Pazartesi, 28 Şubat 2022 12:59

PUTİN, ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI!

* Bizim kayseri de bir işi bulunduğu durumdan daha kötü bir hale getirene denir. Her yerde böyle mi denir bilmiyorum!

 

* Batıya, ABD ye karşı vakur, ketum duruşu ve akıllı siyaseti ile hep bir adım önde olan istihbaratçı Putin, Komedyen Zelenski ve Ukrayna karşısında  yaptığı stratejik, planlama hataları ve hırsı sebebi  ile kendini ve Rusyayı çok kötü bir pozisyona sokmuştur. 26 adet helikopter, 27 adet uçak, 150 tank, 4500 personel zayiatını ülkene nasıl izah edeceksin? Eften püften bir harekat /savaş için! 

 

* Bu da yetmez gibi Nükleer silah kartını oynamış AB, BM, ve NATO yu karşısına almış, yaptırımlara maruz kalmıştır.

 

* Bunlar akıllı bir devlet adamının yapacağı işler değil. Hırsı aklının önüne geçmiş anlaşılan. Da... 

 

* İki arada bir derede kalan yine Türkiye olmuştur. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Hem Ukrayna ile, hem Rusya ile, hem batı ile ticari ilişkilerimiz mevcut.

Ukrayna nın toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu açıkladık. Montönün gereğini yerine getireceğimizi açıkladık. BM de Rusya aleyhine yapılan oylamada da Çekimser oy kullandık. "Daimi diyalog kopmasın" gerekçesini ileri sürerek.

 

* Tamam,. Şu ana kadar Türkiye akıllı bir siyaset izledi. Ne PKK ya 50 bin tır silah yardımı yapan, Fetöye yataklık yapan ABD nin yanında, ne terör örgütlerine hamilik yapan, ikiyüzlü, kaypak ve Yavşak siyaseti izleyen AB nin yanında, ne de "Dünya beşten büyüktür! " dendiğinde tıkı çıkmayan koyunlar sürüsü BM nin yanında, Ne de ne yapacağı belli olmayan, dostluğuna güvenilmeyen Rusya nın yanında olamayız.

 

* Hasılı, Türkiyenin menfaatleri ne ise o yönde tavır almalı, strateji izlemeliyiz. İnşallah Devlet Aklı en doğru hareket tarzını bulur ve ortaya koyar. Yoksa putin den sonra en çok zarar gören ülke biz oluruz. İşler durulduğunda hem AB, hem ABD bu kartı hep öne süreceklerdir. 

Allah hayırlısını versin. Felaket tellallığı da yapmak istemem ama 3 Dünya savaşı dahil dünya büyük bir ekonomik krizin eşiğine doğru sürükleniyor. Rusya da boş durmayacaktır bu yaptırımların karşısında. Ufukta görünen Enerji ve gıda krizi. Nedendir bilinmez Çin çok büyük miktarlarda bakliyat stoklamış. Devletimizin bu konuda gereken tedbiri alacağını düşünüyorum.

Yoksa, Samancılara kötü haber :

Saman bile bulamayız. 

 

*Allah yardımcımız olsun. Devletimize ve devlet adamlarımıza akıl, cesaret, feraset ve basiret versin.

 

 

Selam ve dua ile...

Mesut Yücetürk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...