Uyarı

JUser: :_load: 239 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazar, 31 Ekim 2010 02:05

Milletimiz en iyilere layıktır. Gelen gün, giden günden güzel olacaktır

“Milletimiz en iyilere layıktır. Gelen gün, giden günden güzel olacaktır”

Dün 29 Ekim 2010 Cumhuriyet bayramı idi coşku ile kutladık millet olarak 87nci yılını. Cumhurbaşkanı da bir resepsiyon vermiş Cumhuriyet bayramı sebebi ile her yıl olduğu gibi. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları bu resepsiyona davet edildikleri halde katılmamışlar hatta Alternatif bir resepsiyon düzenlemişler merkez orduevinde aynı saatlerde. Bu haberi dinlerken dalmışım düşünceye;

Milletin bağrından çıkan TSK dan 1987 yılından bugüne kadar 1687 subay astsubay mahkemelerden kaçırılarak YAŞ kararları ile “DİSİPLİNSİZLİK” gerekçesi ile tasfiye edildi.

Yüzlerce takdir alıp hiç savunma almayan personeli “DİSİPLİNSİZ” diye YAŞ kararı ile ordudan atmak göze batınca emirler gelmeye başladı “ sakıncalı durumda olan personele takdir verilmesin savunmaları alınsın” diye. Emirlere pareler olarak YAŞ ile ayırırken kullandıkları argüman da değişti. Önce “DİSİPLİNSİZLE AHLAKİ DURUM” sonra “İRTİCAİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI” yazdılar ayırma sebebi olarak.

Sakıncalı olan personelin büyük çoğunluğu disiplinli idi suç işlemiyordu. Emirleri harfiyen yapıyor çalışkan ve başarılı idi. Bunların hanımları başörtülü kendileri de dinlerinin emirlerini yapma gayretindeydi sadece buda suç değildi. Emir gelmişti bir kere savunma alınmalıydı.

TSK da moral faaliyetleri kapsamında çaylar, yemekler düzenlenir orduevlerinde. Bu toplantılara Subay ve Astsubayların eşleri ile katılmaları istenir komutanları tarafından. Burada harp sanatını öğrenmeye gelen Mehmetçikler hizmet ederler komutanlarına.Savunma al emrini yerine getirmek için bulunmaz fırsattır bu toplantılar. Katılmayan Subay ve Astsubaylardan savunma alır komutanları emir gereği dosyalarına koymak için.

Cumhur ve bürokrasinin başı, aynı zamanda başkomutan olan Cumhurbaşkanı Komutanlardan savunma alacak mı acaba? Onlarda katılmadı ya resepsiyona...

Ne savunması bey? diyen Hanımın sesi ile kendime geldim sonunu sesli düşünmüşüm anlaşılan.

Kendime geldim ve bilgisayarımın başına geçtim. Bu konuda Adnan paşam ne düşünmüş diye. Harika nimet şu teknoloji anında haberdar oluyorsun her şeyden, kim ne düşünüyor okuyup öğreniyosursun.

Açtım bilgisayarımı tıkladım http://www.adnantanriverdi.com/index.php/askeri-konular/asker-siyaset-iliskisi/siyasi-beyanatlarla-ilgili-yorumlar/278-resepsiyon-boykotu-30-ekim-2010.html adresini okudum ve öğrendim Adnan Paşamın konu hakkındaki düşüncelerini.

Okudun mu? Sen de General.

Adnan paşam ne güzel söylemiş değil mi?

“Milletimiz en iyilere layıktır. Gelen gün, giden günden güzel olacaktır”

Ben inanıyorum ona tüm kalbimle.

30 EKİM 2009

                                                                                  Nurettin YAVUZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 01 Kasım 2010 01:07
Nurettin Yavuz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...