Cuma, 14 Haziran 2013 09:49

MİLLİ İRADEYE SAYGI VE DEMOKRASİYİ ÖĞRETMEK..

Taksim’deki ağaçlar bahane. Gerçek başka. Büyüyen Türkiye’nin önünü kesmek.

        Alet olan insanlar birkaç grup. En tepede meydanlara hiç inmeden, paraları ile olaylara yön veren 28 Şubat sürecinde başta olmak üzere ülkeyi hortumlayan büyük karteller, onların altında olaylara bizzat yön veren medya, sosyal medya ve saha yönlendiricileri, en altta kullanılan ve alet olan gruplar.. Bunlar işbirlikçi ve dış bağlantılı olanlar. Ayrıca orada eğlence, statü, aidiyet, çılgınlık, siyasi çıkar elde etme vb. sebeplerle olanlar da var. Bunlar masum denilebilir. Ama en kötüleri terör gruplarının tetikçileri.

        Tetikçiler ve işbirlikçiler belgeleri ile deşifre edilmeli. Özellikle de dış bağlantıları ve para transferleri ortaya çıkartılmalı. Hatırlayın Bergama’daki altın madeni protestolarına değişik Alman Vakıflarından paralar gönderilmişti. Dolayısı ile MİT ve Emniyete çok iş düşüyor.

        Geliyoruz asıl hedef kitleye. Sokaktaki insanımıza. Yani akşamları tencereler ve kornalarla toplumu rahatsız etmeye ısrar eden kesimlere. Yaptığınız şey sadece rahatsızlık ve nefret duygusu uyandırıyor. Protestolar her anlamda amacı dışına çıktı. Ayrıca düşünün günde 10 saatin üzerinde CNN vb. yabancı haber televizyonları bir avuç insanın yaptıklarını ülkenizde içsavaş varmış gibi sunuyor. Onlar da âdete kan, gözyaşı ve ölüm bekleyen akbabalar gibi. Maalesef CHP’de benzer duygularla bekliyor.

        Alevi kanaat önderlerinin bir kısmı, “-Bizi alet ediyorlar, uyanık olun, oyunlara gelmeyin!” diye başta Aleviler olmak üzere toplumu ikaz ederken, bazı Cemevlerinden protesto yürüyüşlerinin başlatıldığını duyuyoruz. Tabii Anadolu’da homojen bir Alevi yapılanma mevcut değil. Tıpkı Sünni Müslümanlar gibi, onlarda da istismara açık siyasallaşmış gruplar mevcut. Etrafımızda İran-İsrail-ABD-AB destekli mezhep kökenli çatışmaların çıkartılmaya çalışıldığı son süreçte -ki Suriye ve Irak’ın bizimle akrabalık bağları da mevcut- ülkemizin tepeden tırnağa çok dikkatli davranması gerek. Kıvılcım sıçramamalı. Ortamı kızıştıranlara karşı tedbir alınmalı.

        Toplumun sağduyulu kesimlerini özellikle AKPARTİ, MHP ve BDP’lilerin alet olmayışlarını memnuniyetle görüyorum. Tencere-tava rahatsızlığına karşı sabreden halkımızı da. Değerli bir duruş. Korunmalı.

 

        Demokratik tepki nasıl gösterilir? Sıra bunu göstermeye geldi. Ey haftalardır susan, izleyen halkım. Şimdi “MİLLİ İRADEYE SAYGI” mitingleri var. Ankara ve İstanbul’da. Cumartesi ve Pazar günü. Git ve iradeni ortaya koy. Ülkesi için gözünü budaktan sakınmayan fedakâr bir Başbakan asla yalnız bırakılmaz. Ama mitingin gerek hazırlığı, gerek meydanı ve dönüşü dâhil, kimseyi hareketlerinle rahatsız etme. Sabrın, duruşun ve edebinle örnek oldun. Örnek kalmaya devam et. Tüm dünyanın gözü senin üzerinde. Necip Milletimizi ve Sayın Başbakanımızı temsil ettiğini bir an bile unutma.

Son Düzenlenme Cuma, 14 Haziran 2013 09:59
Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...