Salı, 29 Ocak 2019 09:14

Mustafa Armağan ile Tarih Yazarlığı Projesi başlıyor!

MUSTAFA ARMAĞAN İLE TARİH YAZARLIĞI EĞİTİMi

Proje Amacı:

Tarih sadece akademisyenlere ve üniversitelere hapsedilemeyecek kadar geniş ve hepimizi ilgilendiren bir alandır. "Hepimiz birer tarihçi olabiliriz" sloganıyla yola çıktığımız bu seri etkinlikte tarihin amacı, yöntemi, araştırma teknikleri ve sorgulama yöntemleri incelenecek ve Osmanlı tarihi ve İnkılap Tarihi alanlarında bazı tartışmalı meselelerin nasıl okunması ve analiz edilmesi gerektiği üzerinde durulacaktır. Burada amaç ezberlerden kurtulmak, sorgulamak ve aykırı ipuçlarını değerlendirerek o güne kadar bize anlatılan hikayelerden farklı hikayeleri elde etmek, nihayet geleceğin parlak tarih yazarlarının yetişmesini sağlamaktır.
Proje İçeriği:
12 haftalık bu tarih maratonunda Tarih nedir?, Tarihin diğer disiplinlerle ilişkisi, Tarih bir bilim midir yoksa bir sanat mı?, Patrona Halil isyanı, Kazım Karabekir ve Galile gibi farklı örnekler üzerinden tarihin mevcut anlatılışı ile aslında ne oldu? sorgulaması yapılacak ve verilecek okuma listesi ile zenginleştirilecek dersler ilk bir kaç ders hariç interaktif bir hüviyete bürünecek ve son bir ay itibariyle de öğrencilerin kendi katkı ve sunumlarıyla genç tarihçilere kendilerini yetiştirme ortamı temin edilecektir.  Başarılı olan öğrencilerin yazacakları denemelerden beğenilenler Derin Tarih dergisinde Genç Tarihçiler köşesinde yayınlanacaktır.

Kimler Başvurabilir?

Eğitim durumu lise ve üstü olan (ortaokulu tamamlamış) herkes başvurabilir.(Özellikle gençler olmak üzere)

Yer ve Zaman

Dersler ASDER Genel Merkezinde gerçekleştirilecektir. 17 Şubat – 5 Mayıs 2019 tarih aralığında pazar günleri toplamda 12 ders planlanmıştır. Derslerin süresi 2 saattir. Dersler öğleden sonra icra edilecektir.

Başvuru ve Kayıt Süreci

Başvurular 29 Ocak – 7 Şubat 2019 tarih aralığında elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru formunda sunulan iki konudan biri seçilerek 1 sayfalık yazı gönderilmesi gerekmektedir.

Yazıların değerlendirilmesinin ardından seçilen kişiler 10 Şubat Pazar günü Mustafa Armağan ile mülakat gerçekleştirecektir. Mülakatı başarıyla geçenlere 11 Şubat’ta e-posta ile geri dönüş yapılacaktır.

Mülakatı başarıyla geçen hanım öğrenciler için yeterli sayı oluşursa iki ayrı sınıf oluşturulacaktır. Hanımlar sınıfı için yeterli sayı oluşmazsa eğitim sadece erkek öğrenciler için verilebilecektir.

Eğitim Ücreti Var mı?

12 Haftalık eğitime katılım bedeli 100 TL’dir.(Ücret sadece derslere katılım hakkı kazanacak 15 kişiden talep edilecektir)

Başvuru Formu Linki:

"Tarihini anlat, geleceğini aydınlat"

Son Düzenlenme Salı, 05 Şubat 2019 08:49
Genç ASDER