Perşembe, 07 Kasım 2019 09:11

BATI'NIN YAŞAM DESTEK ÜNİTESİ:TÜRK-İSLAM KARŞITLIĞI

Soru şu:AB'deki ırkçı ve İslam karşıtı yükseliş yeni bir "Holokost" doğurur mu?

Evet;çünkü batının sicili kan ve göz yaşı ile dolu.1990-1995 yılları arasındaki Bosna soykırımını unutmadık.Mevzu müslümanlar olduğunda Batı'nın potansiyel dürtüleri devreye girmekte.

Yıl:1929 Dünya büyük ekonomik buhranla boğuşuyor. Özellikle Almanya ve Japonya 1 nci paylaşım savaşının sonuçlarından hiç memnun değiller.Almanya, dışarıda; İngiltere,Fransa,İtalya'nın başını çektiği savaşın galiplerini, içeride ise; Alman ekonomisinin kanını emen Yahudileri suçluyor. Hitler,içeride yükselen öfkeyi iktidara dönüştürmeyi başarır başarmaz ilk önce Çekya'yı daha sonra Polonya'yı işgal ederek büyük savaşı başlattı.

İçeride ise "en büyük düşmanım-kan emici vampirler" olarak nitelendirdiği 6 milyon Yahudi'yi tavuk gibi kızarttı.Yahudi katliamının sonuçları dikkatle incelendiğinde amacının; Avrupa'da ki Yahudilerin Filistin'e göçünü sağlamak olduğu görülecektir.Siyonistler bu tezgahta Hitler'i bir korku figürü olarak kullandılar.

Günümüzde ise; AB ekonomik birlikteliği sağlamadaki başarıyı siyasi birliktelikte gösteremedi.Soğuk savaş döneminde Sovyet karşıtlığı üzerine oturan AB siyaseti sonrasında doğu -batı ekseninde denge siyasetine dönüşmesi gerekirken ABD'nin küresel siyasetine eklemlenmeye dönüştü.

AB içeride; ortak anayasa,Brexit,ekonomik kriz,Arap ayaklanmalarının doğurduğu göç dalgaları ile mücadele, artan ırkçı ve İslam karşıtlığı konusunda sınıfta kaldı.

Son demde Türkiye'yi 40 yıldır mücadele ettiği terör örgütlerine sattı.Barış Pınarı Harekatı'na gösterdiği tepki yıllardır savunduğu değerlerle ters düşmesine neden oldu.
Daha harekat başlamadan,yirmi sekiz üye ülke hep bir ağızdan yazılı açıklama yaparak safını belli etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Suriye’de kalıcı çözümün askeri yollarla sağlanamayacağını belirtti.Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker ise "Türkiye’nin yapmış olduğu bu harekâtın iyi sonuçlar doğurmayacağı ve Türkiye’nin oluşturmaya çalıştığı güvenli bölge konusunda kendisini mali olarak desteklemeyecekleri" uyarısında bulundu.İşgalcilikle suçladı.

AP'nin aldığı kararla Kod Adı:Erdoğan olan Türkiye ve İslam karşıtlığı sergilendi.Her şey bir yana AB'ye üyelik müzakereleri devam eden NATO 'da müttefik oldukları TÜRKİYE'yi terör örgütlerine tercih ettiler.

Benzer durum AB iç siyasetinde de yaşanmakta.İç siyasette ırkçı ve İslam karşıtlığı yükselişte.AB 'de ki 25 milyon Türk ve müslüman halkların geleceği hakkında kaygılarımız var.

Haksız mıyım?

Nejat ÖZDEN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...