Perşembe, 25 Ocak 2024 15:08

İnsanlı Ay Yolculuğunda Son Durum

Artemis Projesi yani İnsanlı Ay Yolculuğu 2016'dan sonrasına ertelendi. Daha önce de defalarca ertelenmişti.

Niçin ertelendi?

Neden bu yolculuk yapılamıyor?

55 Yıl önce Ay'a insanlı olarak giden ABD ve NASA bugün neden gidemiyor?

Çünkü: 1969 Yılında yapıldığı iddia edilen Ay yolculuğu günümüzdeki DAES videoları gibi bir ABD propagandası idi.

İnsanları aldattılar. Bu büyük sahtekârlığa hala inanan insanlar var.

Teknolojide yaşanan büyük gelişmeler canlı organizmaları uzay ortamında hala koruyamıyor. Güneş radyasyonlarına karşı koruyucu zırhlar ve astronot elbiseleri henüz geliştirilemedi.

Artemis projesi insanlı Ay yolculuğunu hedeflerken öncelikle Güneş radyasyonlarını ölçmek maksadına yönelik uçuşlar yapıldı.

 Uzay araçlarına yerleştirilen 3 manken çeşitli ölçüm aletleri ile donatıldı ve sürekli olarak bu ölümlerin insan bedenine yapacağı etkiler değerlendirmeye alındı.

Elde edilen sonuçlar insanlı uzay yolculukları için daha çok emek verilmesi ve teknolojinin geliştirilmesi gerektiğini ortaya çıkardı.

Bir gün bu teknoloji geliştirilecek ve Van Allen kuşağı dışında da insanlar emniyetli bir şekilde uzay yolculuğuna çıkabileceklerdir. Bu mümkündür.

Fakat 55 yıl önce bu yolculuğun gerçekleştiğini iddia etmek çok çirkin bir yalancılık ve bilim dünyasına bir ihanettir. ABD 'nin yaptığı bir ahlaksızlıktır.

Peki! Sovyetler Birliği neden bu sahtekarlığı ortaya çıkarmadı?

Aslında birçok Rus bilim adamı ilk yıllarda bu yolculuğun gerçekleşmediği söyledi. Fakat sonrasında ABD ile Sovyetler Birliği arasında gizli anlaşmalar yapılarak her iki tarafın kendi aleyhlerine yayın yapılmaması konusunda anlaşma yapıldı. Zaten ABD ve Rusya arasında doğrudan çatışma hiç olmamıştır. Bilakis çok sayıda anlaşma olmuş birbirlerini koruyup kollamışlardır.

Bugün insanlı Ay yolculuğunun sahtekarlık olduğu konusunda en çok yayın ABD de yapılmaktadır. Fakat bu yayınlar ABD devlet gücü ile susturulmaktadır.

Türkiye ilk astronotunu uzaya ve Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderdi. Daha önce de kendi uydularını kendi imkanları ile yapmayı başarmıştı.

Şimdi sırada kendi uzay aracını Ay'a ulaştırma projesi var. Bunun için Ay üzerine sert iniş yapılacak. Burada maksat Ay mesafesi olan ortalama 380 bin kilometrelik mesafeyi aşacak roket motorunu yapmaktır.

Bundan sonra ise Ay yüzeyine insansız araçlar ile inmek ve burada bilimsel çalışmalar yapmaktır.

İnsanlı Ay yolculuğu ise çok tehlikeli ve pahalı olduğundan şimdilik planlanmış değildir.

Sonuç: İnsanlar sürekli olarak aldatılamazlar. Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma huyu vardır.

Evet, yalanlar ile her yere gidilebilir. Fakat asla geri dönülmez.

Vesselam...

 

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...