Cuma, 10 Nisan 2015 09:28

Paralel Edebsizlikler ve Aldatılma Sürecimiz

Gazetelerin bir kısmı önemli buldukları haberlerini kişisel e-postalara da gönderiyorlar. Bir haber; “AKP'de liste sancısı”

Listelerde sancı hep çıkar. Siyasette “cıva gibi” gittiği yeri ağırlaştıran bir büyük gurup vardır. Siyasetin son 70 yılında yani Çok Partili Sisteme geçiş ile oluştu bu gurup. Eksenlerinde şahsi menfaat ve ikbal hırsı olan insanlar.

AKPARTİ, Milli Görüş temelli bir siyasi harekettir.

ANAP’laşma riski ve sorunu elbette vardır. Temel nedeni de siyasetin cıva etkisi yapan kişileri ve hızlı büyümesidir. Şu anda AKPARTİ’yi tutan temel etken R. Tayyip ERDOĞAN direğidir, temelidir. Halkın kahramanı Uzun Adam.

Menfaatçi siyasi guruplardan, acar işadamlarından, çakal müteahhitlerden iktidar partilerini ne kadar koruyabilirsiniz? Zor. Menfaat ayrık otu gibidir. Maalesef kanserli hücre gibi her yere nüfuz eder.

Şimdi haberin ayrıntıları! Nur Camiası rahatsızmış, bir isimden dolayı. Camiayı iyi tanıyorum. En büyük ve samimi duruşları siyasete koydukları mesafedir. Maksat ne? Geçmişte yüzlerine bakmadıkları Nurcu’lara şu anda popüler kaygılar ve kaba tarafgirlik yönü ile ihtiyaçları var ve ayartmaları lazım. Oysa son iki yıldır, Nurcu’lar her yerde, Bediuzzaman ve Hocaefendi’nin farklılıklarını anlatıyorlar. Risaleler’in kendilerince sadeleştirme ve anlaşılabilir Türkçeleştirme vs. sebeplerle sulandırılıp, anlam kayması oluşturmalarından korktukları için engeller koydular. Hem de yasal olarak. Evet, mensup olmayıp hürmet gösteren en büyük guruptu Nur Talebeleri. Peki şimdi? Kaybettiler.

Bir başkası Aday yapılmayınca MHP ve CHP’ye oy istemiş. Kim bu adam? Bir başkası AKPARTİ de torpil var demiş. Bir bayan Düzce’lilere sosyal medyada alenen küfretmiş. Kapalı bir bayan. Bu insanların mahiyeti ne? Sarı çizmeli Mehmet Ağalar…

Onbinlerce kişinin Aday Adayı olduğu siyasi bir harekette basit iki olay. Mesnedi var mı? Yok. Maksat ne? AKPARTİ’yi yıpratmak. Ancak bu tarz haberlerle zamanında taht kurdukları yürekleri birer birer kaybetmeye devam ettiklerinin farkında değiller.

1989 yılında teğmen iken abone olmuştum Zaman ve Türkiye Gazetelerine. Sızıntı dergisine, Aksiyon dergisine. Bir başçavuş arkadaş gülerek; “Namaz gastesi mi okuyorsun, Gomutanım?” demişti. O zaman öğrenmiştim tersten “namaz” okunduğunu. O yıllarda yazılan yazıları kesmişim. Defterler yapmışım, yapıştırıp o yazıları. O kadar nitelikli ve düzeyli yazılardı ki onlar.

Gelinen noktada verdiğimiz emekleri aldatılma sebeplerimizi ve şu son hali düşünüyorum. Bir nesle merhametsizce yazık ediliyor. Türkiye’deki mensuplar, fedakârlar bir yana. Yurtdışına binbir imkânsızlık içinde giden Cennet sevdalılarını düşünüyorum. Sadece tüm gayretler dış güçlere peşkeş çekilerek bize, Milletimize ve emeklere ihanet edildi.

Ne için? Neye deydi? Allah hesabını dilerim dünyada da sorar. Dilerim dünyada herkesin ipliğini pazara çıkartır da necip milletimiz yapılan ihanetleri görür.

Yine aynı haber içinde istifa eden Batman ve Diyarbakır Milletvekili Adayları vardı. AKPARTİ’nin müteahhit partisi haline getirildiği eleştirilerine kulak verilip, ekseninde Milli Davalar ve Sevdalar olmayan insanları popüler ve sosyal kaygılarla neden aday yapıyorsunuz? İçinde riya ve menfaat olan adamlarla ne kadar yol yürünür?

Ben Paralelin siyasette geldiği noktaya dikkat çekeceğim ve “Edeb ya hu!” diyeceğim.

Yerel Seçimlerde, her yerde AKPARTİ’nin karşısında kim güçlü ise onları desteklediniz. İzmir’de CHP’yi, Urfa’da HDP’yi, Kaynaşlı’da SP’ni gibi. Urfa’da emrinizdeki polisler sonunda isyan ettiler. Değil mi?

Size müzahir kocaman Polis Akademisi kökenli Prof. payeli adamı önce AKPARTİ’den istifa ettirdiniz. Sonra parti kurdurdunuz. Adamın basın toplantısına bile gitmediniz. Adam kendi kurduğu partiden istifa etti. Neden? Çünkü sizin mücadelenizde mensubiyet sadece birilerini kullanmak için. Sizi bağlamıyor. Sizin için herkes kullanılıp harcanacak piyonlar. Dilerim TSK’ndeki hücreleriniz de gerçekleri görüp çözülürler. Kuran-ı kerime el bastırıp yemin ettirerek akademi sorularını verdiğiniz Kurmay Subaylardan birilerinin vicdanı kanar, uykuları kaçar ve hırsızlığı itiraf eder.

Siyasette önce MHP’ne kanca attınız. Sağolsun Bahçeli buna fırsat vermedi. Akabinde BBP ile uğraştınız olmadı. SP aynı şekilde. Yerel seçimlerde siyasi etkiniz %1 bile değil. Geçmişte Ecevit’in arkasında estirdiğiniz fırtına çıkmıyor artık. Demek ki, Milletimiz uyandı.

Ders alma zamanı artık. Utanma ve helalleşme zamanı artık. Kuşatılan ülkemin içinde elma kurdu gibi, milletimizi tüketmeye çalışmanın vebal ve hesabını Allah sorar bir gün.

 

(E) Yb. Halil MERT
Strateji ve Yönetim Uzmanı

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...