Pazartesi, 17 Kasım 2014 10:04

ANADOLU’MU AŞAĞILAYAN SEKÜLER (LAİK) KİMLİK

Van, Erciş’li bir İşadamı ile tanıştık. Konu tabii siyaset. Dedi ki; “Ben de HDP’yi destekliyorum. Yıllardır onlara oy veriyorum.” Birazdan da “-Vakit daralıyor.” dedi ve “-Ben namazımı kılayım.” Bunun üzerine hemen Kobani Kalkışmasında yakılan camileri ve Kuran Kurslarını, Kurban eti dağıtırken şehid edilen insanlarımızı sordum. Cevap papağan misali; “Kontrgerillanın işi değil mi?” dedi.

Ne güzel, Demirtaş da böyle buyurmadı mı?

Dedim ki; “-İnsaf be kardeşim, saldırılan yerler de insanlar da planlanmış önceden. Kim kontrgerilla?” dedim. Dedi ki; “Polis!”

İnsanlar hem de İstanbul’un göbeğinde yaşayan Kürt Kökenli vatandaşlar nelere inandırılıyorlar. Neden peki? Nedeni çok açık. Eski Türkiye’nin Yönetim Kadroları sivil, asker hep halkı aşağıladılar. O Kürt arkadaşımız şunun farkında değil tabii. Anadolu’mdaki İslami şuur ve aydınlanmanın sonucu oluşacak Büyük Birliğimizi engellemek için PKK’nın devletin içindeki işbirlikçi ve satılmış birileri tarafından kurdurulduğunu, gerçek kontrgerillanın da PKK olduğunun farkında değil. Aslında HDP’nin seküler (laik) çevreleri birlikte hareket etmeye çağırması boşuna değil. Kürtçü Marksist Apo, Maoist Türkçü Doğu Perinçek, Sosyalist Ulusalcı Yalçın Küçük aşkının ortak yanı Radikal laikliktir. Ortak düşman da İslam’dır.

Ankara’nın en önemli meydanı olan “Tandoğan” adını, eski Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’dan almaktadır. Tek Parti dikta rejiminin Ankara Valisi N. Tandoğan 1944 yılında tutuklanan Osman Yüksel Serdengeçti’ye “Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var. Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek.” diye höykürerek rejimin insanımıza bakışını suratımıza sümkürmüştü. Şimdi HDP’ye oy veren o alnı günde en az beş kez secdeye değen kardeşime soruyorum. “-Bu öküz Anadolu’lu denen adam Kürt müydü?”

Ey Kürt, 1930’ların CHP’si ile 2000’li yılların KCK+PKK+HDP’nin farkı ne? Her ikisi de laik, buyurgan ve tek tipleştirici, hâsılı bölücü değiller mi? Bu ülkeyi bölenler Araplar’ı kopartırken aşiretlerini bile bölmediler mi? Hala daha da bölmeye devam etmiyorlar mı? Irak, Libya, Yemen, Sudan… Yarın Kürtler’i de becerseler aynı şekilde bölerler. Anadolu’mda Ankara ile Konya kalsa, onları da Ankara ve Konya olarak bölerler.

Hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti samimiyet ortaya koyarken sınır ötesindekiler için yani Irak ve Suriye halkı için neyi yapmadı? Kobani halkının hayvanlarının yemlerini bile ayrıca vermiyor mu devletimiz? Neyi eksik yapıyor? Bırakın Müslüman Türkmen, Arap ve Kürt’ü, Yezidiler’i bile almadık mı?

Halepçe Katliamı’nda Silopi’de sınırdaki birliklerde görevliydik. Fransız Cumhurbaşkanı’nın hümanist karısının marifeti ile sadece Hıristiyanlar seçilip Fransa’ya götürüldü. Kürtler’den ise birkaç aile göstermelik olarak alındı. Bu arada Halepçe’den Kürtler Türkiye’mize kaçtılar. Oysa İran ve Suriye PKK’yı destekliyordu. Ama Kürtler yine Türkiye’ye sığındılar. Neden peki? Çünkü Türkiye mazlumlar için özellikle de Müslümanlar için Anayurt’tur.

Bu Anayurt’ta bölgedeki tüm Müslüman Halklarımızın kanı, canı, teri, duası ve sevdası vardır. Anadolu’ya 1908’li yıllardan itibaren Dünya Müslümanları destek olmak için para gönderdiler, asker gönderdiler, dualarını gönderdiler. Şimdi biz nankör olduk, Türk olduk, Kürt olduk… Eskiden de Türk, Kürt, Arap vb. idik. Ama putperest ve sapkın değildik. Aynı Medeniyetin, İslam medeniyetinin tekâmül ve ihyası için yekvucud idik.

HDP’ye duygusallıkla ve geçmişin ayıpları yüzünden oy veren Kürt Kardeşim. Büyük medeniyet Devletimiz Osmanlı’yı yok eden İttihatçı kadroların ilk örgütü CHP ve zihniyeti önce Lozan’da Misak-ı Milli’den vazgeçti. Sonra geçmişimizle kavga ederek bizi bölmeye çalıştı. Şimdi küçük kardeşi PKK ve HDP ile düşmanlık oluşturmaya ve CHP’nin oluşturduğu bölünmeyi hızlandırmaya çalışıyorlar. Unutma, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Demirtaş’a bölücü, Marksist ve ateist tüm Türkler de oy verdiler. Nedenini hiç düşündün mü?

Anadolu’m. Türk ya da Kürt olduğun için aşağılanmadın. İslam Medeniyeti’ne bağlı olduğun için aşağılandın. Silkelen ve kendine gel. Önünde secde ettiğin Rabb’imiz ırkçılığı haram kıldı ve “Siz Mü’minler kardeşsiniz.” diye emretti.

 
 


 

(E) Yb. Halil MERT
Strateji ve Yönetim Uzmanı

 

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...