Cumartesi, 04 Mayıs 2013 19:30

TERÖRÜN ARKASINDAKİLER

Savaş, bir ülke ya da ülkeler topluluğunun diğer ülke ya da ülkeler topluluğuna isteklerini zorla yaptırması, güçsüz ve zayıf düşürmesidir. Terör ise, düşman devletlerin birbirini zayıflatmak için kullandıkları bir yöntemdir. Terörle hedef ülkenin masum yurttaşları başta olmak üzere, kurumları, ekonomileri, ordusu hâsılı her şeyi hedeftir.          Psikolojik Harekât ise; bunun en hafifi gibi görünse de kalıcı etkisi en çok olandır. 1 Mayıs Kışkırtması Psikolojik Harekâttır. Bir semtimizde Alevi yurttaşların evlerinin bizzat bir Cemevi görevlisi ve DHKPC eylemcisinin işaretlemesi Psikolojik Harekâttır. Sonrasında oluşturulacak silahlı terör eylem ve yapılanmalarının alt yapısı böyle oluşturulur.

         Peki, Türkiye’deki terör faaliyetlerinin uluslararası arkalayıcıları yani gerçek  düşmanlarımız kimler?

         Mondros’a bakın. Kimler var masanın karşı tarafında. Rusya İmparatorluğu, İngiltere, Fransa, İtalya, ABD, Yunanistan.. Osmanlı’yı parçalayan anlaşmaya bakın. Sevr.. İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika, Yunanistan, Ermenistan, Rusya yok, sebebi SSCB kuruluyor. Almanya yok. Sözde müttefik. Ama Kudüs elimizden gidince Alman halkı günlerce çan çalıyor. ABD yok. Doğrudan taraf olmadığı için.

         İstiklal harbini yaptık, karşımıza Lozan’da kimler oturdu? İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Belçika, SSCB ve ABD..

         Kıbrıs barış Harekâtında karşımızda kim var? ABD, İngiltere, Fransa, Yunanistan ve Almanya başta olmak üzere AB ülkeleri.

         12 Eylül ve sonrasındaki terör yapılanmalarında hangi ülkelerin silahları var? ABD, Rusya, Çin, Belçika, Almanya, İtalya..

         Örneğin İtalyan mayınları. Valella Meccotecnica SPA firmasının VS–50 mayınları plastik olduğu için dedektörle tespit edilemiyor. Topuk koparan deniliyor. PKK en çok bunu tercih ediyor. FİAT otomobil firması BPD ve Valsella’nın yüzde 50 sahibi. Fiyatın Türk ortağı kim? Koç grubu.. “PKK’ya mayın satmayın” diyecek şirketler ve ülkeler gördüğünüz gibi NATO’da müttefik, komşu, dost!.. Hatta yurttaş.

         Son süreçte ABD ve İsrail’in terör ve Psikolojik Harekât konularında ağırlığı çok artmış. Sadece Türkiye’de değil, tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da. Yani İslam Ülkelerinin tamamında..

         Destek veren ülkeleri şöyle de anlayabilirsiniz. Terör kaçakları hangi ülkelere kaçar? Çoklukla tabii. DHKPC ve TİKKO Almanya, Belçika.. PKK Fransa, Almanya ve Yunanistan.. Buradan da arkalayıcıların kimler olduğunu algılayabilirsiniz.

         İçiniz karardı biliyorum.

         Çözüm ne? Çözüm kendi Medeniyet Değerlerinizle, çağın ilim, fen ve teknolojilerini kavrayıp, çok çalışıp üretmek. Ekonomik ve teknolojik bağımsızlık. Kardeş Ülkelerle kalıcı ve köklü ittifaklar yapıp sözde dost ülkelerin tahakküm ve dayatmalarından kurtulmak..

         Bu da iç barışı ve huzurunu sağlamaktan geçiyor. Unutmayın Milli Gücünüzün temel çarpanı “Milli İrade ve kararlılık”tır. Birbirimize duyduğumuz derin sevgi ve güvenle, iman kardeşliğinin verdiği güçle geleceğe ümitle yürümeliyiz.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...