Çarşamba, 28 Temmuz 2010 13:39

AGUSTOS 2010 ŞURASI OYUNA SAHNE OLMAMALI

AGUSTOS 2010 ŞURASI OYUNA SAHNE OLMAMALI

Yıllardır söylüyoruz. Darbelerin üç ayağı vardır; mevzuat, kadrolaşma ve istikrarsızlık.

TSK da Kadrolaşma; 1612 sayılı kanunla kurulup teşekkül ettirilen , kararları 1982 anayasasının 125 nci maddesi  ile yargı denetiminden çıkarılan, görevleri arasında bulunan “diğer kanunlarla verilen görevleri yapmak” bendine dayanarak, meslekten ihraç yetkisi olmamasına rağmen 1983 yılında 926 Sayılı TSK Personel Kanununun  50 ve 94 ncü maddelerine eklenen fıkra ile yargılamadan ve yargıya müracaat etme imkanının önünü kapayarak 1987 – 2009 yılları arasında 1713 Subay ve Astsubayı re’sen emekli işlemine tabi tutan Yüksek Askeri Şura kararları ile yapılmaktadır.

Balyoz Darbe planı davasında İstanbul 10. Ağır Ceza mahkemesi 102 muvazzaf ve Emekli asker hakkında tutuklama kararı verdi.

926 sayılı TSK Personel Kanununun 65 nci Maddesi sarihtir. Balyoz Darbe Planı davasında haklarında tutuklama kararı verilen ve terfi sırasında bulunan muvazzaf askerler terfi ettirilemez. Terfi işlemi için dosyaları Şuraya getirilemez. Yüksek Askeri Şura çifte Standard yapamaz.

Haklarında tutuklama kararı bulunan askeri personele 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanununun 30 ncu maddesi gereği yapılmalı ve mevcut rütbeleri de geri alınmalıdır.

Genelkurmay Başkanlığının bu güne kadar yaptığı açıklamalardan ve haklarında tutuklama kararı verilen muvazzaf personelin halen tutuklanmadığından yola çıkarak, gelen Ağustos 2010  Şurası ile ilgili endişelerimiz artmaktadır.

Yüksek Askeri Şura kararları tavsiye niteliğindedir. Subaylarla ilgili alınan kararlar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı imzası ile, Astsubaylarla ilgili alınan kararlar Milli Savunma Bakanı imzası ile yürürlüğe girer.

Ağustos 2010 Yüksek Askeri Şurasında kanunlara muhalif çeşitli oyunlarla yargılanmakta olan Askerler terfi ettirilmesi durumunda, Siyasi irade bu kararları imzalamayarak oyunları boşa çıkarmalıdır.

Nurettin YAVUZ

ASDER Genel Sekreteri

Son Düzenlenme Perşembe, 29 Temmuz 2010 13:39
Nurettin Yavuz

1 yorum

• Yorum Linki Cemşit KARAYAĞIZ Perşembe, 29 Temmuz 2010 15:04 yazan Cemşit KARAYAĞIZ

Tamam, doğru diyorsun has diyorsun da, "Aman mor koyun meler gelir" dizelerini nereye koyacaksın, veya Orhan Gencebayın "Durdurun dünyayı inecek var" Arabeskini nereye koyacaksın, Sen ve senin gibiler iyi yazıyorsunuz doğru yazıyorsunuz da, Vatandaş okumasını değerlendirmesini idrak etmesini bilmiyor tehlikeyi sezinlemiyorsa bu senin suçun değil. Ama sen yine yaz bir gün olur okuyan çıkar. Kardaş yine beynim yazınla şase oldu, Bu gün yapacaklarımıda unuttum. Sahi ben kimim ŞURA kim.

Raporla