Pazar, 05 Şubat 2017 12:46

Referanduma Neden Evet

Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca atılımlarını, yatırımlarını ve gerçek manada gelişmesini hep tek başına iktidar dönemlerinde yapmıştır. Demokrasiye geçiş olarak kabul edebileceğimiz Demokrat Parti ve Adnan Menderes döneminden bu güne bakıldığında bunun bir tesadüf olmadığı, bir realite olduğu hemen göze çarpar.

Şuan şu uzun kış gecelerinde herkesin tartıştığı, tahminlerin havada uçuştuğu konu "Anayasa Referandumu'nda sonuç ne olur? İnanıyorum ki en az %60 oranında "Evet" çıkarak Anayasa değişikliği millet tarafından onaylanacaktır.

KİMLER EVET, KİMLER HAYIR DİYOR

Bu referandum daha şimdiden "Eski Türkiye özleminde olanlarla Yeni Türkiye hedefi olanlar" arasında bir mücadeleye dönüşmüş durumda.

Evet diyenler malum olduğu üzere Ak Parti ve MHP. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin özellikle 15 Temmuz ihanet kalkışmasında ortaya koyduğu fevkalade tavır ve sonrasında bu nitelikli duruşun devam etmesinin malum çevreleri rahatsız  etmesi gayet normal bir durum.

Esas işin ilginç yanı ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a karşı oluşturulan blok bir farkla, MHP hariç aynen bir araya gelmiş durumda olması.

HDP, PKK, FETÖ, PYD, DHKP-C, AB, ABD, kısacası Erdoğan ve Türkiye karşıtı ve düşmanı ne kadar örgüt ve ülke varsa tamamı HAYIR'cı! Bu legal ve illegal yapılanmalar referandumdan "HAYIR" çıkması için ellerinden gelen her türlü legal-illegal argümanı kullanacaklar. Önceki seçim ve referandumlar bunlar için yeterli referanstır kanımca. Terör de dahil olmak üzere Erdoğan’ın ve Türkiye'nin kaybetmesi için her yolu deneyeceklerdir.

İşin asıl garip olan tarafı bu Türkiye karşıtlarının en büyük legal ve siyasi ortaklığını, sekretaryasını ve icrasını güya Türkiye'de demokrasinin ve demokratik geleneğin en köklü temsilcisi olan CHP ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmaktadır.

CHP ve Kılıçdaroğlu bu referandumun bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğunu çok iyi biliyor. Ancak CHP'nin asıl korkusu mevcut sistemle en fazla %25 oy alabilen ve yıllardır iktidara gelemeyen CHP, bu aziz milletten %50 oy almasının hayallerin bile ötesinde bir şey olduğunu çok iyi biliyor.

CHP'ye, Hak ile Batıl arasında rotasını şaşırmış olan SAADET Partisi ve şehit Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sonra FETÖ'nün etkisinden çıkamayan BBP eşlik, hatta yoldaşlık etmektedir.

Tartışmaları takip ediyorsanız "Anayasa değişikliği ve maddelerden" ziyade "Erdoğan Başkan olsun mu, olmasın mı? Bu referandum geçerse tek adam olur, güçlerin ayrılığı ortadan kalkar, Erdoğan diktatör olur mu,  olmaz mı?" gibi gerçekle hiç bir şekilde alakası olmayan bir yere kasıtlı olarak çekilmek istenmektedir.

Hayırcı Bloku bu referandumla "Tayyip Erdoğan'a makam oluşturmanın amaçladığını" ifade ederek milleti kandırmaya çalışmaktadır.

FİTNE ZAMANI NASIL HAREKET ETMELİYİZ

İslam coğrafyasında ve Türkiye'de fitne ve fitneciler almış başını gidiyor. Bu fitneciler bazı iyi niyetli vatandaşlarımızın kafasını karıştırmak için fitne ateşini var güçleriyle körüklüyorlar. Bunlarda Allah korkusu olmadığı için Erdoğan'la ve Anayasa değişikliği ile ilgili her türlü yalan, gıybet, iftira gırla gitmektedir.

Peki bu fitne zamanında nasıl hareket edeceğiz? Doğruyu, haklıyı, Hak'kı ve hakikati nasıl bulacağız?

İmam-ı Şafii’ye sormuşlar;

"Fitne zamanında Hakkı tutanları nasıl anlarız?

 İmam Şafii demiş ki;

Düşmanın oklarını takip ediniz, o sizi Hak ehline götürecektir."

HDP, PKK, FETÖ, PYD, DHKP-C, AB, ABD ve diğer Türkiye düşmanlarının okları kimi göstermekte? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı göstermekte. Öyleyse Hak ehli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

NİÇİN EVET DİYENLERE

Siz niçin Hayır diyorsanız, ben de onun için Evet diyorum!

HDP, PKK, FETÖ, PYD, DHKP-C, AB, ABD Hayır dediği için Evet diyorum.

Eski Türkiye'ye Hayır, yeni Türkiye için Evet diyorum.

Milli iradenin takdir edeceği "tek başına iktidar" için Evet diyorum.

İstikrar ve istikbal için Evet diyorum.

Milli iradenin kararına darbelerin ve darbecilerin gölgelerinin düşmemesi için Evet diyorum.

Artık halkın oyu ile seçilen bir Cumhurbaşkanı var. Bugün olmasada yarınlarda, yönetim krizi çıkması kuvvetle muhtemel. Şimdiden önlem alarak, daha hızlı kararlar alabilen, koalisyon ihtimali olmayan yeni bir sistem için Evet diyorum.

Milletin meclisinde yemin edip,  sırtını dağa, teröre ve hainlere dayayarak bu vatana ihanet eden alçaklar Hayır dediği için Evet diyorum.

15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatmamak ve ruhlarını huzura erdirmek için Evet diyorum.

İçerde ve dışarda ne kadar hain, terörist ve düşman varsa tamamı Hayır dediği için Evet diyorum.

Dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlum milletlerin umudu güçlü bir Türkiye olduğu için Evet diyorum.

Yarın Kıyamet Günü verdiğim her oyun hesabı sorulacağına inandığım için, Hak'kın ve hakikatin yanında durmak için Evet diyorum.

Zaman fitne ateşine karşı uyanık olma zamanıdır. Evet, şuna bütün kalbimle inanıyorum ki en az %60 oranında bir destekle aziz milletimiz bu referanduma Evet diyecek. Ancak rehavete kapılmak yok. Şunu asla unutmayalım ki, Allah başarıyı, galibiyeti, muvaffakiyeti çalışana verir.

Ben davasına ve liderine inanmış birisi olarak Tayyip Erdoğan Evet dediği için Evet diyorum. Aslına bakarsanız başka bir gerekçeye gerek bile yok, vesselâm..

Son Düzenlenme Pazartesi, 06 Şubat 2017 08:55
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...