Salı, 13 Aralık 2011 16:07

YAŞ mağduru yüzbaşı üniversitede işe başladı

Yüzbaşı rütbesindeyken 1999 yılında eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle 'disiplinsizlik' kılıfı altında TSK'dan ihraç edilen Sadık Güray Balatekin'in mağduriyeti 12 yıl sonra giderildi.

12 Eylül referandumundan sonra hakları iade edilen binlerce YAŞ mağdurundan biri olan Balatekin, Marmara Üniversitesi'nde idari personel olarak albay maaşıyla işe başladı. Sadık Güray Balatekin için iade-i itibar ete kemiğe büründü. Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eğitim gördüğü Orta Doğu Araştırmalar Enstitüsü sekreterliğinde 'albay' maaşıyla işe başlayan Balatekin, itibarının iade edilmesinde son noktanın koyulduğunu söylüyor. Üniversitede çok samimi karşılandığını anlatıyor. İşinden çok memnun olduğunu söylüyor. Balatekin, "1999'da eşimin başörtüsü sebebiyle TSK'dan ihraç edildim. O sırada eşim Aliye Hanım, GATA'da mide kanseri tedavisi görüyordu. Ben ordudan atılınca GATA'daki tedavisi de yarım kaldı. Hastaneden attılar. Çok geçmedi, 15 gün sonra hayatını kaybetti. Üç çocuğumla ortada kaldım. Çok büyük sıkıntılar çektik. Komutanım bana, 'Senin gibi çalışkan bir askerin eşi böyle olmaz.' dedi. Bu sözü hiç unutmuyorum. 12 Eylül'ün ardından önce özlük haklarımız verildi. Sonra atamalarımız yapıldı. Şimdi de söz verildiği gibi işimize başladık. Üstelik de şimdiki devrelerim olan albay maaşıyla. Üniversite gibi bir eğitim yuvasında başlamak da ayrı bir güzellik. Rüyalarımız gerçek oldu." diyor. Sadık Balatekin, askeri kimliğine de kavuşmuş. Silahını geri almak için yaptığı başvuru da yakında sonuçlanacak.

Zaman Gazetesi

2 yorum