Çarşamba, 12 Ekim 2022 15:09

Rusya Ukrayna Savaşının İslam Dünyasına Etkisi

Rus da dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hristiyan da olamaz. O vakit dört yüz milyon ehl-i Kur´ân'a kılıç çekemez." Bediuzzaman
 
Burada Rusya’nın eninde sonunda İslam’a teslim olacağına işaret ediliyor. Bir millet mutlak anlamda dinsiz yaşayamaz. Öyle ise Rusya komünist rejimden sonra dinsiz kalamaz ve bunu uzun bir süre devam ettiremez. Tekrar dönüp akıl ve mantık çizgisinden çıkmış olan Hristiyanlığı da kabul etmez. Öyle ise yapacağı tek şey var, o da akıl ve mantık çizgisinde olan İslam dinine teslim olmaktır.
 
Bugün İslam Rusya’da çok hızlı bir şekilde ilerleyip yayılıyor. Bütün Rusya’nın bir anda İslam’a girmesi elbette düşünülemez. Bu bir süreçtir, eninde sonunda İslam’a teslim olacaktır Rusya. Üstad Hazretlerini teyit eden çok emareler şu anda çıkmış ve çıkıyor.
 
Ateizm en altın çağını XIX. Yüzyılda yaşamıştır. Ve bundan sonraki süreçlerde ateizm hızla çöküşe geçmiş ve geçmektedir. Komünist rejim ve ideolojilerinin yıkılması bunun en somut örneğidir. XXI. Yüzyıl, maneviyat ve İslam asrı olacaktır inşallah.
 
Avrupa’da din değil, batıl din terke uğruyor. Yani Hristiyanlık kabuk değiştirerek hızla tevhide doğru evriliyor. Sosyal hareketleri iyi okumak gerekiyor. Karanlığın en derin anı, aydınlığa en yakın anıdır. Ateizm maneviyatın en zifiri karanlığıdır ve İslam şafağına en yakın bir süreçtir denilebilir.
 
İşte Rusya nin Ukrayna ya saldırması ile başlayan süreç, seferberlik ve savaş hezimeti Rusya’yı yeniden bir dağılma noktasına getirmiştir.
 
Rus Putin, yüz sene önce yaşamış olan Rasputin gibi Rusya’yı yıkacaktır. Beter olsunlar. Zira Müslümanlara yaptıkları zulümlerin arşa dayanmıştır. Türkiye Rusya’nın dağılma sürecinde bu durumu hızlandıracak şekilde hareket etmelidir. Yani savaş açmak yerine Rusya ile iyi geçinip Rusya'daki Müslüman unsurları ayrılmaya teşvik etmelidir.
 
Putin in saldırısı sonrasında Rusya da üçüncü karanlığın ortaya çıkacağı artık aşikar olmuştur. Bu hadise Tarihçe-i Hayat ta şöyle geçer.
 
Tiflis’te, Şeyh San’an Tepesine çıkar. Dikkatle etrafı temaşa ederken, yanına bir Rus polisi gelir ve sorar:
 
"Niye böyle dikkat ediyorsun?"
 
Bediüzzaman der:
 
"Medresemin plânını yapıyorum."
 
O der:
 
"Nerelisin?"
 
Bediüzzaman:
 
"Bitlisliyim."
 
Rus Polisi.
 
"Bu Tiflis’tir."
 
Bediüzzaman:
 
"Bitlis Tiflis birbirinin kardeşidir."
 
Rus Polisi:
 
"Ne demek?"
 
Bediüzzaman:
 
"Asya’da, Alem-İslâm’da, üç nur birbiri arkasında inkişafa başlıyor. Sizde, birbiri üstünde üç zulmet inkişafa başlayacak. Şu perde-i müstebidâne yırtılacak, takallüs edecek, bende gelip burada medresemi yapacağım."
 
Rus Polisi:
 
"Heyhat!.. Şaşarım senin ümidine!"
 
Bediüzzaman:
 
"Ben de şaşarım senin aklına! Bu kışın devamına ihtimâl verebilir misin? Her kışın bir baharı, her gecenin bir nehârı vardır."
 
Rus Polisi:
 
"İslâm parça parça olmuş?"
 
Bediüzzaman:
 
"Tahsile gitmişler. İşte Hindistan, İslamın müstaid bir veledidir; İngiliz mek- teb-i idadîsinde çalışıyor. Mısır İslamın zekî bir mahdumudur; İngiliz mekteb-i mülkiyesinden ders alıyor. Kafkas ve Türkistan İslamın iki bahadır oğullarıdır; Rus mekteb-i harbiyesinde talim ediyorlar, ila ahir...
 
Yahu, şu asilzade evlât, şehadetnamelerini aldıktan sonra, herbiri bir kıt'a başına geçecek, muhteşem âdil pederleri olan İslâmiyetin bayrağını âfâk-ı kemâlâtta temevvüc ettirmekle, kader-i Ezelînin nazarında, feleğin inadına, nev-i beşerdeki hikmet-i ezeliyenin sırrını ilân edecektir"
 
Evet, Ruslar dinsiz kalamaz. Geri dönüp Hıristiyan da olamaz. O halde ya Müslüman olacaklar ya da Müslümanlarla sulh içinde olacaklardır.
Vesselam
 
 
...
Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...