Cuma, 27 Ocak 2017 02:32

CHP'liler Çıldırmış Olmalı

Hani bir söz var "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir" diye. Anayasa değişikliği TBMM'den tüm engellemelere, burun kırma, kendini kürsüye kelepçeleme, hatta bacak ısırmaya kadar antidemokratik taktik ve saldırılara rağmen beklendiği gibi geçti.

Ancak CHP'nin ve CHP'lilerin hırsı geçmedi. CHP bu maddelerin tamamını Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini en başından ilan etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ikna çabaları bir sonuç vermedi.

CHP çok gergin. Eski Türkiye özlemi ile kavruluyor. Mevcut sistemde on yıllardır iktidara hasret kalan CHP, yeni sisteme geçildiğinde milletin kendisine bir daha iktidarı göstermeyeceğini çok iyi biliyor.

CHP üst yönetiminin ve milletvekillerinin ortamı germesi tabana artarak yansıyor. CHP tabanı özellikle sosyal medyada agresif, saldırgan ve küfürbaz paylaşımlar yapıyor. Paylaşımlarının çoğu Ak Parti'lilere karşı hakaret içeriyor.

Ben de Facebook sayfamda Referanduma yönelik geçen dönem Belediye Başkanlığı yaptığım Şereflikoçhisarlı hemşehrilerime yönelik "Referanduma ben EVET diyorum, şerefli hemşehrilerim siz de Evet diyor musunuz?" anafikirli bir video paylaştım. Bir günde 6 binin üzerinde izlenme, birçok yorum ve paylaşım aldım. Herkese teşekkür ediyorum.

Benim videomu paylaşan bir arkadaşımın sayfasında Hayırcı, küfürlü ve kırıcı yorumlar mevcuttu. Bu yorumu yapanların hemen hemen tamamı CHP'li ya da o zihniyette olan insanlar. Evet demelerini elbette beklemiyorum ancak gördüğüm kadarıyla Referandum'u şimdiden kaybedecek olmanın bir kızgınlığı, hırsı ve saldırganlığı mevcut. CHP'nin başını çektiği Hayırcı grup şimdiden kaybetmiş. Neler demişler biraz bakalım isterseniz:

Facebook'a koyduğu mayolu fotoğrafından en az 70-80 yaşında olduğu anlaşılan muhterem(!) bir teyzemiz; "sen kimsin it soyu ben hayır diyorum" demiş. Bu teyzemi bu ifadesinden dolayı sadece alkışlıyorum. 80 yaşında ve bu edep!

Neyse! Başka bir Hayırcı beni ve yorumlarında Evet diyen arkaşlarımı kastederek; "Biatcı başkan Ve müridleri. Ah Koçhisar ah kimlerin eline düşmüşsün? Evetciler açıklayın bakalım neden evet?" diye ahlar vahlar çekiyor.

Bir başkası Belediye Başkanlığı'nın 5 yıl olduğundan habersiz "Seni görevden aldılar başkan niye evet diyorsun yazık" diye beni partime ve teşkilatıma karşı ayaklanmaya çağırıyor. Onların dünyasında tekrar aday gösterilmezsen partiye karşı olman ve isyan bayrağı açman gerekiyor, oysa biz "dava adamıyız." Dava adamı koltuk derdinde olmaz, devletine, milletine ve ümmete hizmet derdinde olur.

Bir diğeri Evet'i ve dolayısıyla Tayyip Erdoğan'ı savunan gurbetçilere kızıyor; "Adam yurt dışında yaşıyor senede 1 ay türkiye de kalıyor yada kalmıyor burada evet şovu yapıyor kolaysa yurt dışını bırakın gelin Türkiye"de yaşayın sonra evet deyin geleceğim için HAYIR"

Hele bir tanesi var ki çağın epey gerisinde kalmış! "Bana deselerkı bırtek senın opyunla evet kazacak deseler asla vermem ben ataturkcuyum duşmama oy vermem hayıııııııııır."

İşte Referanduma "hayır" diyenlerden bir kaç örnek sundum. Durumları gerçekten içler acısı. Şimdiden kaybetmenin psikolojik travmanı yaşıyorlar.

Biat Edebiyatı

CHP zihniyetli Hayır'cılar Evet'çileri Tayip Erdoğan'a "biat" etmekle itham ediyor, kendi akıllarınca suçluyorlar. İnanın bir çoğu biat etmenin ne demek olduğunu dahi bilmiyordur.

Biat etmek; "bir kimsenin yönetimini, egemenliğini tanımak, kabul etmek" anlamına gelmektedir.

Halifeler zamanında Halife'nin eli tutularak biat edilirdi.  "Ben senin Halifeliğini kabul ediyorum" anlamındaydı. Şimdi de sandıklara giderek Başbakanı, Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanımızı seçerek aynı şeyi yapıyoruz.

Onların kastettiği bu değil elbette! "Evetçiler Tayyip Erdoğan'a biat ettiler. O ne derse onu yaparlar, kendi iradeleri yoktur" anlamında kullanıyorlar. Yazık! Bu zihniyete hem acıyorum, hem de komik buluyorum.

Evetçiler belli, Ak Parti ve MHP. Peki bu Hayırcılar kimler? CHP, HDP, PKK, FETÖ, DHKP-C, ABD, AB... Türkiye ve Erdoğan düşmanı kim varsa Hayır'da birleşmiş durumdalar.  Akşener ekibi de Hayırcılara takılmış gidiyor.

Referandum için Evet diyenleri "biatçılık"la itham eden Hayırcılar, kimlere biat ettiğinize iyi bakın. HDP, PKK, FETÖ, DHKP-C, ABD, AB'nin bile Hayır demesi, Evet demek için yeterli bir sebeptir.

Kaybetme psikolojisiyle çıldıran, saldıran, küfürbaz Hayırcılara tavsiyem "Milli İrade"ye saygılı olun. İşte 80 milyon. Buyrun inin sahaya, el mi yaman, bey mi yaman görelim.

CHP zihniyeti Türk Milleti'nin arasına girmediği, aynı sofraya bağdaş kurmadığı, Şehit taziyesinde Kur'an okumadığı, halkın arasına karışıp Cuma Namazı kurmadığı, millet ile ağlayıp, millet ile gülmediği sürece yani milletin değerlerini anlamadığı sürece önüne konan her sandığı kaybetmeye mahkumdur. Şairin dediği gibi;

Kılığın kıyafetin sarmadı beni,

Söylediğin türküler bizim türkümüz değil,

Başka çeşmelerden doldurmuşsun tasını,

Yüreğinde acı yok, nakış yok bizden,

Bulutlar rahmetini kesmeden yavaş yavaş,

İnsanlar selamını esirgemeden, savuş git içimizden!

Vesselâm..

NOT: Alıntılardaki imla hataları facebook kullanıcılarına aittir.

  

Son Düzenlenme Cuma, 27 Ocak 2017 08:51
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...