Pazartesi, 29 Eylül 2014 11:16

IŞİD, PYD/PKK, ABD, KOSOVA… KARMAŞA!

“Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar;

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?”

Emperyalizm.. Sırtlandişli emperyalizm.. Öyle ikiyüzlü ve öyle alçaksın ki, gözü kara hayâsızsın. Nereden başlamalı bilmem ki? Önce Büyük medeniyetimizin son kalesi Osmanlı’yı paramparça ettiler, CHP gibi ırkçı, İslam Düşmanı ve sözde laik BAAS’çı partilerle halkların beyinlerini mahvettiler, akabinde, medeniyetimizin yetimlerini birbirine düşman ettiler. Yetti mi? Hayır!

Bölgeyi diktatörlerin zulmü ile sömürdüler. İsrail’i kurdular. Sözde bu zalim liderleri de birbiri ile savaştırıp Müslümanları kendi silahları ile ve birbirine vurdurdular. Bölge hep cahil, hep eğitimsiz bırakıldı.

Tüm bu tahribata rağmen, önce Türkiye’de uyanış başladı. Önünü darbelerle kestiler. Yetmedi. İdeolojik kavgalar içsavaş sürecine getirdi ülkemi. O bitti derken, Marksist, Leninist PKK ile bölücülüğü yurdumuza hançer olarak soktular. Maalesef bölücü PKK, dindar Kürt’ün imanını ciddi manada zayıflattı. Oysa iman bölgenin en temel çimentosuydu. Medeniyetimizin temeliydi. Ülkem uyandı. Halkımız uyandı. Tam da bu noktada paralel tezgâh çıktı başımıza. Yıllarca ruhumuzda büyük fırtınalara vesile olduğunu düşündüğümüz insanların başımıza ördüğü çoraplar ve vurdukları darbelerin sersemliği devam ediyor.

IŞİD.. İngilizler’in 1. Dünya Savaşı’ında yaptıkları devam ediyor. Lawrens ve ekibinin tahribat ve düşmanlık tohumlarına İsrail ve ABD’ni de ekleyin. IŞİD önce Suriye’deki ÖSO’nu zayıflattı. Bu arada zalim Esad’la savaşmadı. IŞİD Kuzey Irak’taki Şii Türkmenler’e saldırdı. Bölgedeki Türkmenler’in sayısal anlamda zayıflamasını sağladı.

Bu arada Almanya boş durmadı. Kendisine alan oluşturmak için PKK/PYD’ye güdümlü tanksavar silahları dâhil verdi. Alman Milletvekilleri PKK militanları ile adeta askeri eğitim yapıyorlar.

ABD'nin öncülügünde hareket eden koalisyon güçleri Kobani'nin 4 km doğusunda bulunan Alişar köyü’ne hava saldırı düzenledi. Saldırıda birçok IŞİD mevzisi yok edildi. Böylece Kobani’de PKK nefes aldı. Yani PKK bitirilmiyor bir şekilde. Oysa IŞİD ecdad türbelerini yıkarken, katliamlar yaparken böyle isabetli bombardıman edilmemişti. Enteresan değil mi sizce de.

Burada uyanması gereken Kürtler’dir. IŞİD’i başımıza bela edenler de batı, PKK’yı başımıza bela edenlerde batı. Önde İngilizler, arkalarında ABD ve İsrail. Tabii Fransa ve Almanya. Rusya’da yer tutmaya çalışıyor. Lozan sonrası Musul, Kerkük bölgesinde referandum yapılacaktı. Ama İngilizler bölge halkı cahil deyip referandum yaptırmadılar, Türkiye’yi yönetenler de anlamsızca bölgeyi İngilizler’e terk ettiler.

Uyanış, parçalanma ile kesilmeye çalışıldı ülkemde. Ya Ortadoğu’nun diğer İslam Ülkelerinde? Türkiye’den sonra en büyüğü Mısır. Emperyalistler açısından sorun halkın aydınlanması ve özgürleşmesiydi. Önünü hayâsızca bu çağda darbe ile kestiler. Cumhurbaşkanımız, BM’de aynı masaya oturmadı darbeci Sisi ile.

Emperyalizmin, ülkemde her türlü saldırıları devam ediyor. Doların yükselmesinin nedenini geç fark ettik. İki İngiliz bankası Citibank ve Royal Bank piyasadan yüklü miktarda dolar çekerek doların iç piyasalarda yükselmesine neden olup, ekonomik dengelerimizi bozuyorlar. Düşünün tahribatlarını..

Kosova ne alaka peki IŞİD’le?

Numan Kurtulmuş gibi naif bir insanı bile çileden çıkartan olay, TİKA ile koordineli çalışan Kosova’daki vakıfların IŞİD’e lojistik ve personel desteği sağladıkları ile ilgili yalan haberler yapılıyor. Tıpkı zamanında İHH’nın El-Kaide’ci diye CIA ajanlarına satıldığı gibi. Pes diyor insan. Ama şaşırmıyoruz artık. Sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakanımıza bile PKK’lı demedikleri kaldı. Hedefe Türkiye konmuş, kuşatılmaya çalışılıyor.

Burada asıl görev artık halkımıza düşüyor. Halkımız, özellikle de Kürtler gerçekleri görmeli. Bu gün Kuzey Irak başta olmak üzere Dış Kürtler bile Türkiye’ye katılmak isterken bölücülük yapmak! İhanet. Öncelikle de Kürt’e ihanet. Kürt 1000 yıldır bu topraklarda İslam Medeniyetinin bir parçası olmuş. Şimdi yine dün olduğu gibi eşit ve mümeyyiz, ama birlik beraberlik içinde parçalanmadan yaşamak.

Sırrı Sakık demiş ki; “Burada yaşananlardan da görüyoruz ki Kürtler ve Türkiye halkları 1919'da birlik oluşturdu, bugün çetelere karşı da birlik oluşturulmalıdır. Kürt özgürlük hareketi 'dün terörist örgüttü ama bugün artık bir vicdan hareketidir'. Ortadoğu’da dara düşen, başı ağrıyan her halk Kürt özgürlük hareketine sığınıyor.” İnsan bu kadar sapkın olamaz. Yahu seni almış emperyalizm kukla gibi oynatıyor. Sen kime sığınacağını şaşırmışsın. Bölge Türkiye denen ana kucağına sığınmaya devam ediyor. Kendi bitlerini ayıklamaktan aciz PKK’ya mı sığınıyor insanlar? Allah’tan korkun. Birbuçuk milyon insan sığınmış ülkeme, Kürt, Arap, Türkmen, Yezidi.. PYD militanı diye bile bile PKK militanlarını tedavi ediyor bu millet hastanelerinde. Sırf aklınız başınıza gelsin diye. Ey Milletim, artık uyanma zamanıdır. Artık Millet menfaatleri için canını ortaya koyan Cumhurbaşkanı ve hükümete koşulsuz destek zamanıdır.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...