Çarşamba, 16 Şubat 2011 17:48

Yaş Mağdurları MSB Karargahının ve AYİM’in İnsafına Bırakılabilir mi?

16.02.2011 günü haber sitelerine düşen bir habere göre; hükümet YAŞ Mağdurlarının haklarını koruyacak bir düzenleme için düğmeye bastı denmektedir.

Basına intikal eden şekli ile tasarı hakkında Emekli Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ’NİN değerlendirmelerini aşağıda kamuoyunun görüşlerine sunuyoruz.

MSB nin önerisi  HSYK Mağdurları için getirilen çözüme benziyor. HSYK’nın yapısında değişiklik yapıldı. MSB, YAŞ ve AYİM’ in yapısında hiç bir değişiklik yapılmadı.

Bu tasarı, Genelkurmayın, Mağdurlar için hazırladığı bir tuzaktır.

Bu şekli kabul edilemez, itirazlarımız var.

MSB ’lığı karargâhı, YAŞ’ dan farklı değildir. Baş vuruların, uydurma belgelerden dolayı, büyük bir kısmının reddedileceği ve AYİM yolu gösterileceği açık gibidir.

AYİM ’in yapısı ve askeri hakim bağımsızlığını sağlayacak düzenlemeler yapılmadan, bu mahkemeye yapılan başvurulardan adil sonuç almak mümkün değildir.

YAŞ ‘a getirilmeden, ancak YAŞ mağduru şartlarında üçlü kararname ile re’sen emekli edilenler var. Onların durumunu kapsamıyor.

Bu haliyle mağduriyetlerin katmerleneceği kanaatindeyim.

Bu tür çözüme cevabımız http://www.adnantanriverdi.com/index.php/siyaset-konulari/ic-siyaset/tbmm/280-ya-ve-ayme-alternatif-mgk-ve-sivil-dare-mahkemesi-olabilir-23-kasm-2010.html linkindedir.

Şimdi; “YAŞ MAĞDURLARI MSB KARARGAHININ VE AYİM ’İN İNSAFINA BIRAKILABİLİR Mİ? demeliyiz.

Mağdurların bizim tespit ettiğimiz haklarının verilmesi hususu idarenin takdirine bırakılmamalıdır. Çıkarılacak yasada, http://www.adnantanriverdi.com/index.php/askeri-konular/yuksek-askeri-sura-kararlari/yas-hukuku/283-asker-madurlara-haklar-verilmeli-06-ocak-2011.html linkinde belirtilen statüdekiler ve bu statüler için belirtilen haklar açıkça belirtilmelidir.

SONUÇ;

Teklif; adil bir yasa çıkarılmasına ön alma amaçlı,

Göstermelik,

Yasak Savucu,

Mağduriyetleri pekiştirici,

Mağdurların tamamına yakının Anayasa Mahkemesi ve AİHM önünde sıra sokacak,

BİR GENELKURMAY PROJESİDİR.

Teklifin tam metni temin edilmeli. Mahzurlar mutlaka dile getirilmelidir.

Selamlarımla.

Adnan Tanrıverdi

Adnan Tanrıverdi

Emekli Tuğgeneral

www.adnantanriverdi.com | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...