Cumartesi, 14 Ocak 2017 08:49

CHP Kime Hizmet Ediyor

Şu bir realitedir ki; siyasi partiler demokratik sistemlerde oyununu alarak geldikleri ve temsil ettikleri millete hizmet ederler, etmelidirler. Milletin üstünde hiç bir güç yoktur, olmamalıdır da. Siyaset kurumu temsil ettiği milletin iradesini TBMM'ne, parti programlarına, söylemlerine ve eylemlerine yansıtmalıdır.

Türkiye her yönden çok sıkıntılı geçirdiği 2016 yılının ardından 2017 yılına çok hızlı ve kararlı bir giriş yaptı. MHP ile anlaşan Ak Parti beraber çalışıp şekillendirdikleri "Anayasa değişikliğini" seri bir şekilde Meclis'e getirdi. CHP ile de anlaşmanın yollarını arayan Ak Parti anlamsız bir şekilde CHP'nin reddiyetçi tavrıyla karşılaştı.

MHP'nin desteği ile bu değişikliklerin geçeceğini anlayan ve gören CHP gerek TBMM tarihinde ve gerekse CHP tarihinde görülmemiş agresif, tehditkar, kavgacı bir tavır takınmış durumda.

Meclis kürsüsünü işgale eyvallah ama kürsüyü kırmak nedir? Bir Genel Başkan Yardımcısı'nın burnunu kırmak nedir?  Hele hele bir Milletvekili'nin bir başka Milletvekili tarafından bacağının ısırılması nedir?

"Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir" sözünden hareketle gerginliğin işaretleri CHP kanadından gelmeye başlamıştı. Grup Başkanvekili alenen, "Bu anayasa değişikliği beraberinde iç kaosu ve savaşı getirir!" açıklaması yaptı. CHP Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan’a, "Bu teklifi geri çekerseniz ortam yumuşar" dedi. Yani; "Bu teklifi geri çekmezseniz, kaos ve iç savaş olur."

Son zamanlarda eylem ve söylemleriyle HDP'lileşen CHP, tamamen demokrasiden uzaklaşan, kaba kuvvete ve zorbalığa dayalı bir siyaset izliyor. Bu Türkiye'ye halen uygulanmakta olan oyunun bir parçası. Dışardan euro ve doları artırarak ekonomik baskı altına alınmaya çalışılan Türkiye, içerden her türlü terör örgütlerine yaptırılan terör eylemleri ve yüce Meclis'i çalışamaz duruma getirmeye çalışan CHP ile dize getirilmeye çalışılıyor.

Yapılan Anayasa değişikliğinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söylemek akıllara zarar bir çıkış olmasına rağmen CHP bunu da başardı. Yapılacak olan veya yapılan bir Yasa'nın Anayasa'ya aykırı olduğu belki iddia edilebilir, ancak zaten tamamen değiştirilecek veya sıfırdan yazılacak Anayasa maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söylemek akılla, iyi niyetle veya saflıkla izah edilecek bir durum değildir.

Öyleyse Meclis'i bir anda savaş alanına çeviren ve bu davranışın demokratik bir mücadele olduğunu söylemek de en iyi ifadeyle safdillik olur. Eğer birilerinin iddia ettiği gibi bir yerlerin işareti ve CHP Genel Başkanı'nın talimatıyla bu kargaşa gerçekleştirildi ise olay tam bir vehamettir.

Artık, CHP'nin de milletin iradesinin üstünde irade olmadığını ve millete rağmen siyaset yapılamayacağını öğrenmesi gerekmektedir, vesselâm..

Son Düzenlenme Cumartesi, 14 Ocak 2017 10:12
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...