Salı, 19 Ağustos 2014 17:10

AKPARTİ, YENİ GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN

R. Tayyip Erdoğan... Bilimsel ve doğal liderlik vasıflarının tamamına sahip bir kurucu genel başkan. Aldığı sorumluluk, fedakar ve cesur çalışmaları ile halkımızın teveccühü devamlı arttı. Böyle karizmatik ve halkı tarafından çok sevilen bir siyasi liderden sonra liderlik zor. Hem halk nezdinde hemde yöneteceği kurumsal yapı nezdinde.

Düşünün, Bakanlar Kurulunun çoğu, Genel Başkan Yardımcılarının çoğu profesör payeli ve tecrübeli siyasiler. Bunların büyük kısmı da geleneksel milli görüş kökenli ve Tayyip Erdoğan’ın gençlik günlerinden beri birlikte olan insanlar. Hasılı yeni genel başkanın işi zor. İmkansız mı? Hayır!

Yeni genel başkanın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan en büyük yardımcısı ve destekçisi olmaya devam edecektir. Sonra teşkilatlar ve tepe kadro yanlış anlaşılmaya dahi meydan vermeyecek samimiyette, riyakarlık, enaniyet ve istismardan uzak yeni genel başkana tam destek vermelidirler.

Şu anda yorumlar görüyorum. Yeni genel başkan, parti lideri olmayacak anlamında. Samimi gibi görünen bu yorum arka planında fitne içermektedir. Kimse R. T. Erdoğan’ın hakkını ve hukukunu yiyemez. Ama yeni genel başkan elbette partinin lideri de olacaktır. Yeni genel başkanı Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı diye kolay şeyler mi bekliyor zannediyorsunuz?

Yeni başbakan ve genel başkanın kucağında bulacağı sorunlara bakalım mı?

1. Çözüm Süreci ve PKK en kritik döneme girdi. Ülke bu yönü ile bıçak sırtında.

2. R. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı oldu. Ama yetkilerinin yasal düzenlemelerle arttırılması gerekiyor.

3.  Yeni Anayasa süreci devam ediyor. Bundan sonra daha çetin günler bekliyor.

4. Paralel yapı, Ergenekon, Balyoz vb. iç kavgaların alacağı yeni tavrı kestirmek zor. Herkes her şeyi yapabilecek kadar kılıçlar çekilmiş durumda. İnsanlar, iman, adalet ve vicdani hislerini kaybettilerse herşey bekleyin. Allah rızası için ya da devletin bekası için zulüm, haksızlık ve cinayet işleyebiliyorsa insanlar, her türlü hukuksuzluğu yapabiliyorlarsa Yezit misali yeni başbakanın işi ne kadar zor düşünün.

5. Ortadoğu’da devam eden çatışmalar. Suriye ve Irak başta olmak üzere İslam ülkeleri, Osmanlı vatandaşlarının torunları ve Türk dünyası başta olmak üzere gözünü ülkemize dikmiş bakıyorlar. Ne söyleyeceğiz diye…

6. Her şeyden önemlisi de 2. Abdulhamid’den bu yana vizyonunu kaybetmiş ve misyonsuz yaşayan bu millet tam da ufkuna oturuyorken, dünya siyasetindeki yerimiz sağlamlaşmalıdır. Bu yönü ile yeni başbakan risk ve sorumluluk alacaktır.

7. Milli ve bağımsız ekonomi, milli harp sanayii yatırım, araştırma ve harcamaları malum onlarca bilim adamımızın faili meçhul cinayetlerle şehid edilmesi ile devam ediyor. Peki tüm bu gayretlerin arkasındaki sağlam iradenin yeni başbakanda da olması gerekmez mi? Elbette gerekir.

8. Demokratikleşme çabaları henüz tamamlanmadı. Bu manada mücadele sürmeli. Atanmışlar, seçilmiş hükümeti ancak kabullenmeye başladı. Yeni başbakan oluşan saygınlığı korumalı. Kurumlar arası uyumlu çalışma sürmeli.

Hasılı, yeni başbakanın işi her yönü ile zor. Kendini topluma kabul ettiremezse bu doğrudan AK PARTİ oylarına yansır ve oylar düşer. Dolayısı ile AK PARTİ’lilik adına daha ismi bile bilinmeyen insanı lider mi vs. diye tartışmak kendi bacağına kurşun sıkmaktır.

Peki yeni genel başkan nasıl olmalı?

1. Ülkenin dünyada yüklendiği yeni vizyonu geliştirmeli, misyonu yüklenecek bilgi, deneyim ve birikimde olmalı. Burada birikim tekbaşına yeter mi? Hayır! Ayrıca kararlı ve sorumluluk alacak ferasette olmalı. Dünyayı iyi tanımalı.

2. Halka tepeden bakmayan, mütevazi ve vefalı olmalı; halk da teşkilatlar da güvenmeli.

3. Hükümetin sürdürdüğü tüm programlara vakıf birisi olmalı. Kurumsal ilişkileri iyi bilmeli. Devleti tanıyan biri olmalı.

4. Yeni genel başkan Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha genç birisi olursa bu en az on yıl daha dere geçecek olan ülkem için at değiştirmek zorunda kalmamak demektir.

Toparlarsak %100 memnuniyet ya diktatörlüklerde baskı ile olur, ya beyinlerin uyuşturulduğu yapılarda terör grupları ve bazı cemaat yapılarında olduğu gibi ya da Peygamberler için geçerlidir. Yeni genel başkana böyle bir sorumluluk yüklemek ya art niyettir ya da zulüm. Üzerine bir de yeri asla dolduramayacak R. Tayyip Erdoğan gibi bir insanın koltuğuna oturmanın zorluğunu ekleyiniz.

Yeni genel başkan ve başbakanın seçilmesi sürecinde AK PARTİ’nin büyüklerini, özellikle R. T. Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Mustafa Şentop, Numan Kurtulmuş, Ali Babacan, Binali Yıldırım, Hüseyin Çelik gibi ismi gündemde olan siyasiler çok daha sorumlu ve dikkatli davranmak zorundadır.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...