Cuma, 28 Temmuz 2023 14:30

Ay yerine nereye gittiler?

Soru: 1969 ile 1972 yılları arasında 6 kez Ay a insanlı yolculuk yapıldığına inanmayanlara soruluyor. Peki, bu astronotlar nereye gittiler?

Cevap: Hollywood stüdyosunda gittiler.

51. Bölge denilen girilmesi yasak bölgede çekimler yaptılar.

Bu dehşetli sahtekarlık ve bilim dünyasını da aldatmanın hikayesi şudur:

Ay'a bu günkü teknoloji ile gidilemiyor. Çünkü Güneş radyasyonları insan organizmasına ölümcül hasarlar veriyor.

Artemis Projesi ki insanlı yolculuk planlanmıştır hala gerçekleşememiştir.

Çünkü manyetik alan yani Van Allen kuşağı dışına insanlar ulaşamıyor.

İnsansız uzay araçları Güneş radyasyonundan çok fazla etkilenmiyor. Bu nedenle manyetik alan dışında görev yapabiliyorlar.

İnsanoğlu, canıyla bedeniyle Ay a gidebilir diye düşünüyorum. Hatta gezegen ve yıldızlara da. Fakat bunun için teknoloji gerekli. Allah’ın yardımı ve izni gerekli.

Kur'an'da şu şekilde geçiyor:

Rahman suresi 33 meali:

(Bediüzzaman Mesnevi-i Nuriye eserinde ayeti şöyle tefsir etmiş)

"Ey insan ve cin cemaati. Mülkümden hariç bir memlekete çıkıp kurtulmak için, semavat ve arzın aktarından çıkmaya kuvvetiniz varsa, çıkınız. Amma ancak bir sultanla çıkabilirsiniz."

Bu ayetten de tefekkür edilebileceği gibi insanoğlu için sema da yolculuk mümkündür. Hatta Hazret-i Muhammed Aleyhissalatü Vesselam’in en büyük mucizesi olan Miraç gerçekleşmiştir.

Demek ki buna yol vardır.

Fakat şu anda insan bedenini koruyabilecek zırhlı giysi ve araçları uzay ortamına taşımak çok zor ve pahalıdır. Bu nedenle uzay sondaları ve insansız araçlar kullanılmaktadır.

1969 da yapıldığı iddia edilen sahte insanlı uzay yolculuğunu sorgulamadan kabul edenlere şunu sormak istiyorum:

Madem 1969 da Ay a insan hatta Ay arabası götürüldüğü iddia ediliyor. Aradan 54 yıl geçtiği ve roket ve yapay zekâ konusunda muazzam gelişmeler kaydedildiği halde niçin insanlı yolculuk yapılamıyor?

İkinci sorum: ABD ve NASA'nin gerekli verileri bilim dünyasına açıklamayı gizli tutmasını niçin sorgulamıyorsunuz. Yoksa ABD’nin propagandasına kapılıp insanları aldatmayacağına mı inanıyorsunuz.

Benim cevabım sudur:

İnsanlar gerçekten de çok cahildir. Çünkü basit Hollywood senaryolarına aldanacak kadar saf ve ABD gibi dehşetli, zalimlere inanacak kadar ahmaktır.

Hatta 11 Eylül 2001 yılında 4 sivil uçakla intihar saldırısı yapıldığına dahi inananlar vardır.

Ekonomik ve sosyal saldırılar devamlı yapılıyor. Hatta Rusya-Almanya arasındaki doğalgaz hattına ABD tarafından denizin dibinde sabotaj yapıldı. 

Bunu skandalları açıklaması ile meşhur ABD'li gazeteci de yayınladı. Fakat inkâr edildi. Nedense konu öznesi ABD hükûmeti olunca bir anda Aysel yani sorgulanamaz olunuyorsunuz.

İnsanlık tarihinde bu kadar büyük sahtekârlıklar yapıldığı halde sorgulanamayan tek kurum vardır. O da ABD Hükumetidir.

Sizce de burada bir tuhaflık yok mu?

Bilim dünyasına dinsizlikte aşırı derecede mutaassıp bir insan kitlesi vardır. Bunlara Allah birdir Hazret-i Muhammed Aleyhissalatü Vesselam Allah’ın kulu ve resulüdür desen inanmazlar. Hemen sorgulamaya ve itiraz etmeye başlarlar. Bu apaçık sahtekarlık hikayelerine nasılsın sorgulamadan inanıyorlar?

Yahu! Bir kitap yazarı olmadan bakılabilir mi? 

Bir resim, ressam olmadan ortaya konulabilir mi?

Şu koca kâinat, nasıl sahipsiz, yaratıcısız olsun?

Vesselam...

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...