Salı, 16 Temmuz 2019 14:07

15 TEMMUZ 2016 Bir Milattır

Hani derler ya: -"Nereden nereye?" işte aynen öyle, gerçekten nereden nereye!

Benim yaşımdaki insanların çok iyi hatırlayacakları bir bayram(!) kutlamamız vardı, Hürriyet ve Anayasa Bayramı.

Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığımız ilk darbenin yıl dönümlerinde, darbeciler halkımıza bu darbeyi bayram olarak kutlattılar. Seçilmiş hükümeti indirip, halkın seçtiği Başbakanı ve 2 Bakanını idam edip, sonra da bunu bayram olarak kutlattılar.

O günden bu güne tam 59 sene geçmiş. Bu 59 sene zarfında neler yaşamışız, bir bakalım:

-27 Mayıs 1960 Darbesi

-12 Mayıs 1971 Muhtırası

-12 Eylül 1980 Darbesi

-28 Şubat 1997 Post Modern Darbesi

-27 Nisan 2007 e-Muhtırası

-15 Temmuz 2016 Darbe Kalkışması.

Darbeciler hiç durmamış, sürekli darbe planları yapmış, sürekli seçilmiş hükümetlere müdahale etmişler. Ancak her şeyin sonu olduğu gibi nihayet darbelerin de sonu gelmiş ve halkımızın cesaret ve kahramanlığı ile bu sefer başlarına Milletin yumruğu inmiş. Böylece Darbe gününü bayram olarak kutlamaktan, darbecilerin perişan edildiği, darbenin savuşturulduğu günü, Milli Birlik günü olarak kutladığımız bu güne gelmişiz.

Yani Darbeleri Bayram olarak kutlamaktan, Darbe kalkışmasına Osmanlı tokadını indiren Milletimizin zaferini kutlamaya.

Artık ülkemizde darbeler kutlanmıyor, Milletin günü kutlanıyor.

Bundan sonra da hep bu şekilde olacak. Bu böyle biline!

Her birimiz mutlaka yaşamışızdır, bulunduğumuz ortamda bir ergen çıkar efelik yapar. Kimse buna bulaşmaz, efendiliğini bozmak istemediğinden sükut kalır. Ama bizim ergen sürekli taciz eder, huzur bozar, ortamın havasını pek fazla gerginleştirir. Sonunda bir yiğit çıkar ve bu ergenin suratının ortasına Osmanlı tokadını indirir. Ergen ne olduğunu, nasıl olduğunu anlayamaz, ama bir daha sittin sene ağzını açamaz.

Ben darbecileri biraz buna benzetiyorum.

Bizim TSK'mizin içerisine girmiş olan bazı ergenler, ortamın da müsait olmasını fırsat bilerek, efelenip Ülke yönetimini ellerine almışlar, ya da istedikleri şekilde yönlendirmişler.

1960 yılından itibaren sürekli müdahale, sürekli taciz...

Ama tam 3 yıl önce bugün, yani 15 Temmuz 2016 Cuma günü milletimiz öyle bir şahlanış ile ayağa kalktı ki, öyle bir sille indirdi ki, darbeciler ve işbirlikçileri hala kendilerine gelemediler.

15 Temmuz 2016 bir Milattır. Neyin Miladı? Ülkemizde artık milletin gerçekten egemen olacağı, darbesiz yaşama geçiş miladı.

Türk Milletine artık darbe sökmeyeceğine inancın miladı.

Böylece Milletimiz rüşdünü ispatlamış olmaktadır. 251 şehidimize ve binlerce yaralıya da mal olsa bundan sonra asla ve kat'a boyunduruk altına alınamayacağını dost ve düşman tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyorum.

Son Düzenlenme Çarşamba, 17 Temmuz 2019 09:49
Gürcan Onat

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...