Çarşamba, 08 Şubat 2017 17:44

Devlet İçin Evet Millet İçin Evet

Mİllet İçin 'EVET', Devlet İçin 'EVET', Cumhuriyet İçin 'EVET', Türklüğün Bekasi İçin 'EVET'

Türk demokrasi tarihine altın harflerle geçecek ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek olan bu sözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait.

MHP ve Bahçeli devlet ne zaman çıkmaza girse, sistem tıkansa partisinin oy kaybetme pahasına da olsa net tavırlarını her zaman 'devletimizin birliği, vatanın bölünmezliği ve milletin menfaatleri yönünde' olmuştur. Ülkücü hareketi oluşturan, ayakta tutan ve devam ettiren ruh bu değil midir?

Bu konuşmasında Bahçeli, gerek MHP'ye ve gerekse anayasa değişikliği serüveninde MHP ile Ak Parti arasına fitne sokmaya çalışanlara çok net şekilde cevap verdi.

"Zemzem ile zehri birleştirip altın kâsede içirmeye çalışanların 'Cumhuriyet elden gidiyor, diktatörlük geliyor' gürültülerine bakmayacak, 'evet' diyeceğiz. Sandıkta milli beka için 'evet' mührünü vuracağız."

Yine bu fitne odaklarına en üst perdeden; "Eğer Doğu Perinçek ve 'hayırcı' yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da millet için 'evet', devlet için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', Türklüğün bekası için 'evet' diyeceğiz" diye seslenerek gereken cevabı çok net bir şekilde verdi.

Ülkücü Hareket'in lideri sayın Devlet Bahçeli'yi yürekten kutluyor ve ayakta alkışlıyorum.

ANAYASA DEĞİŞİNCE DİKTATÖRLÜK MÜ GELECEK

Öyle siyasetçiler ve partiler var ki, ayak üstü yüzlerce yalanı söylüyorlar, yalanları suratlarına paçavra gibi çarpılınca  yüzleri bile kızarmıyor. Pes doğrusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü muhtarlar toplantısında Anayasa değişikliğinin neler getirdiğini bir çocuğun dahi anlayacağı sadelik, basitlik ve açıklıkla anlattı.

"-Birinci madde yargının bağımsız olduğu ibaresinin yanına tarafsız ilkesi ilave ediliyor.

-İkinci madde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkmasıyla ilgilidir.

-Seçilme yaşı 25'ten 18'e iniyor. Bana göre en önemli maddelerden biri budur.

-Dördüncü olarak disiplin haricindeki askeri mahkemeleri kaldıran değişikliği sayabiliriz.

Diğer maddeler büyük ölçüde mevcut sistemde cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine geçişi düzenliyor. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık makamlarının birleştiriliyor olmasıdır. Cumhurbaşkanı yürütmenin tüm icraatlarından sorumlu olarak çalışacak.

Bir diğer madde Cumhurbaşkanı'na kararname çıkarma yetkisi veriliyor. En önemlisi kanunun kararnameden üstün olduğunun belirtilmesidir. Yasama organı Meclis olduğuna göre bu konuda üstünlük oraya verilmelidir. Cumhurbaşkanı'na verilen tek kanun teklif etme yetkisi bütçe ile ilgilidir. Bunun dışındaki tüm kanun yetkileri milletvekillerine aittir.

Yürütme gücü tamamen Cumhurbaşkanı'nda toplandığı için sorumluluktan kaçma imkanı bulunmamaktadır.

Değişiklikle Cumhurbaşkanı ile meclis seçimleri, hangisi talep ederse etsin ikisi beraber olacak.

Cumhurbaşkanı'nın Yüce Divan'da yargılanmasının yolu açılıyor."

Nerde burada diktatörlük, nerede burda tüm yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanması?

Ancak bu milletin yalana ve yalancılara karnı tok! Son sözü her zaman olduğu gibi elbette yine aziz milletimiz söyleyecek. Vesselâm..

Son Düzenlenme Perşembe, 09 Şubat 2017 09:24
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...