Cuma, 23 Ağustos 2019 09:21

İdlip'in Han Şeyhun İlçesi Rejimin Eline Geçti

*Yoğun hava bombardımanı nedeniyle ilçe bomboş.
* Rejim ve Rusya El Nusra ve Heyet-i Tahrir Şam örgütlerini bahane ederek İdlip'de kan dökmeye devam ediyor.
*Han Şeyhun çok önemli bir yer. Halep- Şam M5 karayolu üzerinde. Rejim ve Rusya zaman kazanarak küçük hedeflerle hakimiyet alanını genişletme çabasında. Bugüne kadar muhalefetin kalesi olan 4 gerginliği azaltma bölgesinden üçünü bu şekilde kontrol altına aldı.
* Lavrov " İdlip'de sonuç alana kadar mücadelemiz devam edecek." diyor. Astana ve Soçi'ye göre bu mümkün değil. Zira; çatışmasızlığın sağlanması için İdlip'in sınırları içinden Türkiye dışından Rusya sorumlu.
Bölgede 13 adet gözlem noktası inşa ettik. Son olarak Han Şeyhun kasabası kuzeyindeki Hayş bölgesinde. Bana göre bu saatten sonra Astana ve Soçi'den bir şey çıkmaz. Sahada elimizi güçlendirecek ne varsa yapmalıyız.
Şunlar çok net;
* ABD ne kadar samimi ise Rusya ve İran'da o kadar.
* Perde arkasında ABD- Rus işbirliği stratejik boyutta tıkır tıkır işliyor. O boyutta Türkiye'yi hem Suriye'de ve hem de doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmaktır. En son Rusya'nın Türkiye aleyhine doğu Akdeniz ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlayın.Türkiye'nin hidrokarbon çalışmaları için " endişe duyuyoruz" demişlerdi.
* Rusya Fırat'ın batısında, ABD doğusunda Türkiye'ye verdiği hiçbir sözü tutmadı. Adım adım terör örgütü ve rejimi yerleştirdiler.
* Rusya YPG ile ortak çalışıyor. Zira Rusya rejime ait hakimiyet haritasında Fırat'ın doğusunu rejimin hakimiyettinde gösteriyor.
* İki tarafta çok kararlı rejimin ufak bir provakasyonu Rusya ile kafa kafaya  gelmemize sebep olabilir. Bölgede iki güçlü ve özgün ülke olarak Rusya ve biz kaldık. Oyun kurucular biribirimizle karşı karşıya gelmemiz  için her yolu deniyor. Sonuçta bundan en karlı çıkacak ülke İsrail ve Siyonistler olacaktır. Suriye ve Doğu Akdeniz biribirinden ayrı düşünülemez. Bu hadiseler  doğu Akdenizdeki MEB mücadelesinin merkezini teşkil etmektedir.
Allah milletimize yar olsun.

NOT: Yazarımızın makaleleri aynı zamanda Milat Gazetesinde yayınlanmaktadır.
Son Düzenlenme Cuma, 23 Ağustos 2019 09:30
Nejat ÖZDEN