Çarşamba, 17 Temmuz 2013 14:38

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

İBRETLİ BİR HATIRA

“ŞEHİTLER KİMİN İÇİN ŞEHİT OLUYOR?

2004 senesi. 15nci Kolordu Komutanlığı Personel Şube Müdürlüğünde Disiplin Moral Subayı olarak görev yapıyorum. Kolordu Komutanı Zafer ÖZKAN Paşa. 30 Ağustos Zafer bayramı öncesi, Genelkurmay Başkanlığından  bir emir geldi. Özetle her ilden bir şehit ailesi seçilecek, bu aile Ankara’ya gönderilecek ve Ankara’daki kutlamalarda Genelkurmay Başkanlığının misafirleri olarak yer alacaklar.

Görevim gereği Şehit aileleriyle ben ilgilendiğim için Zafer Paşa beni çağırarak emir verdi: “Kocaeli’ndeki bütün şehit ailelerini (500 kusur) incele. Ankara’ya göndereceğimiz  “Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş kılık ve kıyafetli bir şehit ailesi seç, gitmeden önce bana da aileyi getir bir de ben göreyim” dedi.

Hemen resimli olarak şehit yakınlarının kaydını tuttuğumuz defteri inceledim. 500 küsur şehit ailesinden 400’den fazlasının yakınları örtülü idi. Şehit bir teğmenin anne babası vardı. Şehidin babası da emekli astsubay idi. Resimlerine baktım şehidin annesinin başı açık. Kendileri ile irtibat kurdum ve teklifimizi söyledim Severek kabul ettiler. Komutana da resimleri ve durumlarıyla birlikte arz ettim. Tamam, gelsinler dedi. Karargâha davet ettim geldiler. Bir de baktım kadıncağız Astsubay eşi olduğu halde oğlunun şehit düşmesinden sonra örtünme ihtiyacı duymuş ve örtünmüş. Kendi kendime komutana nasıl çıkartacağım diye düşünürken, şehit annesi “Merak etmeyin Binbaşım, sizi komutanın önünde zor durumda bırakmam odasına girerken de, Ankara’da da başımı açarım” dedi.

Kadın başını açtı ve komutanın onayından geçtikten sonra Kocaeli şehitlerini temsilen Ankara’ya gittiler.

Şimdi düşünüyorum da bu şehit yakınları kimi oğlunu, kimi kocasını, kimi de babasını Cumhuriyetin ayakta kalabilmesi uğruna, vatanın selameti uğruna en kıymetli şeyleri olan canlarını feda etmişler. Ama gel gelelim başlarında örtü olduğu için ve çağdaş sayılmadıkları için şehitlerini temsil etme onuru bile çok görülüyor.

GENELKURMAY BAŞKANI ORG. NECDET ÖZEL’İN İFTAR DAVETİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Özel tarafından Ankara'daki şehit aileleri için 12 Temmuz'da, malul/muharip gazi ve aileleri için ise 15 Temmuz'da iftar düzenledi.

Gazi Orduevi'ndeki iftarlara Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, garnizonundaki general/amiral ve aileleri de katıldı.

Özel'in şehit ailelerine verdiği iftar yemeğinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da yer aldı.

ASDER Genel Merkezi