Çarşamba, 06 Mart 2013 00:00

İşte Öcalan, İşte Arşın !

İşte Öcalan, İşte Arşın!

           

Bugünlerde PKK ile barış, gündemin ilk sırasında yerini aldı. Aslında bu süreç hiç zirveden inmedi dersek daha doğru olur.

            Bugüne kadar gelinen süreçte söylenen; “Biz şarkı böldürmeyiz. Vatan bir bütündür parçalanamaz.”

İyi güzelde, vatanın parçalanması için topraklarının bir bölümünün ülkeden kopması mı gerekli?

            Hayır!

            Peki ya nasıl olur bölünme?

Çok basit. Bugün sınırları belirlenmiş komşularımıza pasaportla ve bir kısmına da vize ile gidebiliyoruz. Yani pasaportu olmayan ve izin alınamayan dış ülkelere gidemez kimse.

            Peki, 1984 ten beri ülkenin vatandaşıyım diyen asker, polis, öğretmen, doktor, mühendis, sade vatandaş görevli ya da turistik gezi için, asker arkadaşını ziyaret için rahatlıkla o bölgeye gidebiliyor mu?
            Hayır!

            Bakanlar, milletvekilleri “BDP hariç” temsil ettikleri il ve ilçelere serbestçe gidebiliyorlar mı?

            Hayır!

            Devlet oraya hizmet götürebildi mi?

Hayır!

Kamu kurumları araç ve gereçlerini o bölgeye gönderdiğinde hep yakıldı. Asker Batmanda, Şırnak’ta, Siirt’te hep şantiye muhafızlığına soyundu. Darbe yapmak askerin görevi değil diyenler neden meydanlara çıkmadılar? Şantiye koruma görevi askere verilmesin demediler.

            Bilakis devletin ve güvenlik güçlerinin nerede olduğu sorgulandı. Doğuda, Güneydoğu Anadolu’da kızları kaçan PKK ya başvurdu. Devletin kolluk kuvvetleri ve adli makamları vatandaşın problemlerini çözmede yetersiz kaldı.

            Bir devletin bağımsızlığının göstergesi olan vergiyi dahi topladı PKK.

            Eskiden köylerden, şehirlerden yaya olarak giderdiniz can ve malınıza asla zarar gelmezdi. Şimdi silahların gölgesinde ancak gezebiliyorsunuz.

Medya kuşları ve stratejistler bas bas bağırıyorlar; Bebek katili ile barış yapmayın. Devlet teröristlerle pazarlık yapmaz. Diyorlar.

            Ya siyasi partiler. Bugünkü iktidar, bu olayları kurmadı ve hazırlamadı herhalde. Öcalan’ı, yani bebek katilini asmayıp İmralı’ya hapsedenler elbette bugün gelinen süreci biliyorlardı. Bilmiyorlarsa da ayrı bir garabet.

            Ya hu daha nereye kadar bekleyeceğiz. Ülke bölünmedi de ne oldu. Silahsız giremediğin kara parçası senin olsa ne olur. Bir yatırım yapamadıktan sonra bu topraklar benim demek kimseye bir şey kazandırmaz.

            Tarihte bir darbı mesel vardır; “Ayak basmadığın yer senin değildir.” Bırakın kardeşim ülke falan bölünmez. Kimse korkmasın. Tarih boyunca Anadolu topraklarında Kürtler ve Türkler savaşmadan ve müttefik olarak yaşamışlardır.

            Ortak bağ olan ümmet anlayışı azda olsa hala kor halinde yanmakta yüreklerde. İslam yeniden neşvü nema bulduğunda alev topuna dönecektir.

            Üstelik BDP diye mevcut sistemin müsaade ettiği bir siyasi partileri de var. Yani TBMM ne kadar girmişler. Sen devekuşu misali kafanı kuma gömersen yaşananları göremezsin elbette.

            BDP, kabul etsek de etmesek de Kürt halkının çözüm kapısıdır. Sevsen de sevmesen de onunla aynı masaya oturacaksın. Bu meselenin uzaması yeni şehitlere, gazilere ve ağlayan analara meydan verecek.

            Olabilecek olaylar kime yarayacak? Hiç kimseye. Olan ateşin düştüğü yerdeki insanımıza olacak. Gelecekte bu süreçten ülke fayda gördüğünde inanıyorum ki biz bu sürecin içerisinde rol almıştık diyecek herkes.

            Gelin siyasi rant olarak görmeyin bu durumu. Aslında akıllı siyasetçi bu durumu partisi lehine çevirir. Halk o kadar bezdi ki ne pahasına olursa olsun barışı istiyor.

            Bu barışın karşısında direnenler kesinlikle kaybedenler olacaktır. İlk adım kaybettiğimiz topraklarımızı yeniden kazanmaktır. O topraklara giremezsen halkı ikna edemezsin. Şimdi PKK; “Kepenk kapat.” Diye emrediyor, kapanıyor. Devlet kapatma diyor. Başarabiliyor mu?

            Koca bir hayır!

            Bölge halkı eskiden beri cahil bırakılmıştı. PKK ile bu iki belki de üç kat daha arttı. Göreceksiniz barıştan sonra akın akın bölgeye beyin göçü olacak. Başta siyasi partiler rahatlıkla bölgeye girecek ve kendilerini ifade etme imkânı bulacaklar.

            Dini gruplar ve dini eğitim verenler serbestçe hizmet etme imkânı bulacaklar.

            Öğretmenlerimiz kura çektiğinde ağlayarak değil, bölge insanına katkı sağlamak ümit ve heyecanı ile oraya koşacak. İşte o zaman bayrağımız gerçek manada orada dalgalanacaktır.

            Ülkemizin önünde yeni bir dönem var. Geleceğimizi yeniden inşa edebiliriz. El ele vererek yaralarımızı sarabiliriz. Bunun için tek fırsat Öcalan’sa, evet ben varım.

            Bu süreci desteklemek istemeyenler için; İşte Öcalan İşte arşın. Hodri meydan. Görelim bakalım ne yapabileceksiniz.

 

 

                                               Hamza Eroğlu

                                               06.03.2013

            

Hamza Eroğlu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

4 yorum

  • Yorum Linki Hamza Eroğlu Pazar, 10 Mart 2013 20:34 yazan Hamza Eroğlu

    Hulusi Bey, teşekkür ederim. Umarım herşey bizim için hayırlı olur.

    Raporla
  • Yorum Linki hulusi.semerci Perşembe, 07 Mart 2013 13:54 yazan hulusi.semerci

    Eğer bu mevzuya sizin pencerenizden bakamazsak bu ülke daha çok şey kaybedecek.Ben 1996 yılında o bölgeye gittiğimde kendi kendime dedimki burası Türkiye değil hakkatende dilini,kültürünü,giyimini,yaşama biçimini hiç benimseyemedim tek ortak noktamız kalmıştı oda hepmiz müslüman idik bu noktayıda sayın TSK ağaları bize uygulatmadılar(bugün kü 28 Şubat zihniyetini ortaya koyan gürüh tan bahsediyorum)işte ne oldu hiçbir ortak noktamız kalmadı sadece birbirimize kurşun sıktık,ölen öldü kalanlar hala birbirine düşman artık mızrak çuval sığmıyor,bu süreci başlatmak ve devam ettirmek çok büyük bir yürek ister,herkişi buna tahammül edemez,bunu başarmak Allahın izniyle bu hükümete nasip olacak.

    Raporla
  • Yorum Linki Hamza Eroğlu Çarşamba, 06 Mart 2013 14:37 yazan Hamza Eroğlu

    Teşekkürler Talha Bey. Allaha emanet olunuz. Umarım bu günler geride kalır. Ülke ve insanımız bu dertten kurtulur inşallah. Ben oraların doğasını, yeşilini, suyunu özledim. Hep gitmek istemişimdir ama olmamış. Dilerim bundan sonra nasip olsun...

    Raporla
  • Yorum Linki Talha Çarşamba, 06 Mart 2013 09:41 yazan Talha

    Bakış açınızı destekliyorum, elinize, gönlünüze sağlık.Teşekkürler.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...