Perşembe, 20 Ağustos 2020 16:15

Hani Avrupa Ayağa Kalkacaktı?

Neredeyse 20 yıldan beri Ayasofya hakkında yazı yazıyor bir an önce cami olarak açılmasını istiyordum. Bu konuda yüzlerce makale kaleme alıp önemini vurgulamıştım. Allah, Erdoğan’dan razı olsun. Bu çok önemli ve hayırlı işi kolaylıkla hallettive Ayasofya’yı cami olarak açtı..

Çok ilginçtir, yazılarımdan dolayı beni en fazla üzenler Ak Partili yöneticiler oldu. Defalarca “bunun bir tuzak olduğu” hatta “Ayasofya açılırsa Avrupa’nın ülkemizi her yönden ezeceğini” söyleyecek kadar ileri gittiler.

Elbette CHP ve siyasi uzantıları bunun mümkün olamayacağını hem alaycı hem de tehditvari bir üslupla dile getiriyorlardı. Fakat bu partinin seviyesi çok düşük olduğundan ve halktan kopuk siyaset yapmasından dolayı olumsuz eleştirilerinden hiç rahatsız olmadım. Dedim ya beni asıl üzen hiç ummadığım yerden gelen eleştiriler oldu.

Ne dememişlerdi ki: Ekonomimiz batacak, Avrupa’daki camiler kapanacak, Türkiye’yi dışlayacaklar, vesaire… O kadar asılsız iddialarda bulundular ki; Türkiye’nin gücünü anlamakta ne kadar cahil kaldıklarını ispatlamış oldular. Umarım şimdi akılları başlarına gelmiştir.

Ayasofya açıldıktan sonra nasıl tepkiler geldiğini hep birlikte gördük. Bazı kiliselerden itiraz geldi. Fakat papazları kimse dinlemediği için ciddi anlamda Batı ve Hıristiyan dünyasından ciddiye alınacak hiçbir tepkiyi görmedik desek; yeridir. Çünkü Hıristiyanlık Avrupa’da ölmüştür. Kilisenin riyaseti ve sözlerinin geçerliliği kalmamıştır.

Batı insanı her şeyden önce özgürlüklerinin peşindedir. Haçlı orduları ile kendisini vahşiliğe özendiren kan emmeyi övecek kadar hırçınlaşan kiliselerden nefret etmektedir. Materyalizm tarihte hiç olmadığı kadar güçlenmiştir. Evlilik merasimi ve mezar işleri olmasa neredeyse bütün kiliseler kapanacaktır.

Hatta Ayasofya’yanın açılması sonrasında çok güçlü tepki beklediğimiz Rusya işi pişkinliğe vurmuş “Ne güzel! Bundan böyle Rus turistler Ayasofya’ya bilet parası ödemeden girebilecekler” demiştir.

Daha önce “Ayasofya’nın açılmasını istemekle ülkemizi zor duruma düşürüyorsun” diyenlere benim hesap sorma vaktim gelmiştir. “Ülkemiz yangın yerine dönecek, Ayasofya’yı açamayız” diyenlere şimdi soruyorum:

Hani ne oldu? Güvendiğiniz dağlara kar mı yağdı?

O halde, Türkiye ve dünya gerçeğinden habersiz aklını para ve siyasi çıkar kavgaları ile bozmuş geleceği düşünmesini bilmeyenlere birkaç söz söylemem gerekiyor:

Öncelikle kainatın dizgini Cenabb-ı Allah’ın elindedir. O’nun emri olmadan yaprak bile kıpırdamaz. Bunu o dar kalıplara sığdırdığınız beyninize sokun!

İkinci olarak Peygamber Efendimizin (asm) övgüsüne mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmed Han’ın bedduası ve laneti çok önemlidir. Cihana nam salmış bu büyük padişahın askerleri, Ayasofya’nın puthaneye çevrildiğini görseler bizim gibi mirasyedi torunları olduğundan dolayı utanç duyacaklardı.

Hamd olsun ki bu kahraman milletin evlatları aynı dedeleri gibi İslam’ın en keskin kılıcı olduğunu tekrar bütün dünyaya göstermiş durumdadır. Bundan sonra Batı emperyalizmi ve Haçlı vahşeti gerileyecek; İslam’ın şahlanışı artarak devam edecektir.

Bu güzel vatanda yaşadıkları halde Batılılara uşaklık eden zavallı bedbahtlar belli ki kahroldular. Müslüman toplumlar güçlendikçe azapları daha da derinleşecektir. Beter olsunlar…

Son sözüm şudur: “Şu istikbal inkılabatı içinde en yüksek gür sâdâ, İslam’ın sesi olacaktır” vesselam…  

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...