Salı, 08 Ekim 2013 17:21

CHP FAŞİZMİ VE DEMOKRATİK RİYAKÂRLIK

         Ülkemde demokrasi kurumsallaşma savaşı veriyor. AKPARTİ bu yönü ile hakikaten beklenenin çok üzerinde bir performans gösterdi. Sayın Başbakan hayatını ortaya koydu, söylediği gibi kefeni ile geziyor.

         Ülkenin bir de karabasanı var. 300 yıllık işbirlikçi despotizmin İttihatçılardan sonraki örgütü. CHP. Tarihinde hiç Çoğulculuk demedi, demokrasi demedi. Ne dedi peki? Cumhuriyet, Çağdaşlık, Laiklik vs. Şimdi ne alaka diyeceksiniz?

         20’inci yüzyılın tüm diktatörleri birer cumhuriyet değil mi? Franko, Hitler, Mossolini, Stalin, Mao, Saddam… Hepsi Cumhuriyet. Hatta bir kısmı Halk Cumhuriyeti. Türkiye’de övünüyoruz ya kadına Seçme Seçilme Hakkı verdik. Gülüyorum tabi. Kim kimi seçmiş? Düşünün “Açık oy, gizli tasnif!” Ayıba bakın Allah Aşkına. Başka, Çağdaşlık! Neye ve kime göre? Nasıl? İlim, fen ve teknolojide gelişmişlik yok, nede var? Kupkuru taklitçilikte. Şapka Kanununa Muhalefetten onlarca insan idam edildi.

         Her türlü tektipleştirme sonucunda katliamlar.. Şeyh Sait İsyanı deyip işlenen cinayetler, Dersim Katliamı.. Bunlar hep cumhuriyetin ayıpları. Şimdi Dersim’lilere diyorlar ki Celal Bayar yaptı. İyi de kimin adamı Celal Bayar? Menderes asılırken, Celal Bayar’a bir şey mi dendi?

         Ya Laiklik! Laiklik deyip halkın değerlerinin tümüne saldırılmadı mı? Düşünün? Her saldırıya mazeret yaptılar laikliği.

         Daha önce de yazmıştım. “Cehalet, ayrıcalıklı sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır.” diyor Karl Marx. Üzerine bir de Hz. Ömer’in “Peynirden put yapardık, acıkınca yerdik.” Devri cahiliyeyi anlatan cümlesini ekleyin. Hain kadrolar üç şeyi kullanmışlardır. Biri Cehalet, diğeri Putlaştırma. Put bazen Din olmuştur, bazen Vatan, bazen Millet, çoğunlukla da Devlet. Üzerine tatlandırıcı bir de Korku ektiniz mi? Bölünüyoruz, irtica geliyor, ülke batıyor gibi. Gelsin her türlü provokasyon ardından.. Gezi Olayları son örneği. Aynı şey yapılmıyor mu?

         CHP cumhuriyetin ilk yıllarında hâşâ sözleşmeli, kendi kafasına göre Hanefi Mezhebini öncelemiş yeni bir din dayatmıştı. Şimdi ise Suriye ve Irak olayları ile eşzamanlı mezhepçiliğe soyundu. Sürekli ülkenin büyümesine ve huzuruna karşı bir yerde durmayı beceriyor. Tabii bu duruş bana göre tesadüf ve masum değil. Halkımızın bunu anlaması gerekiyor. Ülke karışsın diye ellerini ovuşturarak bekleyen bir CHP manzarası var.

         Gelelim demokrasi paketine. MHP’ni kısmen anlıyorum. Adam diyor ki anadil, babadil anlamam. Peki ya CHP? Diyor ki biz bunları söyledik, yazdık. Doğrudur. Yıllarca sadece yazdınız ve söylediniz. Peki, niye kabul etmiyorsunuz ve şimdi yetmez, az diyorsunuz? Yahu azını kabul etmediniz. Daha fazlası olsa ülkeyi karıştırmaktan geri mi duracaksınız? Hayır! Sizi bu millet biliyor. Bir de Alevi kardeşleri sizin boyunduruğunuzdan kurtarabilsek. Bir de onlar kafalarındaki zincirden bir kurtulsalar. Ah bir kurtulsalar?

         CHP kendi silahı ile vurulmuş ölçüsüz bir kabadayı gibi can havliyle ve can çekişirken saldırıyor. Halet-i ruhiyesi aynen böyle.

         Ey Halkım! Uyanma vaktidir. Cahil bırakıldın, kitle iletişim ve bilişim çağındayız. Cehaletin mazeret olmaktan çıktı. Artık her evde bir üniversiteli var. Putlara taptırdılar. Bak en büyük put devletti. Oysa kutsal olan sensin. Çünkü sen Allah’ın eşref-i mahluk olarak yarattığısın. Yaradılmışların en şereflisi. Devleti doğrularınla, kutlu mazinden aldığın güçle, mukaddesatınla, edebin ve törenle yeniden şekillendir. Korku yaydılar. Birine “Dinciler geliyor, şeriat geliyor!” diye yaygara yaparken diğerine de “Din elden gidiyor.” dediler. Bunu onlar söylediler. Korkularından kurtul.

         Birbirine sarıl. Medeniyetinin sınırların dışında kalmış evlatları bile senin birliğin, dirliğin, varlığın ve gücün için duacı iken sen aymazlık ve şuursuzluk yapamazsın. Kaba siyasete malzeme olamazsın. CHP despotizmini gör. Dersim katliamını yaşayanlar hala sağ. Sivas katliamının İçişleri Bakanı, valisi kimdi? Tugay Komutanı kimdi? Siz hala güvenlikle ilgisi yetkisi olmayan üzerine olayları durdurmak için kalabalığın önüne geçmiş Belediye Başkanını suçluyorsun? Otele tabancası ile girip, otelde tabancası kaybolan sanatçımız kim?

         Gazi Mahallesinde Alevi yurttaşların evlerine “Alevilere ölüm” yazan DHKPC’li Cemevi görevlisini bir daha hatırlatıyorum size. Gezi Parkı eylemcilerine yemeğin nereden gittiğini de hepiniz biliyorsunuz. Bunlar masum mu sizce?

         CHP Örgütleri şu anda İstiklal Harbi döneminin TAŞNAK ve HINÇAK örgütleri gibi sonucunu düşünmeden fitne üretiyorlar. Herkes vicdanı ile hareket etmeli. Ey dedeler, ey Ehl-i beyt sevdalıları. Bu dünyanın öbür dünyası da var. Bilineni hatırlatıyorum. Vicdanınız kanasın diye…

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...