk ve insan hakları değerleri üretti ama çevresiyle de bu değerleri paylaşmadı. Tam tersine ötekileştiren bir dil kullandı, hatta bununla yetinmeyip bazı ülkeleri içeriden karıştırmaya çalışan bir misyon üstlendi. Kimi AB ülkesi, terör örgütlerini destekleyecek kadar ileri bile gitti.
Eğer AB, burnunun dibindeki Ukrayna'da olup bitenlerle ilgilense ve ABD'nin Ukrayna'yı bir aparat olarak kullanmasına payanda olmasaydı bugün işler bu noktaya gelmezdi. Bunun bedelini de uzaktan seyrettiği kaosu şimdi içinde hissederek ödeyecek.
Batı'nın ikiyüzlü bu tavrını en iyi Türkiye biliyor. Bırakın geçmişi, son 10 yılda Batı'da inanılmaz bir Türkiye karşıtlığı yükseldi. İşi Erdoğanofobi'ye kadar götürdüler. Müslüman Türkiye'yi içine alan bir AB, bugünkü sığ siyasete, ufuksuzluğa mahkûm olur muydu?
Onların düşmanlaştırdığı Başkan Erdoğan, bu koşullarda bile Avrupa'ya sahip çıkıyor ve Avrupa'nın 17 ülkesinden gelen Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerine seslenirken şöyle diyordu:
"Türkiye, Osmanlı'nın ilk asrından itibaren bir Avrupa ülkesidir. Bugün de tarihi ve sosyal bağlarımızın ötesinde bölgemizle Avrupa kıtasının ayrılmaz bir kısmını oluşturuyoruz. Kimi çevrelerin ülkemizi dışlama çabaları kesinlikle art niyetlidir. Anavatan Anadolu ile gönül bağımızı sürdürürken yeni vatanımız Avrupa'yı tüm şehirleriyle kucaklamalı, benimsemeliyiz."

Mahmut Övür

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...