Pazartesi, 05 Aralık 2016 01:16

En Tepede Yalnız Bir Adam Tayyip Erdoğan

EN TEPEDE YALNIZ BİR ADAM: TAYYİP ERDOĞAN

En sonunda itiraf etti! "Faiz meselesini çözmeliyiz. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim."

Erdoğan, faiz konusunda uzun zamandır mücadele veriyor. Merkez Bankası'nın başında hükümet tarafından atanmış bir bürokrat olan Erdem Başçı varken adeta hükümete ve Cumhurbaşkanı'na bayrak açtı. Çok uzun bir süre faiz indirimine karşı anlamsız bir mücadele verdi. Bir bürokratın siyasi iktidara karşı bu kadar direnmesi ne anlama gelebilir? Arkasındaki uluslararası bilinen bilinmeyen bir çok ekonomi aktörlerinin yanında esas gücünü kolejden arkadaşı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan almakta idi.

Cumhurbaşkanı "yüksek faiz enflasyonu yükseltiyor" tezini savunurken, Babacan ve Başçı "enflasyon yüksek olduğu için faizler yükseliyor" tezini savunuyorlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki artış sürecinde faizi gerektiği kadar indirmeyerek piyasaya müdahale etmeyen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya çok sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan, "Dün Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı, yıl boyunca hepsinin toplamı 2.5 puan. Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da acaba başka yerlere bağımlılık sözün mü var?" demişti.

Erdoğan valilere seslenirken ekonomi yönetimi kastederek, "Vatan satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle, ülke kaynaklarını heba etmekle olur" diye konuşmuştu.

Yani Erdoğan faiz konusunda sadece bugün değil o gün de (2015) yalnız kalmıştı.

Bu yalnızlık sadece faiz konusunda mı? 17-25 Darbe Girişimi'nde, Gezi Olayları'nda, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde hep yalnız kaldı ve tek başına mücadele verdi. Bunu bilen ve iliklerine kadar yaşayan Erdoğan bütün bu ihanet hareketlerinde aziz Milletimize gitti. Çünkü gerçek dost, gerçek yol arkadaşı Milletin ta kendisiydi.

Erdoğan Kayseri'de ülkemize karşı oynanan oyunların şekil değiştirerek devam ettiğinden bahisle; "15 Temmuz sonrası ekonomimizde sahnelenmeye çalışan oyunun hepiniz farkındasınız. 15 Temmuz'da gerçekleştiremedikleri darbeyi faizle, dövizle yapmaya çalışıyorlar. Buradan AVM patronlarına sesleniyorum. Eğer vatanseversek şu dövizleri TL'ye çevirelim. Bu işi düzelteceğiz. Bir tuzak kuruldu bizim bu tuzağı tersine çevirmemiz lazım. Rusya'nın ürününü Ruble, Çin'in Yuan, İran'ın Dinar ile alacağız. Onlar da bizden TL ile alacaklar."

"Artık terör örgütlerine karşı acımasız vatandaşına karşı merhametli bir devlet var. Su uyur FETÖ'cüler uyumaz. Karşımızda akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmamalıyız. Örgüt mağduriyet edebiyatı üzerinden kendini aklamaya çalışıyor. FETÖ üyelerine yaptıklarının hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

"Biz dertliyiz, biz aşığız, biz inançlıyız. İnandık, başaracağız. Bizi engelleyemeyecekler. Bir tuzak kuruldu bu tuzağı bozmamız lazım. Tüm işadamı kardeşlerim bu hassasiyet ile işler rayına oturana kadar çalışacağız."

“15 Temmuz’da Milletimiz, münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti."

"Biz rabbimizden başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Hiçbir beşeri güç bizi eğdirtemedi. 15 Temmuz'da asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını zannettiler, ama bu millet bu oyunu bozdu."

İttifak halindeki Türkiye düşmanı şer cephesinin asıl derdinin Erdoğan olduğunun farkındasınız değil mi? Son olarak yaptıkları ekonomik müdahale ile millete bilinçaltından aslında şu mesaj veriliyor. "Sizin ekonomi yönetiminiz gayet iyi. Ancak Erdoğan konuşunca dolar artıyor, o konuşmazsa dolar düşüyor. Ekonomideki bu kötü gidişatın sorumlusu Erdoğan’dır."

Türkiye ve Erdoğan bir "Münafıklar İttifakı"nın saldırısı altındadır. Gayeleri; Erdoğan'ı milletin gözünden düşürüp iktidardan uzaklaştırmak.

Bu tür alçakça saldırılara alışık olan Cumhurbaşkanı kılıcını çekmiş durumda. AVM patronlarına kiraları Türk parası ile alın diye seslendi. Dövizle çıkılan Kamu ihaleleri artık Türk lirası ile yapılacak. Yurtdışından para girişi için kolaylıklar getirildi.

Muhtemelen önümüzdeki Cuma hutbe "yastık altı dövizlerinizi bozdurun" olacaktır. Ancak Diyanet kendisi Hac ve Umre paralarını hala dolarla alırken millete dolarınızı bozdurun demek hiç etkili olmayacaktır. "İmamın dediğini yap gittiği yoldan gitme!" devri çoktan kapandı.

En önemlisi de her sıkıntılı zamanda Millete giden Erdoğan yine öyle yaptı. Millete yastık altında bulunan dövizlerini Türk lirasına çevirmelerini istedi. Millet parasını bozdurur mu?

Çoğu Milletvekilleri'nin, bürokratların, işadamlarının en tepede yapayalnız bıraktıkları Erdoğan'ı aziz Milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yalnız bırakmayacaktır.

Cumhurbaşkanım; yeterki doğruluktan, haktan, adaletten ve Allah'ın yolundan ayrılmayasın!

Şunu cümle alem bilsinki;

BİZ ÖNCE HAKK'KA, SONRA AZİZ MİLLETİMİZE AŞIĞIZ. SEN DE HAKK'IN YOLUNDA OLDUĞUN MÜDDETÇE EMRİNDEYİZ."

Vesselam..

Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...