Perşembe, 17 Mart 2016 09:32

İslam Ordusu Düşman Çatlatıyor

“İslam Ordusu" birlikleri, Suudi Arabistan'ın kuzeydoğusundaki Hafar el Baten bölgesinde “terörle mücadele" tatbikatı başlattı. Ortadoğu'da gerek katılan asker sayısı gerekse tatbikat bölgesinin genişliği açısından bugüne kadar düzenlenen en büyük askeri tatbikat olarak nitelenen bu tatbikat “İslam Ordusu" birliklerinin gövde gösterisi olarak gösteriliyor.

Tatbikata Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar, Cibuti, Umman Sultanlığı, Katar, Malezya, Mısır, Moritanya, Mauritius'un yanı sıra El-Cezire Kalkanı Gücü katılıyor. Türkiye ise tatbikata gözlemci olarak iki subay gönderdi.  Son tahlilde “Dünya yerinden oynadı” denilse yanlış olmaz. Zira uyuyan dev uyandı ve başta Rusya ve İran olmak üzere bölge ülkeleri, yaptıkları küstah açıklamalar yüzünden şimdi mahcubiyet içinde ve “ne halt yedik de Suriye batağına saplandık” diyerek Rus-Putin’den hesap sormaya hazırlanıyor.

Geleneksel harekâttan ziyade “düşük yoğunluklu harekâta geçiş manevraları” gerçekleştiren 20 ülkeden gelmiş 200 bine yakın asker, bilumum İslam düşmanlarının gözünü korkutmuş durumda. Bu güne kadar yapmış oldukları bütün hesapları çöpe atıp artık yeni yollar aramak yeni hesaplar yapmak zorundalar. Şimdiye kadar sindirdikleri ve bir nevi köle haline getirdikleri İslam ülkeleri artık kafasını kaldırmış durumda. İşte yeniden “İslam ülkelerinde fitneyi yeniden uyandırmak” zorunda kaldılar. Fakat bunu eski yöntemlerle artık yapamazlar. Başka icatlar çıkarmalı ve yeni bir konsept oluşturmaları gerekiyor. Elbette bu yeni durum emek, para ve zaman alacak…

Müslümanlar son beş yıldır çok acı çekti. O kadar çok insanın canına kıydılar ki ister istemez bu durum Müslümanlar arasında kardeşliği, uhuvvet ve dayanışmayı geliştirdi. Rus-Putin işin bu noktaya geleceğini bilseydi hiç Suriye’ye asker ve uçak gönderir miydi?

Türkiye’nin başını çektiği fakat görünüşte Suudi Arabistan’ın üzerinde gibi görünen İslam Ordusu teşkilatı bundan böyle geleceğe damgasını vuracak. Artık modern silahları Türkiye  gibi İslam ülkeleri üretip dost ve müttefiklerine satabiliyor. Bu yeni durum paniğe yol açmış durumda. İslam ile dalga geçen, Müslümanları aşağılayan, acımasızca Suriye ve Burma’da katliamlar yapan devletlerde ateş bacayı sardı desek yanlış olmaz. Çünkü “İslam Ordusu” ismi dahi bu ülkeler için korkunç. Yaptıkları cinayetlerin karşılığını göreceklerini duymak bile istemezler.

100 Savaş uçağı ve yüzlerce kara savaş aracının da katıldığı tatbikat devam ederken aynı zamanda, Rusya, İran ve Suriye'deki rejimi destekleyen ülkelere mesaj niteliği taşırken ABD ve AB ülkelerine de gözdağı veriliyor. Artık Ortadoğu’da eskiden olduğu gibi keyiflerince hareket edemeyeceklerini anlamış durumdalar.

Bölge tarihinde şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikat" olarak nitelendirilen ve halen devam eden tatbikat 3 hafta sürecek. Daha şimdiden ses getirmeye başladı bile. Bakın son birkaç haftada neler oldu?

1.      Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr Aralık ayının sonunda kameraların karşısına geçip, “İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu kuruldu” açıklamasını yaptığında çok kişi ne olduğunu anlamadı bile.

2.      “İsmi sayılan 34 ülkenin haberi yok” diyenler oldu. Halbuki şimdi sayı 44’e çıktı. İran “Sünni blok” dedi, ABD, “bizim önerimizdi” açıklamasını yaparak küçümsediler; yok saydılar...

3.      Asıl merkezler ise işin farkındaydı. Açıklanan şeyin bir “İslam Ordusu” olduğunu biliyorlardı. Acele etmek gerektiğini düşünerek Cenevre görüşmeleri başlamadan Suriye’de muhalefete diz çöktürmek istediler.

4.      Rusya havadan bombaladı. İran milisleri, Hizbullah, YPG, Suriye’nin rejim askerleri karadan ilerlediler. Ve Türkiye restini çekti, PYD Cenevre’de masaya oturamadı.

5.      Washington Ankara’ya göz dağı vermeye kalktı; “PYD müttefikimiz” dedi. Suriye’nin kuzeyine gidip PKK’nın elinden “teşekkür plaketi” aldı.Rusya geri durmadı, PYD için Moskova’da büro açtı. Yetmedi ABD, Rusya, Rejim, İran, Hizbullah, YPG bir oldu; Türkiye-Halep yolunu kapatmaya kalktılar. Türkiye obüs toplarıyla cevap verdi. 

6.      PKK Cizre, Sur’da saldırısını arttırdı, YPG aldığı destekle Ankara’da canlı bomba oldu. Türkiye cevabın askeri olacağını Başbakan Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı’nın karargahta birlikte verdikleri fotoğraf ile ilan etti.

7.      Devreye Türkiye’nin savunma sistemi Koral girdi.YPG kampları, askeri üsler, Halep çevresindeki mevziler bombalandı. Halep kuşatmasına son verildi. O yol açık kaldı. Rus ve ABD uçakları gece uçuşu yapamaz hale geldi.

8.      Suudi Arabistan devreye girdi; “Kara ordusu olarak Suriye’ye girmeye hazırız” açıklamasını yaptı. İlk işaretler o zaman geldi. Şubat’ın başında Suudi Arabistan, “Kuzeyin Gök Gürültüsü/Ra’d üş Şimal Tatbikatı yapılacak” açıklamasını yaptı.

9.      20 İslam ülkesi ve 200 bin asker ile Dünyada esen hava birden değişti. İsminin açıklanmasının üzerinden 60 gün bile geçmeden, 20 ülke bir araya geliyor ve 200 bin askerle 3 kuvvet olarak 3 hafta süren bir tatbikat yapılıyor. Elbette herkesin gözü korktu. Başka şeyler oluyordu çünkü…

10.  Suudi Arabistan Lübnan’a 3 milyar Euro yardımı kesti. Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Hizbullah’ı terör örgütü ilan etti. Bu İran üzerinden ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya, Fransa’ya ve Rusya’ya verilen “Bölgede teröre izin vermeyeceğiz. Truva atlarınızı cezalandıracağız” mesajıydı.

11.  Türkiye hamlesini o zaman yaptı. Bir Gladio örgütü olan PKK ve FETÖ’ye son darbeyi aynı anda indirdi. Hizbullah, PKK, FETÖ, DHKP-C gibi bölgeyi karıştıran terör örgütleri büyük oranda ve aynı zamanda enterne edildi.

12.  Bu arada Ahmet Davutoğlu İran’a gitti. İran Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Şimdi ise Türkiye ve İran bölge sorunlarına çözüm için şimdi daha yakınlar.

13.  İran ziyaretini “Suudi Arabistan’a karşı” göstermeye çalışanlara cevap Yemen’de İran’ın desteği ile savaşan Husiler’den geldi. Husiler’den üst düzey bir heyet Yemen’de çatışmayı sona erdirmek için Riyad’a gitti. Körfez İşbirliği teşkilatı Hizbullah ve ona destek veren her kurum ve kuruluş ile mücadele kararı aldı.

14.  Katar Emiri, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan ziyaretinde bulundu. Ziyaret İran’ı bölge ülkelerine yaklaştırırken Rusya’yı yalnızlaştırmayı hedefliyor.

15.  Türkiye ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin Tatbikatı TurAz Şahini Konya’da başladı.

16.  Katar’dan sonra Suudi Arabistan jetleri de İncirlik’te yerini aldı. Pakistan uçaklarının gelmesi bekleniyor.

17.  AB ülkeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu çözüm paketini kabul etmek zorunda kaldılar. Şimdilik prensipte kabul ettiklerini açıkladılar. Suriye için Türkiye’ye yakın pozisyon almaya çalışıyorlar. Zirve sırasında Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa Başbakanları Putin ile video konferans yaptı, Obama ile görüştüler sonra Ahmet Davutoğlu ile birlikte 5 ülke toplandı. Konu Suriye idi.

18.  Yunanistan Başbakanı’ndan sonra, Ukrayna Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geldi. Türkiye’yi Suriye’den kuşatmaya kalkan Rusya; şu anda Kafkaslar, Orta Asya, Avrupa üzerinden kuşatmaya alınmış durumda. İran da Moskova’dan uzaklaşmış durumda.

19.  ABD ise “PYD’nin özerk bölge kurmasına karşıyız” diyor. Suriye’de askeri üs ve havaalanı kurmayı düşünmüyoruz demeyi de ihmal etmiyor. Suriye’de halk sokağa dökülmüş “Esad’ı istemiyoruz” diye bağırıyor. Suriye milliyetçisi Baas Ordusu’nun subayları bile “biz Rus generalinden emir almayız” deyip Şam’da kıyama hazırlık yapıyorlar.

20. Sonunda Rusya askerlerini geri çekme kararı aldı ve 15 Mart 2016 salı gününden itibaren Rus uçakları bölüm bölüm geri çekildiği duyuruldu.

Kuzeyin Gök Gürültüsü/Ra’d üş Şimal Tatbikatı nelere kadirmiş de bilmiyormuşuz. Tatbikat bittikten sonra Genelkurmay Başkanları toplanıp bir değerlendirme yapacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zira "İslam Ordusunun" adı bile birçok ülkenin kuyruğunu kısıp geri adım atmasına yol açtı. Haza min fazli Rabbi...

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...